Neseniai  atliktos apklausos rezultatai rodo, kad abi lytis įsivaizduoja kardinaliai skirtingus idealios moters paveikslus – lyg du nieko bendro neturinčius žmones. Respondentai buvo prašomi idealią moterį apibūdinti pagal visuomenėje gerai žinomų aktorių, modelių ir dainininkių savybes (plaukus, veidą, kojas ir t.t.).

Pradėkime nuo MOTERŲ. Jos idealios išvaizdos tos pačios lyties moterį įsivaizduoja štai taip

Kembridžo hercogienės Catherinos (Kates Middleton) tradicinė palaidų plaukų šukuosena daugeliui kelia didelį susižavėjimą. Ar paprastume slypi idealumas?

Manoma, kad idealia veido forma ir bruožais labiausiai apdovanotas supermodelis Cara Delevingne.

Garsioji serialų ir filmų aktorė Jennifer Aniston, moterų nuomone, turi gražiausius burbuliukus. Akivaizdu, kad apklaustosios labiau vertina mažesnio dydžio krūtinę, dėl ko, akivaizdu, visai nesutinka vyrai.

Labai savo figūra besirūpinanti, kasdien po kelias valandas sportuojanti legendinė aktorė Gwyneth Paltrow visoms moterims kelia pavydą dėl savo idealiai plokščio pilvuko.

Filmo apie magų pasaulį žvaigždutė Emma Watson moteris žavi savo nedideliais klubais. Pasirodo, ne viena iš mūsų plušame sporto klube, kad turėtume būtent tokius – kaulėtus – klubus. 

Nors jaunos žvaigždutės dominuoja kitose kategorijose, tačiau gražiausių kojų pozicijoje nebejotina lyderė penkiasdešimtmetė Elle Macpherson (jau baigusi modelio karjerą). 

Vyrai moterį, kuri jiems būtų labai patraukli, seksuali ir graži, įsivaizduoja kiek kitaip. Jie įvardija visai kitas garsias aktores, manekenes ir dainininkes. Akivaizdu – vyrukai idealią moterį įsivaizduoja daug minkštesnių ir apvalesnių formų!

Štai VYRŲ apklausos rezultatai

Šviesių, garbanotų ir ilgų plaukų savininkė - Holivudo aktorė Scarlett Johansson – vyrus labai žavi ne tik putliomis lūpomis ir krūtine. Pasirodo, juos labai žavi jos plaukai.

Aktorės Megan Fox veidas daugeliui stipriosios lyties atstovų asocijuojasi su patrauklumu. Gilus mėlynų akių žvilgsnis, ilgos blakstienos, tobulos formos skruostikauliai – kuris vyras atsispirtų tokiam deriniui?

Moterys šaiposi ir juokiasi iš Kim Kardashian ir jos kasdien visam pasauliui demonstruojamų apvalumų, o vyrai vieningai tvirtina – mums gražu. Nesigilindami, ar tikri šios žvaigždutės moteriški iškilumai, jie išrinko ją tobuliausios krūtinės savininke. 

FHM šių metų seksualiausių moterų rinkimuose antrąją vietą užėmusi britų aktorė ir Oskaro laureatė Michelle Keegan's vyrus žavi raumeningu, tačiau neįdubusiu bei seksualiu pilvuku.

Vyrų kraują net kaitina mintis apie 34-erių metų gražuolę Kelly Brook. Juk apvalesnių apimčių klubai jiems labai patinka. Vyriškoji lytis griauna moterų sugalvotus mitus, kad tik kaulėtos manekenės jiems atrodo patrauklios. 

Aišku, kad dėl 26 metų modelio ir aktorės Rosie Huntington-Whiteley kojų vyrai sutartinai varvina seiles. Ilgos, plonos ir sportiškos – lyg gazelės!