Jei nesiseka taip greitai kaip norime numesti svorio (tų nereikalingų riebaliukų prisikaupė per daug), tai, aišku, visos norime kitais būdais atrodyti lieknesnės. Siūlome įsidėmėti keletą aprangos taisyklių, kurios padės atrodyti lieknesnėms ir grakštesnėms. 

Ideali suknelė

Rinkitės tokią, kuri tobulai gulės ant jūsų. Medžiaga turi būti tvirta, palaikyti formą. Apačia – lygi, tiesi (nekarpyta ir ne asimetriška), šiek tiek žemiau kelių. 

Rinkitės ryškias spalvas – smaragdo, raudoną. Geriau vienspalvę, be raštų (geometrinių, floristinių) ir iš lengvai krintančios medžiagos. Ant kaklo kabinkite ilgą grandinėlę su masyviu pakabučiu – atrodysite puošniai, žavingai. 

Galite pasirišti šalikėlį/skarelę su leopardo raštais – jie madingi. Bateliai geriausi aukšta pakulne – atrodysite aukštesnė, lieknesnė. 

Nuotr. Shutterstock

Čigoniškas stilius

Aišku, kalba bus apie ilgus, platėjančius sijonus iš natūralių medžiagų. Tegu ir palaidinė būna ryški, ilgomis, laisvomis rankovėmis – jos paslėps tas mėsikes, kurių nespėjote sutirpdyti sporto klube. O štai pečius galite apnuoginti – pečių linija atrodys platesnė, užtat klubai siauresni.
Beje, aksesuarai – viena iš galimybių paslėpti trūkumus. Jei turite didelę krūtinę, V formos palaidinė ir ilgas vėrinys ten prikaustys vyrų dėmesį (ir atitrauks nuo klubų ir pilvo; čia kilogramai pirmiausia kaupiasi).

Nuotr. Shutterstock

Aladino kelnės

Laisvos kelnės padės sukurti vientisą apačią ir neišryškinti nepageidaujamų kumpelių. Prie tokių kelnių ir palaidinę reikėtų rinktis laisvą, neaptemptą, kad ji būtų iki klubų linijos. Prie tokio stiliaus aukitės aukštakulnius.

Nuotr. Shutterstock

Džinsams  žalia šviesa

Jei manote, kad figūra neleidžia mūvėti džinsų, kad su jais atrodysite tragiškai, tai gryniausia nesąmonė. Tik reikia išsirinkti tinkamo silueto džinsus.

Užsimaukite tamsiai mėlynos ar juodos spalvos kelnes (be jokių aplikacijų, skylių ar garinimų) ir apsivilkite palaidinę be petnešėlių (ant gumutės laikosi virš krūtinės ir paraukta apačioje, ties klubais). Kai mūvėsite džinsus, svarbiausia bus viršutinė dalis. Todėl dar gerai atrodys švarkelis su V formos apykakle ir atvartais. Puošnumo suteiks segė iš didelių akmenų, karoliukų. Bateliai irgi turėtų būti aukštakulniai.

Nuotr. Asos.com / Ltd

Kelnės aukštu liemeniu

Tai dar vienas drabužis, kuris padės nuimti klubus. Ir tai bus geriau, nei koreguojantys apatiniai. Kelnes rinkitės tokias, kad nebūtų įsiveržusios į tarpkojį, kad nespaustų šonų, pilvo. Žodžiu, laisvesnes. Jei bus ankštos, sulėtins kraujotaką, normalų limfos tekėjimą.

Detalės

Jos itin svarbiai, nes sureguliuoja figūros proporcijas ir akcentus sudėlioja į ten, kur norite. Pavyzdžiui, kišenės ant palaidinės krūtinės sutelks dėmesį būtent ten. Vertikalios juostelės, piešinys (koks vienas akcentas, tarkim, ant sijono) pailgina siluetą, suplonina.

Venkite pūkuotų megztinių, golfų, kurie paplatina ir išryškina figūrą. Jei ne tik klubai platūs, bet ir pilvukas atsikišęs, kelnes ar sijonus rinkitės su gumute.

Nuotr. Asos.com / Ltd

Pilnas grožis

O galite spjauti į visus patarimus ir tiesiog mėgautis viskuo, nekreipdamos dėmesio į veidrodį. Tačiau geriausia protingai pasverti privalumus, juos pabrėžti, o ko nepageidaujate rodyti – stengtis išradingai užmaskuoti.