Britė Carolyn Robb, 1989–2000 m. buvusi karališkosios šeimos virėja, išleido knygą „Karališkasis prisilietimas“, kurioje aprašo mėgstamiausius kilmingų asmenų patiekalus.

Pasakodama apie knygą, kurioje yra nemažai receptų, garsi virėja atskleidė ir ką mėgo princas Charlesas, princesė Diana, princai Williamas ir Harry, o taip pat – ko jie nė už ką nevalgydavo.

Princas Charlesas mėgdavo savo medžioklės laimikius. Savo dvare Haigrove jie augino vaisių, daržovių, tad praktiškai viskas buvo užauginta savame ūkyje. Jis labiausiai mėgo tai, kas užaugdavo jų darže, dvare. Tiek jis, tiek princesė Diana labai sveikai maitinosi.

Nuotr. Vida Press

Galbūt daugelis tikėtųsi kažko ekstravagantiško, tačiau C. Robb sako gamindavusi daugiausia iš to, kas užauginta ūkyje, tad maistas daug nekainavo. Išimtis darydavo šventėms.

„Ūkyje augino avis, pienas buvo savų karvių. Fazanų, žvėrių nušaudavo per medžioklę, tad tai nekainuodavo, kaip ir miške augantys grybai – jų pririnkdavome ir valgydavome visus metus. Gyvenime gana ekonomiškai. <...> Ekstravagantiškesnių patiekalų gamindavome šventėms.“

Paklausta, ar birtų aristokratai kažko atsisakydavo valgyti, virėja atsako – česnakų. Tiesa, labiau praktiniais sumetimais – „jie dažnai dalyvaudavo įvairiuose renginiuose, bendraudavo su žmonėmis, tad nenorėjo, kad iš burnos trenktų česnaku“.

Na, o šiuo metu karališkoje virtuvėje dažniausiai šeimininkauja Kate Middleton – ji daugiausia gamina šeimai.

„Atsiminkite, kad ji – ne karališko kraujo, – sako C. Robb. – Ji kilusi iš paprastos šeimos, iš normalių namų, kuriuose ji visada gamindavosi valgyti. Girdėjau, kad princas Williamas labai mėgsta leisti laiką su šeima, nes jie kartu valgo virtuvėje prie stalo kaip normali šeima. Neabejoju, kad taip yra iki šiol.“

Carolyn Robb patvirtina ir tai, kad Kate Middleton taip pat labai atsakingai renkasi maisto produktus, ji labai mėgsta įvairiausius daržovių patiekalus (apkepus, troškinius, salotas). Taip pat Kembridžo hercogienė nevengia mėsos patiekalų, juos gamina bene kasdien. Teigiama, kad ji labai mėgstanti jautienos kepsnius. 

Nuotr. Reuters / Scanpix