Neprašykite, kad vestuves fotografuotų artimieji, turintys gerą fotoaparatą. Gera technika – dar ne viskas norint gražių nuotraukų. Juk ne veltui vestuvių fotografai lanko kursus, stažuojasi ir iki tapdami profesionalais daug praktikuojasi.

Rinkdamiesi fotografą netaupykite. Sudomino vyrukas, kuris vestuves siūlosi pafotografuoti praktiškai už „ačiū“. Tikėtina, kad variantas prilygs anksčiau aprašytajam – panašiai pafotografuotų teta ar kaimynas. Profesionalai savo paslaugas atitinkamai įkainoja, taigi gausite ir profesionalų rezultatą.


Fotografo pasirinkimo neatidėliokite paskutinei minutei. Garsių, patyrusių fotografų tvarkaraštis suplanuotas metams į priekį ar net ilgesniam laikotarpiui. Tad kuo greičiau rezervuosite datą, tuo ramiau miegosite.

Makiažo ar šukuosenos nesidarykite pačios. Vestuvės – viena didelė jaudinanti akimirka, tad, išriedės viena kita džiaugsmo ašara, skruostams teks „atlaikyti“ bučinių laviną, plaukams, tikėtina, – lietaus vonias. Be to, tradicinės vestuvės trunka mažiausiai pusę paros, tad ar tikrai pasitikite savo jėgomis puošiantis? Gerai padaryti makiažas ir šukuosena atsispindės ir nuotraukose.


Vestuvių drabužių ir aksesuarų nesirinkite atmestinai. Vėlgi priminsime, kad vestuvės – tik kartą gyvenime, tad ar norite, kad iš nuotraukų akis „badytų“ tie nelabai patikę bateliai ar nederantis kaklaraištis? Apgalvokite stilių ir pasistenkite atrodyti taip, kaip visuomet svajojote.

Visko nepatikėkite likimui. Planuokite, kur vyksite, kur fotografuositės, kur kiek laiko užtruksite, nes antraip galite nusivilti, susigadinti nuotaiką ir sugadinti ją šventės svečiams.

Į vestuvinę fotosesiją nekvieskite visų vestuvių svečių, antraip fotografui bus sunku fotografuoti, kadre nuolat kas nors šmirinės, nuolat teks fotografuotis su svečiais. Fotosesiją planuokite taip, kad joje galėtumėte pabūti tik dviese.

Dėl kelių nuotraukų negaiškite ilgų valandų. Tuoktis nusprendėte nuskristi, pavyzdžiui, į Paryžių ir užsikelti į Eifelio bokštą? Vestuvės užsienyje – puiki idėja. Tačiau kėlimuisi galite sugaišti daug laiko, o vaizdas nuotraukose vargu, ar bus vertas tokių laiko sąnaudų.

Neatsisakykite priešvestuvinės fotosesijos. Love story – tai galimybė pasipraktikuoti prieš objektyvą, susipažinti su fotografu ir vienas iš būdų suvaldyti jaudulį vestuvių dieną.

Nebūkite įsitempę ir nepozuokite dirbtinai. Nenorite, kad vestuvinės nuotraukos būtų panašios į skirtas dokumentams? Tuomet atsipalaiduokite, elkitės įprastai, šypsokitės ir mėgaukitės savo švente.