Bent jau taip mes visi save įtikinėjame šimtus metus. Tačiau paaiškėjo, kad daugiau sekso gali būti tolygu troškimui nugalėti save. 

JAV tyrėjai išsiaiškino, kad daugiau sekso NĖRA lygu daugiau laimės. Iš tiesų, dėl to galite patirti mažiau malonumo ir daugiau nusivylimo.

„Journal of Economic Behavior & Organization“ publikuotame straipsnyje Carnegie Mellon Universiteto, esančio Pitsburge, Pensilvanijos valstijoje, mokslininkai teigia, kad daugiau besimylinčios poros nepasidarė laimingesnės iš dalies todėl, kad padažnėję lytiniai santykiai paskatino troškimo bei mėgavimosi seksu sumažėjimą.

Norėdami išbandyti teoriją seksas = laimė, tyrėjai paprašė 64 porų, kurių amžius buvo 3565 metai, mylėtis dažniau.

Pirma jie padalino poras į dvi grupes. Viena jų negavo jokių nurodymų dėl mylėjimosi dažnumo. Antrosios grupės paprašė dvigubai dažniau mylėtis. Sekančius tris mėnesius tyrėjai stebėjo jų laimę. 

Dalyviai atsakė į klausimus internetu, kuriais buvo siekiama išmatuoti sveikatos būseną, laimės lygį, sekso dažnumą, rūšį ir patiriamą malonumą.

Tyrėjai nustatė, kad tos poros, kurių buvo paprašyta daugiau mylėtis, patyrė sumažėjusį lytinį potraukį ir sekso metu patiriamą malonumą.

Tai paskatino ne padažnėję lytiniai santykiai, tačiau tai, kad jiems buvo nurodyta dažniau mylėtis. Atrodo, jei mums nurodo mylėtis dažniau, tai pasidaro nebe malonu.

Viena tyrimo sumanytojų Tamar Krishnamurti teigia, kad tyrimo išvados gali padėti poroms pagerinti jų seksualinį gyvenimą ir laimę.

„Troškimas mylėtis silpnėja žymiai greičiau nei mėgavimasis seksu, jei tai yra kažkieno kito paskatinta. Todėl vietoj to, kad bandytų mylėtis taip dažnai, kaip tai darė savo santykių pradžioje, poros turėtų pasistengti sukurti aplinką, kuri įžiebtų jų troškimą ir suteiktų sekso metu kuo daugiau malonumo“,  sako ji. 

Tad pasirodo, jog įvairovė ir vaizduotė, derinamos su žvakių šviesa ir romantiška muzika, gali visiems padėti susigrąžinti kadaise patirtą malonumą.