GLOTNUS ŽEMAI SURIŠTAS KUODELIS

Stipriai surišta centrinė dalis ir daug blizgančio plaukų lako paprasčiausią šinjoną akimirksniu paverčia klasika (jei pridėsite padūmavusių akių efektą – atrodysite nepaprastai seksualiai). Norėdami surišti šį gražų kuodelį, suimkite centrinę plaukų dalį, o iš kiekvieno šono atskirkite apie 2,5 cm storio plaukų sruogą ir prisekite jas atskirai. Likusius plaukus suriškite į uodegą prie sprando ir suvyniokite ją link pagrindo bei prisekite prie galvos. Tada atskirtąsias sruogas apvyniokite aplink kuodelį ir prisekite. Galiausiai dosniai apipurkškite blizgančiu plaukų laku. 

Nuotr. Vida Press

STANDI UODEGA

Paskutinis asmuo, sukūręs tokią nuostabią šukuoseną, buvo žaislų dizaineris Mattel. Norėdamas sukurti tokią šukuoseną tikrame gyvenime, plaukų stilistas Owen Gould apipurškė Sachajuan Ocean Mist salt purškalu drėgnus Chrissy Teigen plaukus, grubiai juos išdžiovino ir susuko plaukus maždaug 4 cm skersmens plaukų žnyplėmis. Plaukų šaknis jis apibarstė apimties suteikiančiais milteliais ir sušukavo plaukus prieš jų augimo kryptį, tada surišo visus plaukus į uodegą ant pakaušio. Norėdami pašiaušti šią uodegą, padalinkite ją į dvi dalis ir patraukite jas į priešingas puses, o tada išskaidykite sruogas. 

Nuotr. Vida Press

BANGUOTA UODEGA

Ši paprasta uodega yra tuo pat metu seksuali ir sportiška. Sauja plaukų putų ištepkite drėgnus plaukus. Išdžiovinkite juos su fenu ir vidutinio dydžio apvaliu šerno šerių šepečiu. Suvyniokite kiekvieną sruogą iki galvos ir pritvirtinkite ją viršuje su metaliniu spaustuku, kol neišdžiovinsite visų plaukų. Palaukite apie 20 minučių, išleiskite plaukus ir laisvai juos suriškite žemiau sprando. Uodega turi būti surišta taip, tarsi tuoj turėtų išsileisti. 

SUVELTAS KUODAS

2015 metais kuodas turi būti madingas, suveltas ir jokiu būdu neturi būti tvarkingas. Norėdama tokį susirišti, pirmiausia plaukų putomis ištepkite drėgnus plaukus ir paprastai juos išdžiovinkite, pabrėždama jų natūralią faktūrą. Išdžiovintus plaukus ne šepečiu, bet rankomis sukelkite į viršų, suriškite į uodegą. Tada uodegą laisvai apvyniokite aplink pagrindą, o plaukų galiukus prisekite segtukais. Pamasažuokite pirštais savo galvą, kad keletas plaukų sruogų išsileistų. 

Nuotr. Vida Press

ĮPINTA SKARELĖ

Šiai šukuosenai tereikia vienintelio dalyko – nuostabios ir pageidautina labai ilgos kaklaskarės. Uždėkite ją maždaug porą centimetrų nuo plaukų augimo linijos ir užriškite prie sprando. Padalinkite plaukus į tris dalis (dvi nedideles išorines ir vieną didelę centrinę). Pridėkite skarelės galus prie išorinių dalių, tada supinkite plaukus į tvirtą kasą, kol pasieksite skaros galus. Juos suriškite dvigubu mazgu ir galite keliauti pro duris. 

SUGLOSTYTI ATGAL

Tai neabejotinai lengviausia ir dailiausia šukuosena (padėsianti susitvarkyti su beaugančiais kirpčiukais). Atskirkite didelę plaukų sruogą iš priekio — apie 2,5 cm gylio ir tokio pločio, kiek užima jūsų antakių lankai. Apipurkškite plaukus laku ir sušukuokite juos kiek įmanoma atgal. Sutvirtinkite juos permatoma gumele (jei jie ilgi ir užeina už pakaušio) arba plaukų segtuku. Sušukuokite palaidus plaukus ir apipurkškite blizgančiu plaukų laku.

Nuotr. Vida Press

MODERNUS PRANCŪZIŠKAS SUSUKIMAS

Suveltas, netobulas ir šiek tiek pakrypęs į šoną susukimas – būtent taip dabar atrodo madingos prancūzaitės. „Ne pernelyg išgražinta, bet netvarkinga šukuosena atrodo seksualiai“, – sako plaukų stilistas Orlando Pita. Norėdami, kad faktūra būtų grubi, plaukus nuo šaknų iki jų vidurio apibarstykite sausu šampūnu, apipurkškite rankas plaukų laku ir pirštais surinkite plaukus prie sprando. Po truputį sukite plaukus į viršų ir pritvirtinkite juos ilgais U formos segtukais. Prisekite išlindusias sruogas ir apipurkškite viską plaukų laku. 

APIMTĮ DIDINANTYS KIRPČIUKAI

Kirpčiukai yra greičiausias būdas, padėsiantis suteikti apimties lygiems, ploniems plaukams (tik ne 80-ųjų stiliumi). Paprašykite savo plaukų stilisto nukirpti jums tokius kaip Karlie Kloss kaktą vos liečiančius ir į šoną nubrauktus kirpčiukus. „Tačiau nekirpkite per daug link smilkinių, nes jūsų plaukai atrodys dar plonesni“, – sako plaukų stilistė Mara Roszak.

