Viena garsiausių Lietuvos modelių ir bene daugiausiai įvertinimų pelniusi Edita Vilkevičiūtė kartu su dizainere Irena Serapiniene pabrėžia, kad kolekcija išsiskiria natūralumu, tvirtumu ir funkcionalumu.

Rankinės, krepšiai, kuprinės, delninės, kosmetinės, užrašų knygelės ir diržai sukurti tik iš tvirtos natūralios odos ir rankomis nukaldintų nerūdijančio plieno žiedų bei sagčių. Čia dominuoja natūralios ruda, juoda, balta spalvos ir prigesinta purpurinė. Kolekcija neapkrauta papildomomis detalėmis, subtiliai dekoruota tik natūralios odos pynimo raštais, taip siekiant išryškinti ir pabrėžti natūralių medžiagų grožį bei daiktų funkcionalumą.
Edita Vilkevičiūtė

„Įvairiausiose pasaulio šalyse jau kurį laiką dairiausi rankinės – paprasčiausios didelės ir patogios tašės – kurioje galėčiau susidėti viską, ko man reikia kelionėje į darbą ar atostogauti. Mėgstu jaustis patogiai ir laisvai, noriu, kad mane supantys daiktai nekeltų rūpesčio, ir jų būtų kuo mažiau. Todėl kurdama bet kurį daiktą pirmiausia siekiau, kad jis tarnautų moteriai – būtų patvarus, patogus, ypatingai talpus. Ar rankinė, ar kuprinė, ar užrašų knygelė – visur yra tik tai, ko reikia“, – apie natūralų poreikį pasakoja Edita Vilkevičiūtė.

Edita džiaugiasi, kad kūrybinę idėją įgyvendindama drauge su „Sirena“ rankinių meistrais sužinojo nemažai rankinės gamybos paslapčių ir šio amato subtilybių.

Rankinių dizainerė Irena Serapinienė projektą su Edita Vilkevičiūte įvardija kaip kūrybinį tandemą:

„Edita mums tarsi kūrybiniai sparnai. Jos pasirinkimas yra didžiausias mūsų meistrystės įvertinimas, pripažinimas ir simbolinis 20 „Sirena“ gyvavimo bei kūrybos metų įprasminimas. Profesionalių odos meistrų patirtis leido mums įgyvendinti naujus dizaino sprendimus. Bendradarbiavimas buvo kupinas puikių emocijų, o Edita, kaip jauna kūrėja, mus maloniai nustebino atidumu, didžiuliu dėmesiu detalėms, technologijoms. Man ji yra pavyzdys, kaip galima kurti ir įgyvendinti savo idėjas, nepaisant jokių autoritetų ar išankstinių nuostatų“, – bendro darbo patirtimi dalijasi mados namų „Sirena“ vadovė.

Irena pasakoja, kad ne vienerius metus Edita Vilkevičiūtė jai yra stiprios, veiklios, vertinančios laisvę pasirinkti moters idealas – joje dera išorinis ir vidinis grožis, profesionalus požiūris į darbą ir pasiekimai kartu su paprastumu, žingeidumu ir preciziškumu.