Daugelyje grožio salonų nagų odelės karpomos, bet ar tai gerai? Tikrai ne. „Nagų odelės jungia odą aplink nagą prie nago plokštelės ir saugo nuo infekcijos“, – aiškina kosmetologė, dermatologė Janet Prystowsky.

Na, o nagų odelių karpymas – atviras kvietimas bakterijoms – grybeliams, įvairiems virusams, įspėja manikiūro specialistė Tiffany Cooksey.

Deja, pavojų kelia ne tik infekcijos. Apkarpius odeles, dieną ar dvi nagai atrodo gražiai, paskui atšerpetoja, ima trūkinėti. Jei pažeidžiamas nago pagrindas, gali atsirasti baltų dėmelių, brūkšnelių.

Žinoma, tai nereiškia, kad su nagų odelėmis negalima nieko daryti. Kaip reikėtų jas gražiai ir saugiai sutvarkyti? Pamasažuokite rankas ištepę aliejumi, įtrinkite aliejaus į nagus, o tada medine mentele švelniai atstumkite odeles. O tada galite atsargiai apkarpyti seną suragėjusią odą.

Jei grožio salone jums per daug nukarpo odeles, paprašykite to nedaryti arba susiraskite kitą specialistą, nes neatidi nagų priežiūra gali turėti įtakos grybelio atsiradimui, skausmingai infekcijai ar dar pavojingesnių ligų suvešėjimui.