Orkaitėje skrudintos traškios bulvės

Pavirkite bulves jas sūdytame vandenyje 4 minutes. Nusausinkit ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Tada įdėkite jas į įkaitintą orkaitę 230 C 25 minutėm, po to išmaišykite, dar kartą apšlakstykite aliejumi ir dar pakepinkit 25 minutes.

Lašiša su daržovėmis

Lašišą, ar bet kurią kitą žuvį, nekepkite aliejaus pilnoje keptuvėje. Geriausias, sveikiausias variantas - garpuodis. Jei visgi naudosit keptuvę, įpilkite šaukštą alyvuogių aliejaus ir pusę stiklinės vandens. Kepinkite žuvį iš abiejų pusių tol, kol vanduo išgaruos. Sumažinkite ugnį ir dar paskrudinkite tol, kol susidarys traški plutelė. Prie žuvies patiekite laukinių arba rudų ryžių bei troškintų daržovių pagal savo skonį.

Silkė su traškiomis morkomis

Silkė turbūt kiekvieno stalo vienas iš pagrindinų akcentų. Rekomenduočiau nepirkti tokios, kuri permirkusi aliejuje. Geriau rinktis tą, kuri parduodama nepjaustyta gabalėliais. Išdarinėkite ją patys, supjaustykite pageidaujamais gabalėliais, sumaišykite su troškintomis pjaustytomis morkomis, svogūnais, burokėliais. Vietoj majonezo naudokite ne tokį riebų padažą. Gardus patiekalas, neapsunkinantis skrandžio.

Grybai su cukinija

Neapsieiname taip pat ir be grybų. Supjaustykite juos pageidaujamais gabalėliais, pakepinkite su šaukšteliu alyvuogių aliejaus, smulkiai pjaustytu česnaku, troškinta morka, cukinija. Viską sumaišykite ir tepkite ant pilno grūdo paskrudintos duonos.

Labai svarbu nebadauti visos dienos metu, kad atėjus vakarienei nepersivalgytumėt. Prieš valgį išgerkite stiklinę šiltos arbatos.

Jolanta Leonavičiūtė