Tarptautiniai ekspertai pripažino 10 šalių, kuriose geriau negimti moterimi.

Afganistanas
Afganistanietės

Afganistano moterys gyvena trumpiau nei vyrai. Jos retai kada sulaukia 45 metų. Šioje šalyje dauguma moterų yra neraštingų. Dauguma merginų yra susituokusios iki 16 metų amžiaus. 85 proc. moterų Afganistane gimdo namuose, be medicininės pagalbos. Todėl kas 30 minučių šioje šalyje miršta moteris dėl gimdymo komplikacijų. Afganistanas - šalis, kur miršta daugiausiai gimdyvių pasaulyje.

Gvatemala
Gvatemala. Moteris skalbiasi

Gvatemalos moterys susiduria ne tik su smurtu šeimoje, bet ir su prievartavimais. Taip pat šioje šalyje yra didžiausias pasaulyje skaičius užsikrėtusiųjų AIDS.

Kongo Demokratinė Respublika
Moteris Konge

Karas pareikalavo daugiau nei 3 milijonų gyvybių ir pakeitė moterų padėtį. Moterys kiekvieną dieną susiduria su žiauria realybe: KDR moterys kenčia nuo smurto ir prievartos.

Per dieną čia išprievartauja daugiau kaip 1 000 moterų. Nuo 1996 metų buvo užregistruota 200 000 prievartos atvejų. 57 procentai nėščių moterų kenčia dėl anemijos. Kongo moterys negali parašinėti bet kurio juridinio dokumento be savo vyrų leidimo.

Indija
Indijos moterys ginasi nuo prievartautojų – steigia kovotojų būrius

39 proc. visų ŽIV infekuotų nepilnamečių Indijoje yra moterys. 70 proc. iš jų reguliariai patiria smurtą šeimoje. Beveik kas 30-ta moteris Indijoje yra išprievartauta.

XX amžiuje Indijoje žuvo daugiau nei 50 milijonų mergaičių. 100 milijonų moterų ir mergaičių tapo prekybos žmonėmis aukomis. 44,5 proc. mergaičių šalyje susituokė nesulaukusios 18 metų.

Irakas
Irako moterys

Visame arabų pasaulyje būtent irakiečių moterų raštingumas yra žemiausio lygio.

Dabar Irakas tapo tikru pragaru moterims. "Islamo Valstybė" nužudė daugiau nei 150 moterų, kurios atsisakė dalyvauti naujame socialiniame reiškinyje, vadinamame seksualiniu džihadu.

Malis
Moteris Malyje

Malis yra viena iš skurdžiausių pasaulio šalių, kurioje retai moteriai pavyksta išvengti genitalijų žalojimo. Daugelis merginų šalyje priverstos tuoktis labai jauno amžiaus, o viena iš dešimties miršta nėštumo metu arba gimdymo metu.

Pakistanas
Moteris Pakistane

Pasirodo, kad kai kuriuose šalies regionuose vyrai nepaklusnias moteris baudžia jas išprievartaudami. Dar didesnį pasipiktinimą kelia vadinamieji garbės žudymai. Visai neseniai Pakistanas buvo pasmerktas žmogaus teisių gynėjų dėl religinio ekstremizmo, nukreipto prieš moterų politikų, darbuotojų ir įtakos.

Kadangi šioje šalyje vis dar nėra įstatymų prieš smurtą šeimoje, žiauraus elgesio aukomis tampa 90 proc. moterų.

Somalis
Moterys, Somalis

Pilietinis karas Mogadiše, Somalio sostinėje, radikaliai pakeitė moterų situaciją. Prievartos aukomis tapo 95 proc. mergaičių nuo 4 iki 11 metų. Tik 9 proc. nėščių moterų Somalyje galima peržengti ligoninės slenkstį.

Sudanas
Sudano moteris

Moterų padėtis Sudano vakaruose net po naujų įstatymų priėmimo yra apgailėtina. Moterys patiria grobimus, išprievartavimus, priverstinį iškeldinimą. Nuo 2003 m. Sudane buvo nužudyta daugiau nei vienas milijonas moterų.

Čadas
Čadas

Moterys Čado Respublikoje praktiškai yra bejėgės. Dauguma merginų tuoktis priverstos sulaukusios 11-12 metų. Tos, kurie gyvena pabėgėlių stovyklose, kiekvieną dieną yra prievartaujamos ir patiria kitas smurto formas. Už stovyklų ribų Čado moterims taip pat nėra saugu. Jas persekioja ginkluotos opozicijos grupės, banditai ir saugumo pajėgos.