1. Princesė Diana buvo tipiška Pelenė, mat 1961 metais gimusi Johno Spencerio ir Frances Spencer šeimoje ji nepateisino lūkesčių. Tėvai neslėpė nusivylimo jos gimimu, nes labai laukė ir tikėjosi berniuko, kuris turėjo pratęsti Spencerių giminę. Ypač skaudus dukters gimimas buvo jos tėvui, sakoma, kad mergaitė visada jautė jo šaltumą ir pagiežą.

2. Dianos sužadėtuvių žiedas kainavo 30 tūkst. svarų (šiandien jis vertinamas 94,8 tūkst. svarų). Žiedas atrodo labai įspūdingai: 18 karatų balto aukso juosta, 14 deimantų ir 12 karatų ovalo formos mėlynas safyras. Papuošalą dabar mūvi Kembridžo kunigaikštienė Kate Middleton.

Nuotr. Vida Press

3. Apie tai, kad galės rinktis vyrą, Diana niekada net nepagalvojo. Tėvai nuo vaikystės jai ieškojo antrosios pusės. Sakoma, kad Spenceriai nesitikėjo jai surasti labai sėkmingos partijos, mat mergaitė vaikystėje buvo stamboka, neišskirtinės išvaizdos.

Princesei teko susitaikyti ne tik su ta mintimi, kad bus prievarta ištekinta už Charleso, bet ir su tuo, jog tėvas į kandidates pirmiausia buvo pasirinkęs ne ją, o... jos seserį Sarah. Dianai buvo nužiūrėta kita partija – princas Andrew.

4. Įspūdingos jos vestuvės su princu Charlesu buvo transliuojamos 74 šalyse. Ceremoniją stebėjo 750 mln. žmonių. Tiesa, laidotuvės visus dar labiau sudomino, jas stebėjo 2,5 mlrd. pasaulio gyventojų.

Nuotr. Vida Press

5. Būdama studente Diana labai norėjo tėvams įrodyti, kad yra savarankiška, tad dirbo pačius paprasčiausius darbus. Ilgiausiai jai teko auklės vaidmuo. Sakoma, kad jai ši profesija labai patiko, mat jauna moteris visada jautė labai didelę meilę ir prieraišumą vaikams.

Nuotr. Vida Press

6. Ji rėmė ir garsino daugiau nei 100 labdaros organizacijų visame pasaulyje ir pakeitė visuomenės požiūrį į AIDS. Jos labdaringa veikla vis dar klesti ir šiandien, egzistuoja Velso princesės vardo fondas.

7. Diana turėjo labai didelį būrį ją palaikančių draugų. Tarp princesės artimiausių draugų buvo garsios asmenybės, pavyzdžiui, Eltonas Johnas, Gianni Versace, George Michael ir Michael Barrymore.

Nuotr. Vida Press

8. Diana niekada nevertino karališkųjų privilegijų. Ji stengėsi, kad ir jos vaikai gyventų kaip įmanoma paprastesnį gyvenimą, niekuo nesiskirtų nuo savo bendraamžių. Tam labai aršiai prieštaravo princas Charlesas ir jį palaikanti motina karalienė Elisabeth II. Tačiau princesė išsikovojo, kad berniukai lankytų paprastą mokyklą, kuo paprasčiau leistų laisvalaikį, neatitoltų nuo kitų vaikų.

Nuotr. Vida Press

9. Sakoma, kad kiekvieno žurnalo tiražas, ant kurio pasirodydavo žmonių širdžių princesė, akimirksniu būdavo iššluojamas iš parduotuvių lentynų. Jokia to meto garsenybė nesulaukė tokio didelio visuomenės susidomėjimo. Nors nuomonių apie Dianą būta pačių įvairiausių, tačiau abejingų jai neatsirado.

10. Biografiniuose šaltiniuose rašoma, kad princesė Diana labai žavėjosi stipriomis moterimis. Ją įkvėpė Madonna, Motina Teresė ir Margaret Thatcher. Šaltiniuose minima, kad ji pati visada jautėsi labai nedrąsi ir kukli, bet būtent ryžtingumas bei užsispyrimas ją labiausiai žavėjo kitose moteryse.

Nuotr. Vida Press