TRUMPI PLAUKAI

Jei moters šukuosena yra gerai prižiūrėta ir kruopščiai kerpama, tai gali atskleisti, kad ji yra meniška ir taip nori save išreikšti. Bet kokia gerai prižiūrima šukuosena gali būti ir finansinės gerovės ženklas ar to, kad moteriai svarbi jos išvaizda. Moteriai su trumpais plaukais reikia dažnai lankytis pas stilistą, o tai reiškia, kad moteris sutinka leisti pinigus gerai išvaizdai. 

Psichologas teigia: Didelės dalies kieno nors pajamų išleidimas plaukams ar kitam asmens išvaizdos aspektui parodo tuštybę, pripažinimo poreikį, susirūpinimą dėl kitų nuomonės ir galimą nesaugumo jausmą.

Trumpų plaukų karė kirpimas liudija apie įgimtą skonį ir eleganciją. Ši šukuosena pabrėžia rafinuotumą, puikų skonį ir elgesio manieras. Tokios moterys visur mėgsta tvarką ir visada užbaigia darbus iki galo. Tai ir ambicingų damų įvaizdis, mat pabrėžia jų seksualumą, ambicingumą ir savarankiškumą. Žvilgtelėkite į amerikietiškojo „Vogue“ redaktorę Anną Wintour. Jos trumpa karė šukuosena tiesiog tapo klasika!

Nuotr. Vida Press (Emma Watson ir Halle Berry)

ILGI PLAUKAI

Ilgi plaukai gali turėti daugelį reikšmių. Daugelis moterų tiki, kad ilgi plaukai daro jas seksualiai patrauklesnėmis. Ilgi plaukai taip pat gali atskleisti bohemišką dvasią ar laisvės poreikį. Vyresnė nei keturiasdešimties metų moteris augindama ilgus plaukus gali tikėtis sustabdyti savąją pabėgančią jaunystę (ir seksualinį patrauklumą). Tokia moteris gali nerealistiškai save suvokti.

Tačiau labai daug apie žmogų galima papasakoti ir pagal tai, kaip plaukai yra sušukuoti. Surišti (į kasą ar kuodą) plaukai parodo, kad tai  savimi pasitikinti moteris, žinanti savo kainą ir nesiekianti  materialinės ar dvasinės naudos iš aplinkinių. Ilgi garbanoti plaukai liudija, kad tai kūrybiška ir rafinuota asmenybė. Tokios moterys itin laisvos meilės reikaluose. Sakoma, kad jos puikios lovoje. Ilgi tiesūs plaukai simbolizuoja, kad dama yra gana konservatyvių pažiūrų, rami, smulkmeniškai apgalvojanti kiekvieną žingsnį. 

Nuotr. Vida Press (Kate Middleton)

Nuotr. Vida Press (Jennifer Lopez ir Rita Ora)

ŽILI (BALTI) PLAUKAI

Moterys, kurios nusprendžia likti „natūraliai žilos, yra patenkintos tuo, kas jos yra. Jos turi savo nuomonę apie tai, kas gerai atrodo ir tai, kas joms patinka. Tai drąsos, pasitikėjimo savimi, kūrybiškumo, noro išsiskirti ir būti pastebėtiems ženklams. 

Nuotr. Vida Press (Helen Mirren ir Sofia Richie)

IŠSKIRTINĖ ŠUKUOSENA (spalvingi plaukai, unikalūs stiliai)

Akivaizdu, kad tai parodo, kad tokia mergina priešinasi tradicijoms ir jai nesvarbu, ką apie ją galvoja žmonės. Dažniausiai tokias šukuosenas renkasi jaunos ir drąsios merginos. Tačiau jei ir suaugusi moteris renkasi tokią šukuoseną, tai rodo, kad jai mažai rūpi, ką apie ją galvoja tradicinė bendruomenė (darbdaviai, valdžios atstovai).

Nuotr. Vida Press (Iggy Azalea ir Rihanna)