Abejingos nelieka ir moterys
jos gailiai ir pavydžiai akimis nulydi tas, kurias motina gamta apdovanojo tokiu turtu. Neverta nusiminti, geriau imkis veiksmų, kurie garantuos kojų ilgio efektą pralenksiantį rezultatą.

Šalin celiulito duobutes!

Nors manai, kad stambios kojos negali atrodyti patraukliai, tačiau labai klysti. Laikas keisti požiūrį! Tos, kurių ūgis neviršija 170 cm, taip pat nėra „nurašytos". Pavyzdžiui, ar atsirastų drąsuolis, kuris galėtų teigti, kad Marilyn Monroe kojos nebuvo seksualios? Tačiau jos ūgis buvo tik 162 centimetrai, o svėrė ji daugiau nei 60 kilogramų. 

Viskas priklauso nuo kitų dviejų svarbių faktorių: celiulito ir įdegio. 

Apie pirmąjį būtų galima kalbėti labai ilgai, juk tai viena skaudžiausių grožio problemų, sugadinanti visą kojų žavesį. Šiuo atveju net ir ūgis mažai kuo gelbėja. Apie tai, kaip kovoti su apelsino žievele, skaityk čia

Taip pat įsidėmėk 5 auksines celiulito naikinimo taisykles:

1) atsisakyk gazuotų gėrimų;

2) reguliariai mankštinkis, sportuok (tam tinka absoliučiai viskas: joga, dviračiai, bėgimas, plaukimas, aerobika sporto klube ir t.t.).

3) reguliariai kojas masažuok  tam tinka ir paprastas masažas namuose, ir profesionali masažisto pagalba;

4) vartok daug skysčių (ypač vandens ir žaliosios arbatos);

5) naudok specialius kremus ir namų gamybos šveitiklius (ypač tinka kavos tirščiai).

Įdegusios kojos pačios karščiausios

Kitas ryškus trūkumas  išbalusių, lyg mirštančio žmogaus kojų efektas. Taigi  dabar pats laikas imtis veiksmų, nes vasara ir nuogų kojų sezonas grėsmingai artinasi. Ką daryti, kad susikurtum tokį įdegi? Pirmiausia  gali kelis kartus apsilankyti soliariume, kad odą paruoštum artėjančiai saulės dozei. Taip pat  naudoti įvairiausius dirbtinį įdegio efektą sukuriančius kremus. Tačiau su jais būk atsargi, kartais efektas būna ne seksualus, o neskoningas ir net baisus!

Jei nenori lankytis soliariumuose ir naudoti kremus, tačiau apie įdegį visgi svajoji, naudok ekologiškus metodus. Sakoma, kad aliejus yra tinkamiausia priemonė puoselėti, lepinti ir tausoti odą. Todėl jis gali būti nepakeičiama priemonė ir norint turėti „lengvą" ir subtilų įdegį. Kita paslaptis - morkų sultys. Dermatologų atlikti tyrimai atskleidžia, kad žmonių, valgiusių daugiau karotino turinčių vaisių ir daržovių, oda buvo gražios auksinės spalvos. Taip pat tinka ir kitos gamtos dovanos, pavyzdžiui, šaltalankių aliejus. 

Kitos bėdelės

Ne mažiau vaizdą darko dar keli blogos kojų priežiūros pavyzdžiai. Vyrams net bloga darosi, kai pamato plaukais apaugusias moterų kojas. Gerai  užtenka ir kelių dienų ataugusių plaukelių, kad jam dingtų bet kokios fantazijos glostyti tavo kojas. Depiliaciją atlik vašku arba cukrumi  tai geriausias būdas, jei nenori kasdien jas skusti. 

Taip pat svarbu kojas kasdien drėkinti. Nepatingėk kiekvieną kartą po dušo jas ištepti drėkinamuoju kremu. Kitu atveju kojos atrodys išsausėjusios, nepatrauklios ir net susenusios.
Kojų šveitimas  tai būtina kiekvienos savaitės SPA procedūra. Negyvųjų ląstelių pašalinimas kojas pavers lygesnėmis, labiau švytinčiomis. Prieš deginimąsi būtina pasirūpinti, kad oda būtų lygi ir švari. 

Jeigu po depiliacijos atsiranda spuogelių, tai ženklas, kad įauga plaukeliai po oda. Tą sustabdyti ar bent sumažinti galima po depiliacijos kūną nušveičiant šveitikliu ir intensyviai drėkinant.