Įdarytos paprikos
Ingredientai:
800 g faršo
2 didelių morkų
2 dideli svogūnai
100 g ryžių
1 litras vištienos sultinio
šiek tiek petražolių
druskos ir pipirų pagal skonį
Paruošimas:
Išvalykite paprikas. Pakepinkite smulkiais kubeliais supjaustytus svogūnus, plonomis riekelėmis supjaustytas morkas. Išvirkite ryžius ir nuplaukite po tekančiu vandeniu. Į faršą sudėkite kepintus svogūnus ir morkas, ryžius, smulkiai pjaustytas petražoles, druską ir pipirus. Kruopščiai išmaišykite ir įdarykite paprikas. Prieš troškinant dideliame puode ar keptuvėje apšlakstykite sultiniu.
Uždengus dangčiu troškinkite apie valandą.
Makaronai su jūros gėrybėmis
Ingredientai:
10 g česnako
20 g alyvuogių
5 g kaparėlių
4 tigrinės krevetės
4 šukutės
6 vyšniniai pomidorai
10 g bazilikų
150-200 g pomidorų savo sultyse
20 ml alyvuogių aliejaus
Paruošimas:
Išvirkite makaronus. Pakepinti susmulkintą česnaką su išvirtomis tigrinėmis krevetėmis ir šukutėmis.
Sudėti vyšninius pomidorus, alyvuoges, kaparėlius, pomidorus savo sultyse ir viską šiek tiek patroškinti. Pagardinti su druska ir pipirais, pridėti smulkintų bazilikų. Išmaišykite su makaronais,
Vištienos kotletai su slyvomis
Ingredientai:
6 vnt. džiovintų slyvų
100 ml grietinėlės
60 ml augalinio aliejaus
druskos ir pipirų pagal skonį
Paruošimas:
Į faršą įdėkite slyvų, įpilkite grietinėlės, prieskonių, gerai išmaišykite ir suformuokite kotetukus, kuriuos pakepinkite aliejuje.
Kumpio ritinėliai su mocarela
Ingredientai:
16 mažų kumpio juostelių
sauja salotų
2 svogūnai
alyvų aliejus
balzamiko acto
druskos ir pipirų
Paruošimas:
Supjaustykite mocarelos sūrį juostelėmis. Suvyniokite jį į kumpį. Apdėkite ritinėlius plonais svogūnų žiedais, apšlakstykite prieskoniais, aliejumi ir actu.
Vištienos blauzdelės džiūvėsėliuose
Ingredientai:
50 g džiūvėsėlių (arba smulkintų krekerių)
2 šaukštai tarkuoto parmezano ar kito kietojo sūrio
0,5 arbat. šaukšt. paprikos miltelių
1/4 arbat. šaukšt. česnako miltelių
1/4 arbat. šaukšt. druskos ir pipirų
1 kiaušinis
1 valgomasis šaukštas medus
1 šaukštas vandens
Paruošimas:
Sumaišykite trupinius su sūriu, paprikos, česnako milteliais, druska ir pipirais. Į indą įmuškite kiaušinį, įdėkite medaus ir šiek tiek vandens.
Išvoliokite blauzdeles gautoje masėje ir džiūvėsėliuose.
Kepkite orkaitėje, kol gražiai paskrus.
Karališki barščiai
Ingredientai:
Pusė virtos jautienos liežuvio
1 vidutinis svogūnas
augalinio aliejaus
1 didelė morka
1 vidutinio dydžio burokėlis
citrinos sulčių
1 petražolė
2 pomidorai
6 bulvytės
Pusė paprikos
1 stiklainis konservuotų pupelių (pageidautina raudonų)
sultinys
1 nedidelis kopūstas
4 skiltelės česnako
pipirai, druska
Paruošimas:
Smulkiai supjaustykite svogūną, sutarkuokite morkas ir viską pakepkite. Burokine tarka sutarkuokite burokėlį, apšlakstykite citrinos sultimis ir druska. Šiek tiek apkepkite. Įdėkite petražolių ir smulkintą česnaką, pomidorus be žievelės.
Įberkite šiek tiek druskos ir pipirų, įpilkite 250 ml virinto vandens. Patroškinkite.
Supjaustykite dideliais kubeliais bulves, papriką.
Užvirkite sultinį, į jį sudėkite kepintas ir žalias daržoves, bulves, papriką ir pupeles. Įdėk susmulkintą liežuvį ir susmulkintą kopūstą.