Aptarkime finansinę vestuvių užsienyje pusę, nes jaunavedžiams dažnai kyla klausimas, kiek investuoti. Pigiausias vestuves galima surengti Azijos šalyse, o Bahamose ir Havajuose – brangiausias.

Aišku, kaina priklauso nuo užsakomo kelionės paketo. Galima užsisakyti kelionės paketą tik su skrydžio bilietais, apgyvendinimu ir standartine vestuvių ceremonija, tačiau dažniau poros renkasi platesnį paketą su papildomomis paslaugomis, kuris paprastai kainuoja nuo 4500 eurų.
Nasau, Bahamai
Aišku, vestuvių paketą į Kretą ir Rodo salą galimą įsigyti ir už 3000 eurų. Neverta pamiršti, kad kelionės kainai daro įtakos vieta, laikas, viešbučio klasė bei papildomos paslaugos. Todėl visuomet verta pasidomėti, kokios kainos vyrauja įvairiose šalyse ir rinktis priimtinas. Iš tikrųjų, poros besituokdamos užsienyje, labiau išlošia tuo aspektu, kad medaus mėnesio kelionė būna tarsi įskaičiuota į vestuvių kainą.
Dažnai poros skundžiasi, kad vestuvės užsienyje reikalauja labai atidžiai pasirūpinti reikiamais dokumentais, kas užima nepaprastai daug laiko. Tam, kad galima būtų susituokti svečioje šalyje, reikalingi pasai, gimimo liudijimai, krikšto dokumentai, leidimai tuoktis kitoje parapijoje. Paprastai dokumentus reikia pateikti anglų kalba ir juos turi patvirtinti notaras.

Be to, užsienio institucijos dažnai reikalauja išsiųsti dokumentus prieš kelis mėnesius iki vestuvių. Taip pat dažnai vestuvių ceremonija kitoje šalyje gali įvykti tik praėjus 1–2 paroms nuo atvykimo į šalį.

Svarbu ir tai, kad ne visada užsienyje sudaryta santuoka galioja Lietuvoje. Todėl grįžus į Lietuvą reikia užregistruoti santuoką ir čia. Civilinės metrikacijos biurui šiuo atveju reikia pateikti asmens dokumentus ir išverstą bei notaro patvirtintą santuokos liudijimą. Tik tada bus išduotas lietuviškas santuokos liudijimas ir santuoka bus užregistruota Lietuvoje.

Taigi, vestuvės užsienyje reikalauja tikrai daug popierizmo. Aišku, čia buvo paminėti tik bendri principai, tačiau kiekvienoje šalyje galioja savo išimtys ir kai kurių dokumentų gali neprireikti.

Visos šios gvildenamos problemos leidžia teigti, kad vestuvių planavimo darbus geriau pavesti atlikti profesionaliems vestuvių planuotojams, kadangi vestuvių planavimas patiems pareikalauja daug laiko, nervų ir ne visada leidžia sutaupyti.

Todėl dažnai yra geriau įsigyti pilną vestuvių paslaugų paketą iš kelionių agentūros. Į paketą įeina vizos, bilietai, viešbučio, restorano rezervacija, visų reikalingų dokumentų tvarkymas, notaro paslaugos, kartais net vestuvinis tortas ir kiti reikalingi atributai. Taigi, dažnai užmokestis vestuvių organizatoriui atsiperka labiau negu poros bandymas surengti šventę patiems.

Daugiau apie vestuves rasite fotogidas.lt.