Išskirtinio įvykio proga karalienė pakvietė Kate ir princą Williamą rugsėjo 9 d. atvykti į Balmoralio pilį Škotijoje. Tą dieną ji taps ilgiausiai valdančia britų monarche. Anksčiau šis titulas priklausė jos proprosenelei karalienei Viktorijai.

„Kembridžo hercogas ir hercogienė atvyks pas karalienę į Balmoralio pilį rugsėjo 9 d., – taip man sakė. – Jie dalyvaus karalienės rengiamoje šeimos vakarienėje.“ Stebėtina, kad princas Charlesas nedalyvaus šventinėje vakarienėje, nors tuo metu irgi bus Škotijoje.

Šaltinių teigimu, jis yra pažadėjęs praleisti dieną Dumfries House rūmuose Airšyre, už 150 mylių nuo karalienės dvaro.
Princas Williamas parašė pratarmę knygai apie karalienę, kurią parašė buvęs užsienio reikalų sekretorius Douglasas Hurdas ir kuri bus išleistą rugsėjo 9 d.

Williamas rašė, kad per ilgus valdymo metus karalienė rodė pavyzdį ir išmintingai valdė šalį.
Jo teigimu, didžiausias karalienės pasiekimas – savo pavyzdžiu rodyti, kad žmonės gali drąsiai pasitikti ateitį neaukodami to, kas buvo geriausia praeityje.

Kate vizitas į Balmoralį bus pirma rimtesnė išvyka po nemažo laikotarpio. Rugpjūtį ji nedalyvavo Williamo draugų – nekilnojamojo turto agento Bearo Macleano ir Daisy Dickson vestuvėse Devone.
Šeimininkai apie jos nedalyvavimą buvo įspėti taip vėlai, kad svečių sėdėjimo plane vis dar buvo įrašyta jos pavardė. Na o Wiliamas ir Kate sesuo Pippa vestuvėse dalyvavo, kas sukėlė labai didelį šurmulį britų spaudoje.

Pasirodo, po savo sutuoktuvių Kate dvejus metus nedalyvavo niekieno vestuvėse, Williamas lankėsi penkeriose.

Bakingamo rūmų atstovas spaudai atsisakė komentuoti privatų vizitą į Balmoralio pilį.