Raukšlelės veide, pakritę skruostai, neryški žandikaulio linija artėjant auksiniam 50 metų jubiliejui matosi pas kiekvieną damą. Veido patempimo procedūra, apie kurią vis dar kalbama puse lūpų, tarp lietuvaičių darosi vis populiaresnė.

„Prieš visas procedūras ilgai konsultuojame moteris, kalbamės su jomis, kad išsiaiškintume jų lūkesčius ir tik supratę, kad žiūrime ta pačia kryptimi, planuojame operaciją. Moterims svarbiausia ne kiek metų atgal atsuks veido patempimas, tačiau kaip veidas atrodys po operacijos“, – pasakoja plastikos chirurgas Kęstutis Maslauskas.

Kasmet po kelis šimtus plastinių operacijų atliekantis gydytojas tikina, kad dažniausiai jo kabineto duris, norėdamos veido patempimo, praveria moterys, kurios yra apie 50 metų.

„Viskas priklauso nuo odos kokybės, kada moteriai atsiranda tokių operacijų poreikis. Viena gali ateiti ir būdama 40 metų, kita – tik sulaukusi 55 metų“, – sako K. Maslauskas paminėdamas, kad plastinės operacijos tampa ne prabanga, o natūralia savo kūno priežiūra.

APIE RANDUS

Žmogaus veidas senėja pamažu: nusileidžia išoriniai akių kampučiai, vokai, skruostai, lūpų kampučiai, apatinio žandikaulio linija, atsipalaiduoja kaklas. Bėgant metams tik po laiko pastebima, kad veido išraiška tampa niūri ir pikta.

Pasiryžus koreguoti senstantį veidą reikia žinoti, kad maži randeliai lieka ten, kur yra atlikti pjūviai. Pastarieji atliekami tose vietose, kuriose būtų uždengti ar sutaptų su natūralia raukšle. Taip pat iš pradžių buvęs rausvas randas po 1-1,5 metų išbąla ir tampa dar mažiau pastebimas.

„Po veido tempimo operacijos kelias savaites būna mėlynės, veidas patinsta – tai natūralu. Patinimas atslūgsta per mėnesį laiko, o galutinis rezultatas matomas po 6-12 mėnesių“, – pasakoja K. Maslauskas.

NORI NUGALĖTI KOMPLEKSUS

K. Maslauskas pažymi, kad dažna pacientė nori operacijos tam, kad atsikratytų savigarbą gniaužiančių kompleksų.

Psichologai tvirtina, kad veidas yra tarsi vizitinė žmogaus kortelė, kuri aplinkiniams pristato žmogų. Veidas yra viena geriausiai matomų kūno vietų, todėl itin sunku nuslėpti tai, kas vyksta kasdieniniame gyvenime ir kiek streso yra patiriama. Švytintis veidas asocijuojamas su sėkme ir laimingu žmogumi.