Ar žinote, kokie negalavimai kamuoja daugelį atostogautojų? Dalyvaukite konkurse ir laimėkite BIFOVAL maisto papildų rinkinius, kurie apsaugos nuo kelių čia išvardintų sveikatos problemų.

VIRŠKINIMO SUTRIKIMAI

Atostogų negalavimų lyderis – virškinimo sutrikimai, kuriuos patiria kone kas antras keliautojas. Keliaudami valgome nereguliariai, ragaujame įvairius naujus produktus, gaminame ne pačiomis steriliausiomis sąlygomis. Prisideda ir pasikeitęs dienos ritmas, patiriamas stresas (organizmui reikia laiko prisitaikyti svetimoje vietoje). Viso to rezultatas – pilvo pūtimas ir maudimas, skrandžio deginimas.

Pilvo pūtimą, nevirškinimą (kai raugėjama maistu, tulžimi), užkietėjusius vidurius pamiršite, jei vartosite probiotikus.

Nuotr. Shutterstock

APSINUODIJIMAS

Faktas, kad apsinuodijimas maistu yra viena dažniausių sveikatos problemų vasarą. Bakterijos maisto produktuose dauginasi labai greitai, kai oras karštas. O jeigu dar ir drėgnas (toks, kaip būdinga Lietuvos klimatui), apsinuodijimo tikimybė labai išauga.

Apsinuodijimas maistu sukelia vėmimą ir viduriavimą. Jeigu suaugę žmonės tai išveria lengviau, tai vaikams šie negalavimai gali būti labai pavojingi. Taip pat apsinuodijimas itin grėsmingas žmonėms, kurių silpnesnė imuninė sistema, pavyzdžiui, nėščioms moterims.

Jei atostogaujate užsienyje, apsinuodijimų tikimybė dar didesnė (ypač Rytų šalyse). Daugelis grįžusių skundžiasi, kad negalavimai prasideda net ir apsistojusiems tvarkinguose viešbučiuose.

ALERGIJA

Negalite žinoti, kada ir nuo ko pasireikš alergija. Į tolimesnę kelionę tiesiog būtina pasiimti preparatų nuo alergijos. Tai svarbu net ir tiems turistams, kurie yra niekam nealergiški. Kartais šis negalavimas užklumpa labai netikėtai, pavyzdžiui, gali pasireikšti nuo egzotiško maisto ar sąlyčio su augalais, kurių nėra mūsų šalyje.

PERŠALIMAS

Manote, kad peršalimas kankina tik šaltuoju metų laiku? Klystate! Neretai atostogautojai skundžiasi, kad prasidėjo gripą primenantys simptomai: karščiavimas, gerklės skausmas, kosulys, pykinimas ir t.t. Taip gali nutikti net ir nuo paprasčiausio temperatūrų pokyčio. Jums gali padėti arbatžolių arbata su medumi, o gali prireikti ir rimtesnių vaistų.

Nuotr. Shutterstock

KELIAUTOJŲ DIARĖJA

Keliautojų viduriavimas nustatomas 20–50 proc. žmonių, susiruošusių į svetimą šalį. Dažniausia keliautojų viduriavimo priežastis – su vandeniu ir maistu patekę mikrobai. Dažniausias sukėlėjas – enterotoksinė Escherichia coli. Ne tik higieniniai įgūdžiai, tinkamai paruoštas maistas, bet ir profilaktika probiotikais padeda išvengti viduriavimo. Klinikiniai tyrimai su probiotikų mišiniais ar vienos rūšies probiotikais – Lactobacillus GG ar Saccharomyces boulardii, įrodė teigiamą profilaktinį ir gydomąjį poveikį keliautojų viduriavimo atveju. Vartojant Saccharomyces boulardii, keliautojų viduriavimas nustatytas 28,7 proc. lyginant su 39,1 proc. žmonių placebo grupėje.

Nuotr. Shutterstock

Remiantis tyrimų metaanalizės duomenimis, probiotikai ypač efektyvūs bet kokio ūmaus viduriavimo metu tiek suaugusiems, tiek vaikams. Saccharomyces boulardii paskirtas per pirmąsias 48 val. (lyginant su paskirtu per 96 val.) akivaizdžiai sumažino ūmaus kolito (karščiavimo, viduriavimo) požymius vaikams (85 proc./40) ir viduriavimo trukmę suaugusiems (4,8 d./3,6 d.). Kas nori savo atostogas susigadinti vien dėl to, kad tenka valandų valandas praleisti tualete? Niekas! Dauguma keliaujančiųjų nori išvis išvengti viduriavimo, todėl profilaktika probiotikais yra saugiausias ir pigiausias sprendimas. Profilaktinė probiotikų dozė – pusė gydomosios, kartojama visos kelionės metu, o suviduriavus – dozė padvigubinama.

„JŪROS" LIGA

Planuojate kelionę laivu? Ar esate tikri, kad romantiška iškyla nevirs varginančiomis valandomis, palinkus prie unitazo? Šis negalavimas vargina ne tik keliaujančiuosius laivu, tačiau ir skrendant lėktuvu ar važiuojant automobiliu. „Jūros" ligos simptomai: pykinimas, galvos svaigimas, vėmimas, staigus jėgų netekimas.

.
LAIMĖTOJAI!

Gabija Anusevičiūtė;

Dovydas Razmantas;

Laimonas S.

Dėl laimėjimo jus informuosime el. laišku.

___________________________________________________________________________________________________

Ar jūsų atostogos dar tik prasidėjo? O gal ruošiatės keliauti į šiltus kraštus? Su visa šeima vyksite prie ežero ar jūros? Jums būtina pasirūpinti maisto papildais, kurie padėtų išvengti pačių nemaloniausių sveikatos sutrikimų.

KONKURSO SĄLYGOS:

Konkurso trukmė: 2015 m. rugpjūčio 10–rugpjūčio 24 d.

Kiekvienas dalyvis gali dalyvauti tiek kartų, kiek nori.

Pasibaigus konkursui, 3 laimėtojus išrinks 5braskes.lt portalo redakcija.

APIE DOVANAS:

BIFOVAL. Milijardai lakto- ir bifidobakterijų. Maisto papildai padės kiekvienam žmogui išsaugoti tai, kas brangiausia – savo sveikatą. Laimėkite lakto- bifidobakterijų maisto papildų rinkinį sau ir savo vaikams.

Daugiau apie BIFOVAL maisto papildus sužinosite www.valentis.lt.