OMBRÉ STILIUMI ŠVIESIAU NUDAŽYTOS PLAUKŲ SRUOGOS

Ombré stiliaus plaukai neturėtų atrodyti kaip juodai geltonas Rothko paveikslas. Paprašykite pašviesinti kai kurias sruogas taip, kad jos būtų tik šiek tiek šviesesnės už natūralią jūsų plaukų spalvą. Dažyti plaukus reikia ne nuo pat šaknų, o labiau jų galiukus, be to, dažyti reikia atsitiktines sruogas. Kadangi nedažysite šaknų, galėsite leisti plaukams ilsėtis nuo dažymo apie šešis mėnesius. 

SUTARŠYTOS BANGOS

„Tai prasidėjo kaip priešiška reakcija į profesionalias šukuosenas“, – sako plaukų stilistas Chris McMillan. „Atrodo, kad lygiems plaukams reikia daug priežiūros“. Norėdami pasidaryti tokias sutaršytas bangas, drėgnus plaukus apipurkškite apimtį didinančiu purškalu ir išdžiovinkite juos su fenu, galvą palenkusi žemyn. Kai jūsų plaukai bus beveik sausi, perskirkite juos per vidurį ir susukite juos į du žemai esančius kuodelius. Galiukus palikite nesusuktus, kad jie būtų tiesūs. Nukreipkite feną į kuodukus ir keletą minučių džiovinkite juos, kol jie visai išdžius. Apipurkškite juos plaukų laku, išsekite kuodukus ir papurtykite plaukus. 

KLASIKINĖ BERNIOKIŠKA ŠUKUOSENA

„Ilgis tikrai pabrėžia jos kaulų struktūrą“, – sako plaukų stilistas Chris McMillan, jau daugelį metų kerpantis Michelle Williams. Plaukai šonuose ir gale yra beveik 2,5 cm ilgio, o viršutiniai sluoksniai siekia 15–17 cm – tai šukuosenai suteikia faktūros, be to, plaukų augimas yra žymiai paprastesnis. Tiesiog nepamirškite, kad teks kirptis kas keturias savaites. 

Nuotr. Vida Press

PINUP MERGINŲ KASYTĖS

Žinome, kaip erzinančiai skamba patarimas sugarbanoti visus plaukus prieš juos supinant, tačiau pasitikėkite mumis. Plaukų stilistas James Pecis sako, kad šiuo atveju 4 cm skersmens plaukų žnyplės „yra tarsi burtų lazdelė. Tai tarsi minkštų, banguotų ir judančių plaukų pagrindas“. Pabaigę, viršugalvyje ir pakaušyje esančius plaukus (nuo šaknų iki plaukų vidurio) šiauškite tol, kol jie atrodys tarsi cukraus vata. Suriškite plaukus į dvi žemai esančias uodegas, supinkite jas ir suriškite gumytėmis. Tada viską apipurkškite plaukų laku.   

Nuotr. Vida Press

DIRBTINIAI KIRPČIUKAI

Jei norite pasikeisti akimirksniu ir be jokių įsipareigojimų (kada taip būna?), išbandykite prisegamus kirpčiukus. Jums reikės kokybiškų, iš tikrų plaukų pagamintų kirpčiukų, o jūsų plaukų stilistas padės juos patrumpinti iki reikiamo ilgio bei parinks jų spalvą, jei to reikės. Perskirkite savo plaukus, pašiauškite jų šaknis ir apipurkškite jas plaukų laku, tada pritvirtinkite kirpčiukus iš apačios ir uždenkite plaukų sruogomis. „Pašiauškite kirpčiukus ir užšukuokite ant jų savo plaukus, kad jie atrodytų natūraliai“, – pataria plaukų stilistas Garren.   

NEUŽBAIGTA AUKŠTA ŠUKUOSENA

Mums labai patinka šita šukuosena. Patinka neužbaigtumo įspūdis, sukurtas džiovinant plaukus su mažu arba vidutiniu apvaliu šepečiu, kad susidarytų natūralios bangos. Patinka staigus priekinės sruogos kritimas, sukurtas džiovinant ją su dideliu apvaliu šepečiu ir užkišant už ausies. Patinka ir mazgas – pirmiausia surištas į uodegą, tada netvarkingai susuktas aplink pagrindą ir kruopščiai prisegtas segtukais.

RETRO BANGOS

Šios „senasis Holivudas susitinka 90–ųjų Madonna“ bangos apibūdinamos vienu žodžiu – rašmatnumas. Fotografuojant Chloe Grace Moretz 2014 metų rugsėjo mėnesio žurnalo „Allure“ viršeliui, plaukų stilistas Garren susuko jos viršugalvio plaukus ant vidutinio dydžio karštų plaukų suktukų, kad juos pakeltų nuo šaknų. Tada jis susuko likusius plaukus 4 cm skersmens plaukų žnyplėmis. Plaukus suko skirtingomis kryptimis, kad jie nesukristų į vieną bangą. Po to plaukus lėtai iššukavo su šerno šerių šepečiu ir suglostė juos su keliais lašeliais lyginančio aliejaus.

Nuotr. Vida Press