Sunku patikėti, bet ši moteris yra puiki sportininkė. Ji – profesionali snieglentininkė. Jauna moteris dukart vyko atstovauti savo šaliai į žiemos parolimpines varžybas snieglenčių sporto rungtyje, 2011 metais iškovojo aukso medalį, o 2014 m. – bronzos.

Amy neslepia, kad kojų netekimas jai buvo didelė trauma: tiek fizinė, tiek moralinė. Ir tai, kad šiandien ji tokia laiminga, savimi pasitikinti ir siekianti karjeros aukštumų – didelės valios pastangų rezultatas. Sunki liga Amy užklupo dar visai jaunutę. Būdama devyniolikos metų ji staiga pateko į ligoninę. Greitai ją pasiekė žinia, kad ji yra užsikrėtusi žaibinio meningokoko bakterija ir jau prasidėjęs sepsis. Mergina pateko į komą, iš kurios pabudo tik po keturių savaičių. Tuomet Amy išgirdo dar vieną baisų verdiktą: jei nori išgyventi ir pasveikti, jai būtina pašalinti blužnį, inkstus ir amputuoti abi kojas žemiau kelių.

Mažais žingsniais mergina grįžo ir į sporto pasaulį, ir į įvairius visuomeninius renginius. Amy Purdy ant raudonojo kilimo ir prabangiuose renginiuose demonstruoja įspūdingus apdarus, drąsiai vilki gana atvirus drabužėlius ir visai neslapsto netikrų kojų. Ji labai estetiškai ir stilingai pritaiko drabužius bei batelius. Amy pasaulyje seka tūkstančiai gerbėjų. Ji tapo pasitikėjimo savimi ir kovos už svajones simboliu

Nuotr. Vida Press

Nuotr. Vida Press

Nuotr. Vida Press

Nuotr. Vida Press

Nuotr. Vida Press

Nuotr. Vida Press

Nuotr. Vida Press