Yra tik keli dalykai, dėl kurių mes noriai viešai apsinuoginame iki pusės, o rusiška pirtis tikrai yra vienas jų. „Banya“ reiškia vieša pirtis. Tai senojo pasaulio tradicija, kuri atpalaiduoja ir atgaivina jūsų kūną iš vidaus ir iš išorės, ir kurioje susidursite su bendrais dušais ir voniomis (tiek karštais, tiek ir lediniais).

Čia papasakosime jums, kodėl kiekviena jūsų kūno dalelė desperatiškai trokšta pabuvoti rusiškoje pirtyje. Jei aplinkui tokios nerandate, įsidėmėkite, ką perskaitysite, kad įsirengę namuose asmeninę pirtį suteiktumėte sau tokį patį malonumą.

Pirtis padės detoksikuoti jūsų kūną

Galvokite taip: oda yra didžiausias jūsų kūno organas. Prakaituojant pirtyje, atsiveria odos poros — išlaisvinamas vandens ir druskų perteklius — ir išplaunami toksinai, kurie sendina jūsų kūną, nes užkerta kelią ląstelių regeneracijai. Prakaitavimas yra puikus būdas detoksikuoti visą kūną saugiai ir natūraliai.

Čia išsivalys visa jūsų oda

Kasdieną mes valome veidą, tačiau kūnui skiriame žymiai mažiau dėmesio. Prakaituota pirties procedūra, po kurios įšoksite į ledinį baseiną, padės itin kruopščiai nuvalyti visą odą, nei tai pavyksta kasdien maudantis po dušu.

Pirtyje atpalaiduosite savo raumenis

Dėl fizinio streso raumenyse juntama įtampa ir skauda galūnes. Aukštos temperatūros garai ir drėgna aplinka atpalaiduoja raumenis ir išsklaido skausmą.

Pirtyje pailsės ir jūsų galva

„Protas valdo kūną“ tai sąvoka, kurią yra žymiai lengviau suprasti, kai jūsų kūnas tikrai jaučiasi gerai. Pirties karštis ir drėgmė padeda atsikratyti streso sukeltos įtampos, kuri susilpnina protines funkcijas.

Nuotr. Fotolia

Tai pagerins kraujo apytaką

Pirtyje pagerėja kraujo apytaka. Tai svarbu bendrai kūno sveikatai, kadangi kraujas keliauja per širdį, plaučius, arterijas ir venas, kad aprūpintų ląsteles deguonimi ir maistingomis medžiagomis, bei pašalintų atliekas. Be to, būnant pirtyje pagerėja apytaka ir kebliose srityse, pavyzdžiui, sinusuose, kauluose, dantyse. Bloga kraujo apytaka gali paskatinti atsirasti begalę neigiamų simptomų, nuo fizinio nuovargio iki apsiblaususio proto, todėl apsilankyti pirtyje tikrai verta.
Pirtis gali padėti atsikratyti svorio

Dėmesio, tinginės! Pirtis yra lyginama su lengvais pratimais, nes vieno apsilankymo metu galima sudeginti apie 300 kalorijų. Derinant pirtį su sveika mityba bei vidutinio sunkumo pratimais, padėsite sau išlikti geros formos ir palaikysite sveiką svorį. (Deja, jokia pirtis nepakeis sporto salės.)

Pirtis paskatins geriau veikti jūsų imuninę sistemą

Pirtyje jūsų kūnas gauna dirbtinį karštį, kuris priverčia jūsų imuninę sistemą persijungi į gynybos režimą bei kovoti su ligomis.

Galite nušveisti visą kūną

Pirtyje galite nušveisti visą kūną su giliai valančiu druskos šveitikliu, kuris lengvai nušveis negyvas odos ląsteles, kadangi dėl drėgmės poros jau buvo atsivėrusios.