Šį kartą – apie valdingas moteris ir po jų padu esančius vyrus, iš visos širdies ir visomis jėgomis besirūpinančius šeima. Tokiuose namuose ir apskritai visose gyvenimo situacijose bosė yra žmona. Ir ji visada šalia kartu su savo nesibaigiančių užduočių ir nurodymų sąrašu.

Psichologai sako, kad kartais žmonės išsiskiria net tuomet, kai myli vienas kitą, tačiau pradeda laikyti savo partnerį ar sutuoktinį savaime suprantamu dalyku. Ką jau kalbėti apie situacijas, kai vienas iš partnerių visą laiką jaučiasi esantis po padu ir reikalingas tik tam, kad nuolat vykdytų nesibaigiančius įsakymus. Tik laiko klausimas, kada vyras pabėgs iš tokios valdingos žmonos gniaužtų ir bendrų namų.

Santykių psichologai pastebi, kad vyrai neatsigręždami bėga ir nuo perdėtai pasitikinčių savimi, perdėtai rafinuotų, perdėtai „teisingų“ moterų, gyvenančių pagal savo nusistatytą tvarką ir niekam neleidžiančių jos koreguoti ar juo labiau į ją kištis. Juk santykiai – tai du žmonės, dviejų bendras sutarimas, o ne vieno diktatūra. Deja, kartais tokio elementaraus supratimo stinga.

„Namie žmona, restorane žmona, aplinkui nuolat ir visur žmona. Ir dabar, kada aš sėdžiu čia jumis, man atrodo, kad netikėtai atsidarys durys ir jinai iššoks iš namuko“, – pagaliau pabėgęs nuo savo žmonos su draugais žvejoti į Norvegiją skundžiasi Linas. Jis tik vienas iš naujos lietuviškos komedijos „Tarp mūsų, berniukų...“ herojų, iki negalėjimo pavargusių nuo šiaip jau mylimos šeimos.

„Linukai, išvesk Fyfutę. Tėte, padariau kakū“, – nuo nesibaigiančių komandų, atrodo, tuoj sprogs galva. Todėl reikia bėgti. Gal ne visam laikui, gal tik savaitgaliui, tačiau atokvėpis būtinas.

Lietuvos kino teatrus sausio 1-ą dieną pasieksiančiame filme „Tarp mūsų, berniukų...“ pasakojama keturių nuo darbo, šeimų, žmonų ir net meilužių pavargusių draugų istorija. Linas (vaidina aktorius Kirilas Glušajevas) negali išsivaduoti iš valdingos žmonos gniaužtų ir jos nesibaigiančių užduočių žaliavalgių restorane. Dar akimirka – pratrūks ir Gediminas (Leonardas Pobedonoscevas), nuo gausybės darbų ir ne visuomet racionalių klientų pavargęs reklamos agentūros vadovas. „Anksčiau tėvai neleido, dabar žmona“, – atsidūsta ir Vytautas (Mantas Vaitiekūnas), atsakomybės slegiamas plastikos chirurgas. Rodos, tik verslininkui Tomui kiek lengviau (Audrius Bružas), bet ir jis jau maišosi tarp meilužių. Pats metas nuo visko bėgti!

Tačiau net ir ištrūkę vyrukai neįstengia pamiršti to, nuo ko bėga ir kas jų gyvenime svarbiausia – savo moterų. Visą kelią jie kalbasi apie jas – šmaikščiai, subtiliai ir kartu labai atvirai.