Prieš šventes vienatvės jausmo užkluptas V. Bučelis nepasiduoda pesimistiškoms nuotaikoms. Jis tiki kalėdiniu stebuklu ir atkaklia ieško savo žmogaus.

Pažinčių skelbime viengungis pabrėžia, kad yra be žalingų įpročių, lankosi bažnyčioje, turi žurnalisto bei apskaitininko profesijas ir mokosi bankinių operacijų tvarkytojo specialybės. Yra iš mokytojų šeimos, domisi ekonomika, kultūra, religija, žurnalistika, literatūra ir menu. Savo eilėraščius spausdina internete.

Vytautas ieško 25-35 metų draugės Vilniuje. Mielai pakviestų nueiti į kiną, parodą, kavinę, teatrą, koncertą.

INTERNETE MERGINOS IEŠKO 4 METUS

„5 braškėms“ viengungis prisipažįsta rimtų santykių neturėjęs jau 10 metų. Ir į pasimatymus retai vaikšto. Nors jau 4 metus deda skelbimus pažinčių ir skelbimų portaluose, laikraščiuose, lankosi tarpusavio santykius užmegzti mokančiuose seminaruose. Tačiau savo vienintelės vis dar nesutinka.

Galbūt Vytautas yra labai išrankus ir užkėlė pernelyg aukštą kartelę? - paklausėme Vytauto.

„Man svarbiausia, kad moteris būtų moteriška, gera draugė, geranoriška ir nuoširdi. Būtų geriau, jei neturėtų žalingų įpročių, nes aš ir pats nerūkau, negeriu, – pasakoja iš Jurbarko kilęs vyras, jau beveik 20 metų gyvenantis Vilniuje. – Išvaizda man taip pat yra svarbi. Nesakau, kad mergina turėtų būti „Mis Lietuva“. Bet noriu, kad moteris būtų tvarkingos išvaizdos. Ne kliūtis, jei moteris būtų ir išsiskyrusi. Natūralu, kad tokio amžiaus daug kas jau būna sukūrę šeimas.“

Kodėl viengungis pasikliauja tik internetu? Juk yra daug vietų, kur galima surasti antrąją pusę: kavinės, barai, klubai, bibliotekos, seminarai, sporto klubai ir pan.

Vytautas Bučelis

„Viską jau išbandžiau. Tačiau kadangi aš visiškai nevartoju alkoholio ir nerūkau, vengiu tokių kompanijų. Nes neturiu ten ką veikti, – prisipažįsta V. Bučelis. – Užkalbinti merginą gatvėje? Taip galima likti nesuprastam ir nubaustam už kabinėjimąsi prie žmonių. Paauglystėje merginas pakalbindavau ir gatvėje, pakviesdavau kur.“

Gal Vytautas turi karčios patirties ir jį buvo nubaudę už kabinėjimąsi? „Ne, esu neteistas. Per visą savo gyvenimą esu vienintelį kartą pamiršęs pasižymėti vienkartinį važiavimo bilietą, – šypsosi jis. – Bet yra įstatymas. Apie tokius atvejus teko skaityti ir laikraščiuose.“

NORI TIK FINANSINĖS NAUDOS

Atkaklus viengungis kartais sulaukia už pinigus savo meilę siūlančių damų laiškų ar skambučių. Tačiau tokių jam nereikia.

„Tokios, kurios ieško naudos, manęs nedomina“, – užtikrina Vytautas.

Vytautas Bučelis

Keliauti mėgstantis vyras daug dėmesio sulaukia iš užsieniečių. Ypatingai rusių, ukrainiečių. Tačiau jų vilionėms lietuvis nepasiduoda. Nes, įtaria, kad jos simpatijas reiškia taip pat iš reikalo, nenuoširdžiai.

„Yra tekę užsiregistruoti ir tarptautinėse pažinčių agentūrose. Daugiausiai laiškų sulaukiau iš ukrainiečių ir rusių. Bet aš manau, kad jos tiesiog nori gauti Europos sąjungos vizą. Lietuvaitės taip pat yra šaunios, todėl norėčiau ateitį kurti su savo tautiete“, – sako V. Bučelis.

Vytautas sulaukia išties daug laiškų su palaikymais ir raginimais nepasiduoti ieškant savo antrosios pusės. Kartą netgi viena močiutė paskambino prašydama patarimo jos viengungiui anūkui.

Galbūt vieną dieną Vytauto sukaupta ilgametė viengungio patirtis padės ne tik svetimiems, bet ir jam pačiam. Vyras tiki Kalėdų stebuklu.

Vytautas Bučelis

V. BUČELIO KŪRYBA:

AISTRINGOJI TAMSIAPLAUKĖ VIENATVĖ

Aistringoji mergina! mes niekad
nebesusitiksim
mes rasim vienas kitą tamsoje
nejau buvau tada aš geras
deja galvojau aš tada kitaip

(Katedra, atsiminimai iš TAIZĖ)

KARŠTI NUOTYKIAI

Matau vis tavo veidą tamsoje
kuris man rodo kelią "į beprotystę"
randu aš laisvus futbolo vartus
į juos aš kamuolį dėl tavo veido
- spirsiu.

Ir negi mes komanda! taip pralošim
o gal išlošim 7354:5101
o gal šampanas virsta fakelu

NEAPRAŠYTI SKERSGATVIAI

Jie primins gimimo datą
kurioje nešiojausi tušinį
dabar klajoja senos raidės
ir pasislėpęs tavo veidas

tušinis baigėsi ką daryti
tačiau išliko žodžiai
kurie paslėpti tavo labui
ar visa tai o mano Įkvėpėja!

TRADICINĖS PERMAINOS

Atrodo niekad niekas nebendravo
jie buvo tiktai gyvos šmėklos
ir tu buvai teisus

dabar tu mumija iš kapo
ir klaidžioji tarp jų
tačiau jie turi širdį
kaip ir tu

ir mes neturim nei žvaigždžių
nes jų negalim niekam dovanoti
ir viltis belieka ateity
kad mes dar galim sužmogėti.