„Orelli“ mados namų dizainerė pabrėžia, kad viso savo vestuvių biudžeto nebūtinai turite skirti nuotakos suknelei. Per vestuves prabangiai galima atrodyti ir su apdaru, pirktu internete. Tik renkantis turite žinoti keletą dalykų.

- Kokią sumą renkantis vestuvinę suknelę patartumėte turėti piniginėje nuotakai optimistei ir nuotakai pesimistei (t. y. nuo mini iki maxi)?

- Norint per savo vestuves atrodyti įspūdingai, tikrai nebūtina išleisti didelės sumos pinigų. Puikiai atrodyti galima įsigijus suknelę, pavyzdžiui, ir už 300 eurų. Žinoma norint prabangos, išskirtinių audinių, nėrinių ir silueto, už suknelę gali tekti sumokėti ir 2000 eurų. Manau, svarbiausia ne sukneles kaina, o kaip suknelė puošia nuotaką, jos neužgožia.

- Kiek laiko likus iki vestuvių reikėtų pradėti ieškoti suknelės ir neskubant jas matuotis? Juk net pagal pačias pesimistiškiausias prognozes, merginos iki vestuvių dar gerokai sulieknės!

- Suknelės paieškas patartina pradėti kuo anksčiau bent 3-4 mėnesiai iki vestuvių, išsimatuoti kuo įvairesnius siluetus, kad atrasti būtent tai, kas puošia merginą. Žinoma dažnai pasitaiko figūros pokyčiai artėjant vestuvių dienai, tačiau visuomet galimos suknelės korekcijos. Su tuo mes dažnai susiduriam, tačiau tai yra normalu.

- Kokį variantą patartumėte rinktis norint apsirengti prabangiai, bet nebrangiai?

- Prabangos suknelei suteikia detalės, spalvos, aksesuarai. Puikiai parinkta suknelės spalva, subtilus nėrinys privers suknelę dvelkti prabanga.

- Ar įmanoma, pavyzdžiui, turguje ar interneto išparduotuvėje optimistei susimedžioti pigią, bet elegantišką suknelę?

- Žinoma galima rasti internete, turguje ar išparduotuvėje dėvėtų elegantišku suknelių, tačiau tai juk tokia šventė, kuomet nuotaka turi pakerėti visus. Būti išskirtinė, patraukli. Taigi patarčiau suknelę siūtis, sukurti naują, niekur neregėtą ir niekieno nedėvėtą suknelę savo šventei. Ir tai tikrai nereikalaus didelių išlaidų.


- Galbūt yra prietarų, kuriuos nuotakoms vertėtų žinoti renkantis suknelę?

- Įvairių prietarų laikymasis tik suvaržo nuotakos galimybes atrodyti originaliai. Yra prietaras, jog suknelė turi būti balta, tačiau nereikia bijoti spalvų, juk spalvų paletė tokia plati, nereikia koncentruotis tik į baltą spalvą renkantis vestuvinę suknelę.

- Nuotakos suknelė yra vienas pagrindinių, o galbūt netgi svarbiausias vestuvių akcentas moteriai. Kokias sukneles rekomenduotumėte rinktis šį sezoną? Kokios nuotakos suknelių tendencijos (ilgis, forma, medžiaga)?

- Šį sezoną vyrauja įvairesnė spalvinė gama, tai pastelinės spalvos, įvairų raštų ir tekstūrų nėriniai, nereikia apsiriboti klasikiniais baltais gėlyčių nėriniais. Pamirškime korsažus, atėjo laikas tikriems korsetams. Kalbant apie siluetus, tai labai individualus pasirinkimas, kuri įtakoja figūros tipas, naujosios komforto jausmas su vienokiu ar kitokiu siluetu. Svarbiausia tai, jog šį sezoną vyrauja minimalizmas, išreiškiamas įvairiomis spalvomis ar raštais.

- Kokie aksesuarai madingi šiais metais? Ar tik pesimistės mano, jog nuometai, šydai, vualiai, ilgos pirštinės, tinkleliai nebemadingi?

- Mūsų nuomone, nuometus reikėtų atidėti į šalį. Bei užleisti vietą vualiam bei tiarom. Vualis suteikia paslaptingumo visam nuotakos įvaizdžiui jos neužgoždamas. Tiara tai tikrai puikus akcentas, kuris privers pasijusti karališkai. Vis dėl to, kiekviena jaunoji renkasi tai, kas ja verčia jaustis ypatingai ir patogiai. Juk tai Jos šventė.

- Kokių garsių nuotakų įvaizdį esate kūrę?

- Mūsų mados namai yra siuvę sukneles tokiom moterims, kaip Sandra Vičienė, Barbora Januškaitė, Vilija Pilibaitytė-Mia. Įvairiems projektams, filmavimas ir fotosesijoms siuvome sukneles Natalijai Bunkei, Oksanai – Pikul Jasaitienei, Vilijai Matačiūnaitei ir kt.

Vilija Pilibaitytė-Mia ir Nerijus Antanavičius

- Ar tiesa, kad moterį puošia kuklumas?

- Nereikia suknelės perkraut bereikalingais raštais, nėriniais ar aksesuarais. Juk grožis slypi paprastume.

- Ką patartumėte rinktis ne pirmą kartą tekančioms nuotakoms?

- Tikrai nėra svarbu kelintą kartą moteris žengia prie altoriaus, svarbiausia tai kad ji tą dieną būtų nepakartojama. Ir nesvarbu ar tai balta suknelė, ar raudona. Svarbiausia, kad suknelė moterį puošia.