1. Atidžiai rinkis atspalvius

Neteisingai parinkti pudros, skaistalų, šešėlių ir kitų dekoratyvinio makiažo priemonių atspalviai gali veidą akimirksniu pasendinti, sukurti sirguliuojančio žmogaus įspūdį. Venk per šviesių violetinio atspalvio lūpų dažų, kurie tarytum kuria užšaldytų lūpų efektą. Tokie garantuoja, kad atrodysi serganti.

Kim Kardashian, Reuters, AP/Scanpix nuotr.

2. Nesuteik odai per daug žvilgesio

Itin blizganti oda atrodo ne gaiviai, o priešingai - pavargusi. Nors šiuo metu šviesą atspindinčios priemonės madingos, jų nepadaugink.

Jessica Alba, AP/Scanpix nuotr.

3. Neklok sluoksniais birios pudros

Biri matinio efekto pudra užfiksuoja makiažą ir garantuoja, kad veidas bent kelias valandas neblizgės. Tačiau, jei tepsi per daug birios pudros sluoksnių, ši susikaups smulkiose ir gilesnėse raukšlelėse, o veidas po minutės atrodys lyg nugrimuotas specialiu sendinimo efektu. Pakanka vos poros brūkštelėjimų.

Anne Hathaway, AP, AFP nuotr.

4. Pamiršk intensyvų įdegį ir besaikį bronzato naudojimą

Oranžinio atspavio oda buvo madinga prieš daugiau nei 10 metų. Šiadien vertinamas natūralus, bet ne perspaustas įdegis. Nepertamsink odos bronzatu ryškindama skruostikaulius, žėrintys ruožai ties skruostais nei pajaunins, nei papuoš.

Paris Hilton, Vida Press, SIPA/Scanpix nuotr.

5. Nepraleisk maskuojančių priemonių

Odos trūkumai (spuogeliai, tamsios dėmės, papilkėję paakiai ir kiti) turi įprotį pasirodyti pačiu netinkamiausiu laiku. Kad oda atrodytų mažiau suvargusi ir kamuojama netikėtų "grožybių", paslėpk trūkumus maskuokliu. Veidas atrodys gaivesnis, o pavargimo ar išsekimo neliks nė žymės.

Angelina Jolie, AFP/Svanpix nuotr.

6. Tamsūs lūpų dažai - tik išskirtinėmis progomis

Jei nori dramatiško įvaizdžio, drąsiai išbandyk tamsų burgundiško vyno atspalvio lūpdažį. Bet jei tokiu ketini dažytis kasdien ar turi itin plonas lūpas, geriau rinkis kitą variantą. Tamsūs lūpų dažai akivaizdžiai prideda metų.

Beyonce, Reuters, AFP/Scanpix nuotr.

7. Nepersistenk ryškindama veido kontūrus

Kontūravimo priemonėmis galima veidui suteikti išraiškingumo, gyvybingumo, paslėpti putlumą. Tačiau padauginusi šių priemonių ir naudodama pernelyg kontrastingus jų atspalvius, sukursi kaukės efektą ir veidas atrodys pridažytas lyg lėlės. Kontūravimo priemones būtina gerai išsklaidyti, jos neturėtų akivaizdžiai užgožti natūralumo.

Khloe Kardashian, SIPA, AFP/Scanpix nuotr.