Keletas jūsų išvaizdos detalių gali tapti didžiausiu jūsų priešu ir pridėti keletą nepageidaujamų metų. Patariame, kai išvengti to, kas jus sendina.

PAVANDENIJUSIOS, BLANKIOS AKYS

Vyresnės atrodome ne tik dėl pirmųjų raukšlelių. Amžių išduoda ir pavandenijusios, nublankusios akys. Laikui bėgant nublanksta mūsų akių spalva, tad mūsų akys spinduliuoja kur kas mažiau. Pasak oftalmologų, rainelė išlieka tokia pat ryški, tačiau akies baltymai pasidaro pilkesni ir labiau pasruvę krauju, todėl sumažėja kontrastas tarp rainelės ir akies baltymų.

KAIP SU TUO KOVOTI: Ši problema iš dalies atsiranda todėl, kad laikui bėgant mūsų akys sausėja, o tam kelią užkirsti galima lašinant vaistinėje įsigytus akių lašus. Taip pat galite stimuliuoti aliejų gamybą akies vokuose du kartus per dieną ant jų uždėdama šiltus kompresus ir švariais pirštais žiediniais judesiais masažuodama vokus virš blakstienų linijos.

GELTONUOJANTYS, NEPROPORCINGAI ILGI DANTYS

Mums tikrai „ilgėja“ dantys — metams bėgant sumažėja mūsų dantenos, tad vidutiniškai priekiniai kandžiai gali pailgėti nuo 11 milimetrų iki 17 milimetrų. Metams bėgant mūsų dantys taip pat ir tamsėja. Dėl daugelio maisto produktų ir gėrimų ant dantų atsiranda dėmės, ypač nuo raudonojo vyno, kario, arbatos, kavos ir, žinoma, rūkymo. Dantenų erozija taip pat atidengia ir rusvą danties kaklelį. Balta spindinti emalė susidėvi ir atidengia geltoną dentino apatinę dalį.

KAIP SU TUO KOVOTI: Naudokite dantų siūlus, o dantis valykite žiediniais judesiais, o ne judesiu aukštyn žemyn – taip mažiau susidėvės dantenos. Norėdama pašviesinti dantis, pasitarkite su stomatologu, jis rekomenduos jums kokią nors tinkamą dantų balinimo priemonę.

Nuotr. Shutterstock

STAMBIOS ČIURNOS IR BLAUZDOS

Netgi liekniausios moterys pastebi, kad jų apatinė kojų dalis pastambėja, kai jos sulaukia vidutinio amžiaus. Taip nutinka dėl to, kad venos susidėvi, tad nebe taip veiksmingai pumpuoja kraują atgal į širdį, todėl kraujas susitelkia kojų apatinėje dalyje. Kūno atliekų šalinimo arba limfinė sistema taip pat sulėtėja, todėl skysčiai gali susitelkti apatinėje kojų dalyje, taip sukurdami nemalonų išpampusių kojų vaizdelį.

KAIP SU TUO KOVOTI: Jei norite padaryti daugiau, nei paslėpti kulkšnis batuose ir kelnėse, išmėginkite masažus ir sausos odos trynimą, kad pagerintumėte kraujotaką ir padėtumėte išsklaidyti skysčių sankaupas ties sąnariais. Išbraukite druską iš savo mitybos ji priverčia kūno ląsteles sulaikyti vandenį tai kaip ir sportas padeda pagerinti kraujo tekėjimą.

GELBĖJIMOSI RATAS VIETOJ LIEMENS

Galite sverti tiek pat, kaip ir prieš 30 metų, tačiau, ko gero, vis tiek tektų paplušėti, kad įsispraustumėte į savo vestuvinę suknelę, nes metams bėgant jūsų dubens kaulai ir šlaunikauliai paplatėjo daugiau nei 7 centimetrais. Be to, menopauzės metu moterys yra linkusios priaugti svorio ant pilvuko, nes jų organizme sumažėja estrogeno lygis. Laikui bėgant mes pasidarome panašios į statinę, nes mūsų krūtys ima nukarti, kartais net apie 17 centimetrų.

KAIP SU TUO KOVOTI: Svarbiausia išlaikyti nekintamą cukraus lygį ir sumažinti stresų lygį. Stresas išlaisvina kraujyje esantį cukrų, kad suteiktų energijos kovai arba atsakui į stresą. Kai jis nėra sunaudojamas, jis yra išsaugomas kaip riebalai. Ir būtinai pirkitės formas palaikančius apatinius, ypatingai gerą liemenėlę.

