Juvelyras Martinas Katzas iš Beverli Hilso ir jo žmona Kelly karališkąją porą sutiko viešbutyje „The Cotton House Hotel“ surengtame kokteilių vakarėlyje. Ponas Katzas apibūdino Kate ir Williamą (abiem po 33 metus) kaip „mielą“ porą ir atskleidė, kad jie jautėsi laimingi galėdami susilieti su kitais poilsiautojais.

„Stovėjau prie viešbučio baro ir užsakinėjau gėrimą, kai prie baro priėjo Kate, ji buvo pakankamai maloni ir šneki. Ji negalėtų būti dar draugiškesnė ir atviresnė“, – sakė M. Katzas leidiniui „People“.

Kol juvelyras, sukūręs Kim Kardashian vestuvinius auskarus, kalbėjosi su Kate apie nardymą, jo žmona palaikė pokalbį su Williamu. K. Katz pasakoja, kas įvyko toliau: „Martinas ėjo paspausti Williamui rankos ir prie jo kojų numetė taurę rožinio punšo. Jis aptaškė baltus Williamo drabužius, net jo veidą“.

Princas Williamas, vilkėjęs kasdienius drabužius ir šliures, iškart pašmaikštavo: „Ach, tai buvo išties gaivu“.

Pirmą kartą karališkąją porą M. Katzas sutiko 2008 metais. Po šio incidento jis pasijautė „labai nejaukiai“, tačiau Williamas buvo „labai mielas“ ir maloniai atsisakė jam siūlomo nupirkti gėrimo.

Paplūdimyje sportui neabejingi Kate ir Williamas dalyvavo įvairiose rungtyse, tarp jų teniso, paviršinio nardymo ir giluminio nardymo, kuris reikalavo panerti „labai giliai, daugiau kaip 90 pėdų“ (apie 27 metrus).

Idiliškas Karibų salas karališkoji pora pamėgusi jau keletą metų. Ankstesnių apsilankymų metu jie apsistodavo „Aurora House“, kuris turi tris miegamuosius, svetainę, terasą ir gilų baseiną.
M. Katzas leidiniui „People“ sakė, kad 2008 metų gegužę jie apsistojo „nuostabioje viloje su vaizdu į gana ramų paplūdimį“.

Trokštantiems privatumo Miustiko sala yra ideali vieta. Kadangi čia nėra vaizdo stebėjimo kamerų, Kate galėjo rengtis „labai kasdieniškai“ ir „praktiškai buvo nepasidažiusi“, teigia juvelyras. Jis pridūrė, kad karališkoji pora „negalėtų būti dar malonesnė“, mat Kate „bendravo su kiekvienu, kas su ja kalbėjo“.

Virš egzotiškos Miustiko salos – neskraidymo zona. Nors paplūdimiai atviri visiems, juos galima matyti tik iš jūros pusės. Kate ir Williamas pirmą kartą kartu apsilankė Miustike 2008 metais, kai dar draugavo, ir nuo to laiko čia praleido ne vienas šeimos atostogas. Pastarąjį kartą čia buvo vasario mėnesį, tada čia laiką leido kartu su Middletonų šeima. Kai pasirodė fotografai, Williamas ilsėjosi po maudynių, netoliese buvo 31 metų Pippa Middleton ir 27 metų Jamesas Middletonas. Princesės Charlotte besilaukusi Kate vaikštinėjo su princu George'u ir aukle Maria Borrallo.