Leiskite sužadėtuvių euforijai atslūgti ir neskubėkite lėkti į suknelių saloną. Pirmasis svarbus sprendimas, kurį turite priimti – pirkti, siūtis ar nuomotis vestuvinę suknelę. Žinoma, galutinė suknelės kaina priklausys nuo jos pačios, tačiau tokios pačios suknelės pirkimo, siuvimo ir nuomos kainos gali būti ženkliai skirtingos. Nuspręskite, kuris variantas Jums labiausiai tinka.


Antrasis žingsnis – savęs vertinimas ir stiliaus paieškos. Nuotakos visada atrodo prabangiai ir elegantiškai. Šio įspūdžio paslaptis paprasta: paslėpti trūkumus ir pabrėžti privalumus. Vestuvinių suknelių įvairovė leidžia visa tai padaryti, todėl jei turite gražias kojas – rinkitės trumpesnį sijoną, gražius pečius – atvirą korsetą, o jei norite pabrėžti krūtinę – žemę siekiantį sijoną ir dailią iškirptę. Svarbiausia nepersistengti ir išsirinkti tai, kas tinka pagal figūros tipą.

Prieš keliaujant pas siuvėją ar į suknelių salonus, atlikite žvalgybą internete. Išsirinkite keletą Jums tinkančių modelių ir atsispausdinkite jų nuotraukas – taip bus daug lengviau paaiškinti konsultantei, kokio tipo suknelės ieškote. Taip pat būtinai pasiimkite draugę kartu su gerai fotografuojančiu telefonu. Nebūtina sprendimo dėl suknelės priimti tuoj pat, o pasimatavusi bent dešimt skirtingų pasimesite ir nebežinosite, kuri patiko labiausiai. Nuotraukos telefone leis prisiminti, o be to, kartu ir įvertinti, kaip atrodote sau iš šalies.


Vestuvių fotografai, daug dirbantys su nuotakomis, teigia, kad ieškant svajonių suknelės labai svarbu atsižvelgti ir į savo temperamentą. Emocionalios, judrios nuotakos vestuvių fotosesijoje nori aktyviai pozuoti, įsitraukia į šį žaidimą, tačiau pasirinkus labai pūstą, ilgą suknelę ji gali varžyti, be to, balta spalva labai tepli, tad linksmus pakvailiojimus fotosesijose tenka stabdyti. Jei esate būtent tokia nuotaka ir norėsite žaismingų nuotraukų, vestuvių fotografai pataria pagalvoti apie trumpesnę suknelę arba modelį su nusegamu ilgu papildomu sijonu.


Ne mažiau už suknelę svarbūs ir nuotakos aksesuarai. Prie suknelės reikės derinti viską: makiažą, šukuoseną, auskarus, kaklo papuošalą ir kitus juvelyrinius dirbinius. Vestuvių fotografai pastebi, kad kai kurios nuotakos atsisako veliumo, nors nuotraukose jis atrodo itin romantiškai ir žaviai. Taip pat kartais per mažai dėmesio skiriama bateliams – juk tereikia ilgą suknelę elegantiškai pakelti žengiant žingsnį ir puikus kadras garantuotas. Bateliai yra tas akcentas, kuris matomas ne nuolatos, tačiau atlieka labai svarbų vaidmenį, todėl juos rinkitės atsakingai. Ir, žinoma, nepamirškite prieš šventę pranešioti!