Tradicinės idėjos ir šiandiena

Ieškant idėjų moterims, į kokią veikėją galima įsikūnyti per Heloviną, tradiciškai pateikiamos raganos, vampyrės, skeletai, gydytojos ar miško gyventojos… Na, taip, variantų, iš kurių būtų galima rinktis, tikrai yra nemažai, tačiau visi jie – gana atsibodę, o juk Helovinas – ne tik gąsdinimo, bet ir kūrybiškumo šventė! Juo labiau, kad šiandien makiažo galimybės leidžia išmėginti savo fantaziją ir meistriškumą kuriant naujus, visiškai netikėtus įvaizdžius, kurių antrininkų ne taip dažnai sutiksi…

Skaitykite 5braskes.lt ir savo išmaniajame telefone! Parsisiųskite programėles: „iPhone“;„Android“.

“Vogue”, plėtodama kūrybiško Helovino makiažo idėjas, siūlo įsijausti į žymiausių dailininkų paveikslų įvaizdžius – pavyzdžiui, Andy Warholo “Marilyn Monroe”, Gustavo Klimto “Adelės Bloch – Bauer I portretą” ar Johano Vermeero “Merginą su perlo auskaru”.

Visos jos atspindi nepaprastas ir žavingas moteris, kerinčias savo grožiu jau ne vieną dešimtmetį ar net šimtą metų, tad kodėl nepamėginus jų įkūnyti jau šio Helovino metu? Juo labiau, kad tai padaryti tikrai nėra taip sunku. Pavyzdžiui, ryškiosios Marilyn įvaizdį sukursite veidą padengdamos biria mineraline pudra, akis – ryškiai mėlynais akių šešėliais bei akių pieštuku, o lūpoms naudodamos ryškiai raudonus lūpų dažus (iššūkiu gali tapti ryškiai geltoni plaukai – bet tam Jums gali pagelbėti perukas).

Kraupiosios Disnėjaus princesės

Pastarosiomis dienomis internetą užkariavo ir kita originali idėja, pasiūlyta makiažo meistrės Shonagh Scott, “Nelaiminga pabaiga” (angl. “Happily Never After…”), kurioje stulbina lyg iš filmo apie zombius atgijusios sužeistos Disnėjaus princesės – pusiau kerinčios grožiu, pusiau keliančios siaubą… Kas joms nutiko?

Makiažo meistrė pasiūlė naują idėją – kaip atrodytų žavingos princesės realiame gyvenime, jei jos būtų nukentėjusios nuo tų tragiškų įvykių, su kuriais susidūrė (ir sėkmingai įveikė) pasakose?

Štai, pavyzdžiui, Gražuolė iš pasakos “Gražuolė ir Pabaisa”. Tokį gražuolės įvaizdį nesunkiai susikursite naudodamos kreminę pudrą, storinantį blakstienų tušą, juodą akių pieštuką, rudus akių šešėlius, skaistalus ir nude spalvos lūpų dažus.

Na, o baisiąją dalį – kraujuojančios žaizdos efektą išgausite, naudodamos dirbtinį kraują ir maistinius dažus, kuriais galite padengti dirbtinę žaizdą (kurią galite surasti bet kurioje šventine atributika prekiaujančioje parduotuvėje).

Moderniosios idėjos

Na, o trokštančioms nustebinti kažkuo nauju ir dar galbūt visiškai nematytu, siūlome išbandyti pasaulyje šiuo metu labai populiarią komiksų efekto idėją, skirtą Helovynui. Ji smagi tuo, jog atrodo labai įdomiai, patraukliai, originaliai, bet „nevaro siaubo“.

Kam gali nepatikti idėja įsijausti į mėgstamą animacinį ar komikso personažą? Makiažo meistrė Promise Tamang, regis, tobulai įvaldžiusi šią techniką, siūlo net keletą skirtingų šio įvaizdžio variacijų.

Ko tam reikia? Kokybiškų makiažo priemonių – šviesaus atspalvio birios kompaktinės pudros, juodo akių pieštuko (kurį naudosite ne tik akims pabrėžti, bet ir veido kontūrams nubrėžti), akių šešėlių, ryškių lūpų dažų – ir… kantrybės. Rezultatas Jus maloniai nustebins.