Afganistanietės protestavo prieš viešas mirties bausmes moterims
Siamo karalystėje (Tailandas) papročiai buvo taip pat labai žiaurūs - baudžiant neištikimą moterį taip pat į pagalbą buvo pasitelkiami drambliai, rašo harmonio.net. Kaltininkę patalpindavo į tam tikros formos ir konstrukcijos narvą, kuris įviliodavo dramblio patiną . Dramblys santykiaudavo su moterimi, kuri dažnai numirdavo...

Afrikoje, Loango karalystėje (dabar – Kongo Respublika) neištikimą moterį ir jos meilužį numesdavo nuo stačios uolos.

Galai tokią moterį ištepdavo purvu ir po to jos kūną tampydavo po visą gyvenvietę. Gotai “nukentėjusiam” vyrui suteikdavo teisę moterį bausti savo rankomis.

Laukiniai iš majamių genties neištikimoms moterims nupjaudavo nosis, abisiniečiai jas ištempdavo į gatvę ir sudraskydavo į gabalus.

Kanados aborigenai moterims nuimdavo skalpus.

Romos imperijos rytuose nuodėmingąsias visiems norintiems pardavinėdavo turgaus aikštėje.

Diarbakire “nusikaltėlę” bausdavo visa šeima: kiekvienas šeimos narys turėjo moteriai nors kartą įdurti kinžalu.

Kai kuriose senosios Graikijos provincijose neištikimąją galėjo užmušti kas tik panorėjęs. Už tai niekas nebuvo baudžiamas.

Viena gentis, gyvenanti Pietų Amerikoje, nusidėjėlę numesdavo priešais genties vado kojas, po to ją sukapodavo į gabalėlius ir visi egzekucijos dalyviai ją suvalgydavo.

Hotentotai (Pietų Afrikos tauta), toleruojantys tėvo, motinos ar net vaikų nužudymus, į neištikimybę žvelgdavo kiek griežčiau. Neištikimybė buvo baudžiama mirtimi, o jos įrodymu galėjo pasitarnauti net mažamečio parodymai.

Šiais laikais kai kuriose šalyse nuodėmingos moterys vis dar sulaukia ypatingo žiaurumo.

Pakistane teismo sprendimu neištikimosios gali būti pakariamos.

Irane, Mauritanijoje, Jungtiniuose Arabų Emyratuose, Saudo Arabijoje, Sudane, Nigerijoje pagal vietinius įstatymus, nusidėjusią moterį galima užmėtyti akmenimis.

Turkijoje nuo 1996 metų bausmė už neištikimybę taikoma ne tik moterims, bet ir vyrams. Lyginant su ankstesnėmis bausmėmis, dabar bausmė labai švelni – “tik” 5 metai kalėjimo.
Sakineh Mohammadi Ashtiani skirta mirties bausmė užmėtant akmenimis

Indonezijoje neištikimybė baudžiama 15 metų kalėjimo.

Tiesa, kai kurios moterys šiais laikais išvengia bausmės. Neseniai aštuoniolikmetė nigerietė Hajara Ibrahim išsaugojo savo ir savo kūdikio gyvybę. Moteris laimėjo bylą teisme, kur buvo siūloma užmėtyti ją akmenimis. Tokia bausmė Nigerijoje laukia nėščių moterų, turinčių nesantuokinius seksualinius ryšius.
Nigerietė Hajara Ibrahim