Prince'as Rogersas Nelsonas, anot užsienio žiniasklaidos, jo muzikai įkvėpimą suteikė aistringi meilės romanai su garsiausiomis ir gražiausiomis planetos moterimis.
Madonna
Atlikėjas populiariosios muzikos pasaulį drebindavo ne tik savo hitais, bet ir spalvingu asmeniniu gyvenimu, drąsiais raginimais pripažinti masturbaciją ir lyčių identitetą.
Carmen Electra

Princas buvo du kartus vedęs, tačiau turėjo visą sąrašą karščiausių planetos meilužių, kurios suvaidino didelį vaidmenį jo kūryboje.

Tarp jo mūzų buvo Madonna, Kim Basinger, „Twin Peakso“ žvaigždė Sherilyn Fenn, Vanessa Marcil, Susanna Hoffs, Tara Leigh Patrick, kuri vėliau išgarsėjo Princo sugalvotu slapyvardžiu Crmen Electra.

He Changed The World!! A True Visionary. What a loss. I'm Devastated.🦄 This is Not A Love Song.

A photo posted by Madonna (@madonna) on Apr 21, 2016 at 11:17am PDT

Kim Basinger

Vanity - dar viena garsi atlikėja, kuri buvo Princo deivė. Atlikėjas tikėjo, kad ji yra moteriškoji jo kopija. Jųdviejų muzikinis bendradarbiavimas tęsėsi ir porai išsiskyrus.

Vanity, kaip ir dauguma buvusių Princo meilužių, savo biografijoje vėliau rašė, kad šis vyras buvo tikroji gyvenimo meilė ir aistra. Vanity mirė šiais metais sulaukusi 57-erių, kaip ir jos mylimasis.
Vanity