Planuojame, ką krausime į lagaminus, kiek įdegsime, kaip nepriekaištingai atrodysime maudymosi kostiumėliuose ir kokios patenkintos būsime savo nauju kūnu, prie kurio plušome nuo pat rudens (na, o gal tik pastaruosius keletą mėnesių, bet rezultatai vistiek džiugina).

Svajojame apie ledų porciją, kurią be abejonės sau leisime, nes norime pasilepinti už pastangas treniruotėse. Apie kokteilį ir baseiną. O galbūt ir atostogų romaną. Ir žinoma, svajojame, kad mūsų neištiktų poatostoginis nusivylimas – nepriaugtume nelemtųjų kilogramų.

Kiekvieną rytą pasidarykite 5–7 min mankštą, ištempkite raumenis – taip pažadinsite metabolizmą.
Kas antrą atostogų dieną skirkite bent pusvalandį aktyviai fizinei veiklai. Plaukiokite baseine ar ežere, pabėgiokite (jūros krantas, pieva aplink ežerą – šimtaprocentinis malonumas).

Nepamirškime, kad net ir atostogaujant mes turime pasistengti valgyti tuo pačiu metu.

Pusryčiai tarp 7–9 val., priešpiečiai 11–12 val., pietūs 13–15 val., pavakariai 16–16.30 val. ir vakarienė 18–20 val. 

Vakarieniaukime iki 20 valandos vakaro.

Valgykime kuo daugiau vaisių – karštomis dienomis šalti arbūzai, braškės ir citrusiniai vaisiai bus tikra atgaiva.

Gerkime daug vandens – saulei kaitinant jūs jį taip pat išprakaituosite, o svarbiausia – tai apsaugos nuo dehidratacijos.

Na, o jei jums iki pilnos laimės ir gražesnės figūros trūksta visai nedaug, apsilankykite „Sveikos gyvensenos dienoraštis“ puslapyje (spauskite ČIA), kur rasite daugiau sporto ir mitybos patarimų. Pritrūkus idėjų visada galite kreiptis į mane dėl savaitės mitybos plano sudarymo.

Patarimai VIDEO vaizdelyje:

Būkime sveiki, stiprūs ir gražūs!