Vasara jau prasidėjo, tad pats metas pamąstyti apie vietas, kurias norėtumėte aplankyti šiemet. Žinoma, kad mintyse jau turite suplanavusios tam tikras atostogas, tačiau jei manote, kad jums bus sunku galutinai apsispręsti, mes norime pasiūlyti naują būdą kaip pasirinkti, kur keliauti, kad per jūsų laukiančias atostogas viskas būtų nuostabu: kitą savo kelionę pasirinkite pagal savo Zodiako ženklą!

Jūsų zodiako ženklas gali padėti jums pasirinkti vietą, kur praleisite savo atostogas. Juk mes visi skirtingi, tad visiems mums patinka skirtingos vietos… Tikrai svarbu, kad jūs išmoktumėte atskirti, kam atiduoti pirmenybę. O tai galėsite padaryti, kai žinosite kokios vietos jums geriausiai tinka. 

ŽEMĖS ŽENKLAI: Jautis, Mergelė ir Ožiaragis

Žemės ženklams patinka gamta ir jie nori išsilaisvinti iš amžinai užsiėmusių, perpildytų vietų. Jiems geriausiai tinkančios vietos – paplūdimys, kaimo vietovės arba kalnai. Jei jie keliauja į miestus, tuomet renkasi tuos, kurie yra ramesni ir tuos, kurie yra įsikūrę šalia žalių plotų. Mes patartume rinktis šias vietoves:

– Koso sala  nedidelė, labai jauki ir garantuojanti relaksacinį poilsį.

– Almerija (Ispanija). Apsupta kalnų ir jūros. 

– Tenerifė (Kanarų salos). Malonus jos klimatas leis jums mėgautis gamta, kiek tik tai yra įmanoma. Išnaršykite visą šiaurinę salos dalį – tai tarsi rojus toli nuo megapolių. 

– Roma (Italija) ir jos apylinkės.

– KAR sala (Kroatija) jums garantuos visišką pabėgimą nuo civilizacijos. 

– Siera Nevada (Ispanija). Nuostabi alternatyva slidinėjimo mėgėjams.

ORO ŽENKLAI: Dvyniai, Svarstyklės ir Vandenis

Oro ženklai yra neabejingi didelėms erdvėms be sienų, vietoms, kuriose horizontas yra beribis. Miestai su didelėmis alėjomis ir plačiomis atviromis erdvėmis – būtent čia jie geriausiai jaustųsi. Tad jiems mes rekomenduojame:

– Valencija (Ispanija). Protingas modernumo ir tradicijų derinys, su plačiomis gatvėmis ir begale parkų bei sodų.

– Barselona (Ispanija). Tai miestas, turintis begalę atvirų erdvių ir susirūpinęs, kaip pabrėžti savo pastatų grožį. Jis yra modernus ir kosmopolitiškas, tačiau tuo pat metu su pasididžiavimu demonstruojantis savo istorinį ir kultūrinį paveldą.

– Marokas arba Pietų Afrikos Respublika yra skirtingose žemyno pusėse, tačiau jus sužavės žmonių įvairumu, didžiulėmis pažinimo galimybėmis, neįprasta kultūra.

– Kelionė palei Nemuną (aplankant visas pilis). Šių Zodiako ženklų atstovams nebūtina grūstis į kitą pasaulio pusę, kad jie puikiai pailsėtų ir pasisemtų naujų idėjų. 

UGNIES ŽENKLAI: Avinas, Liūtas ir Šaulys

Ugnies ženklai įsimyli viską, kas yra susiję su kultūra ir istorija. Muziejai, paminklai, miuziklai, šou… Jiems būtini aplankyti miestus, kuriuose menas yra gyvas (o ne kabo ant sienų), pavyzdžiui:

 Madridas (Ispanija). Jam būdingas nepaprastai turtingas kultūrinis paveldas ir laisvalaikio veiklos, kurios patenkins net reikliausius ugnies ženklų atstovus.

 Energingieji šių Zodiako ženklų  atstovai žavisi heroine praeitimi ir mitologiniais didvyriais galinčia pasigirti Graikija.

– Ugnies stichijos Zodiako atstovų temperamentui tinka spalvingasis Puerto Rikas. Juos sužavės saulėtas klimatas, šilti žmonės ir kraują greičiau varinėjantys muzikos ritmai.

– Valjadolidas (Ispanija). Jame pamatysite gyvą viduramžių praeities atspindį visuose jo paminkluose ir istoriniuose pėdsakuose.

VANDENS ŽENKLAI: Vėžys, Žuvys ir Skorpionas

Vandens ženklai pateisina savo vardą ir negali gyventi be savojo elemento, tad prieš pasirinkdami savo atostogų tikslą, jie turėtų tai turėti omenyje. Ar jau sugalvojote kažką jums tinkamą? Turime keltą pasiūlymų, kurių negalėsite atsisakyti:

– Lisabona (Portugalija). Vienas žaviausių miestų Europoje. Šarmo jai suteikia tai, jog ji yra įsikūrusi ant Tacho upės žiočių šalia Atlanto vandenyno. Idealiai tinka, jei norite patirti tikrą bohemišką atmosferą.

– Malaga (Ispanija). Upių apsuptas pajūrio miestas. Atrasite kitų kultūrų pėdsakų, P. Picasso muziejų, naująjį Thyssen muziejų.

– Šiems Zodiako ženklams artimas Egiptas, nes galima įvertinti praeities architektūros stebuklą – piramides ir kasdienybės šurmulį