Nuotr. Shutterstock

PINOKIO NOSIS

Kai senstate, skruostai netenka riebalų ir putlumo, todėl jūsų nosis išsikiša į priekį apie pusę centimetro ar net daugiau. Žemės trauka taip pat priverčia jūsų nosies galiuką nukarti.

Nosies kremzlė yra sujungta elastiniu audiniu, kuris laikui bėgant silpnėja, tad Žemės trauka pradeda tempti nosį žemyn, todėl senstant ji atrodo ilgesnė.

KAIP SU TUO KOVOTI: Jei naudositės apsauginiu kremu nuo saulės, tai jūsų nosies oda bus pakankamai stipri, kad palaikytų nosį. Plastinė chirurgija gali pakelti nosies galiuką, tačiau tai gali padaryti ir specialūs pratimai.

NUSILEIDĘ AUSŲ SPENELIAI

Sulaukus 30–ties metų, mūsų ausų speneliai vidutiniškai pailgėja apie 0,22 milimetro per metus, rodo žurnale „British Medical Journal“ pateikti tyrimai. To priežastis – metams bėgant kolagenas (jungiamasis odos audinys) ima irti, todėl ausų speneliai, kurių nepalaiko jokie kaulai ar raumenys, yra nebe tokie atsparūs Žemės traukai.

KAIP SU TUO KOVOTI: Tepkite ausų spenelius apsauginiu kremu nuo saulės, kad apsaugotumėte kolageną nuo galimos žalos, ir venkite sunkių auskarų, kurie temps ausį žemyn ir ištampys odą.

GYVYBINGUMĄ PRARADĘ PLAUKAI

Ne vien tik žilumas pabrėžia senėjimą, tai taip pat daro grubi plaukų tekstūra ir jų blankumas. Plaukai geriausiai atrodo jūsų ankstyvoje paauglystėje, tačiau vėliau plaukai ima po truputį plonėti, tad kiekviena moteris pastebės, jog sulaukus 30–40 metų jų plaukų apimtis sumažėja. Be to, kai senėjame, galvos odos kraujotaka taip pat darosi nebe tokia efektyvi, tad toksinai susitelkia plauko svogūnėlyje (ten, kur baigiasi plauko šaknis). Tai susilpnina plauko maitinimą, todėl jie ima lūžinėti, o galiukai skilinėti.
Kai senstame, mūsų plaukai pradeda gaminti mažiau melanocitų mūsų pigmento ląstelių. Tai (kartu su folikulo silpnėjimu) sukuria baltus, plonus ir susivėlusius plaukus. Dėl šio pigmento praradimo plaukai atrodys mažiau spindintys, nes šviesa bus absorbuojama, o ne atspindima.

KAIP SU TUO KOVOTI: Pasistenkite reguliariai masažuoti galvą ir rinkitės galvos odą maitinančius šampūnus, kurie atblokuotų užsikimšusius plauko svogūnėlius. Taip pat reguliariai kirpkitės, kad pašalintumėte sausiausius, silpniausius plaukų galiukus. Norėdama sustabdyti plaukų senėjimą, galvokite apie savo plaukus taip pat, kaip ir apie savo odą. Reguliariai intensyviai maitinkite plaukus, dažnai plaukite bei kondicionuokite juos su geros kokybės produktais, tinkamais jūsų plaukų tipui.

GELTONUOJANTYS NAGAI
Kai senstame, mūsų nagai auga lėčiau ko gero, todėl, kad kraujo tiekimas į pirštų galiukus pasidaro nebe toks veiksmingas. Nagų storėjimas prasideda dėl ląstelių sankaupos po nago pagrindu. Dėl to laikui bėgant nagai atrodys mažiau permatomi ir labiau geltoni.

KAIP SU TUO KOVOTI: Norėdami pagreitinti nagų augimą, reguliariai kirpkite ir poliruokite juos. Greitai gydykite grybelines infekcijas, dėl kurių nago pagrindas gali pageltonuoti. Be to, visada dažydama nagus naudokite pagrindą, kad ant jų neatsirastų nuolatinių dėmių.

Dalintis
Nuomonės