Kai kurios moterys taip išsipusto, su tokiu makiažu ryte pasirodo, kad manai, jog tiesiai iš vakarėlio atėjo į darbą.

Net ir užsieniečiai pastebi lietuvaites – sako, kad jos itin daug dėmesio skiria savo išvaizdai. Aš sakyčiau, gal netgi per daug. Turėtume neužmiršti, kad dekoratyvioji kosmetika – tik apvalkalėlis, paviršėlis. Daug svarbiau sportuoti, sveikai maitintis, odą drėkinti, stangrinti, valyti. Bet jau įsivažiavau.

Yra, beje, ir kita tendencija – kai merginos atrodo apsmurgusios, nesusitvarkiusios, visai ne moteriškos, o labiau primenančios bičus. Nusmukę džinsai, daugiasluoksniai marškinėliai,  keiksmai iš burnos, dideli žingsniai, susikūprinimas. Jaunos moterytės, paauglės, kurių kartais niekaip negaliu įsivaizduoti nei ištikimomis žmonomis, nei padoriomis vaikų auklėmis.

Bet negaliu sakyti, kad jos nestilingos, nors ir kaip jų elgesys bei išvaizda man nepatinka. Gatvės mada man – pati įdomiausia. Mėgstu paskirti kokią vieną atostogų dieną tam, kad atsisėsčiau ant suoliuko ir tiesiog spoksočiau į praeivius. Tokių personažų galima prisižiūrėti, kad ojojoj... Kuo margesni ir įvairesni žmonės, tuo įdomiau gyventi.  Ne veltui visi garsūs dizaineriai idėjų semiasi iš gatvės.

O ko galėtų pasimokyti lietuvė moteris?

Moters spintoje esantys madingi daikčiukai gali sukurti tikrus stebuklus ir padovanoti nuotaiką visai dienai. Tačiau atrodyti madingai jokiu būdu nereiškia apsivilkti viską, kas madinga šį sezoną, be jokios atrankos. Juk stilius – tai sugebėjimas pabrėžti savo figūros privalumus ir puikiai paslėpti trūkumus. Jei aklai seksite tendencijomis, netgi galite atrodyti blogiau nei cirko artistė.

Štai ką pirmiausia turi mokėti moteris, siekianti būti stilinga ir pastebima. Pasižvalgykime į kitų šalių moteris.

Italių stiliaus pamokėlė

Italės renkasi laisvą demokratišką stilių. Nuo mūsų jos skiriasi gal nebent tuo, kad, dėvėdamos bet kokius drabužius, visuomet atrodo elegantiškai, nes puikiai prie jų priderina papuošalus ir aksesuarus. Jei italės graži krūtinė, puikios formos lūpos, tai ji nesigėdys ir pabrėš savo privalumus – madinga iškirpte, madingais lūpų dažais. 

Madingi daiktai turi sutelkti dėmesį į tą jūsų kūno vietą, kuri patraukliausia. 

Vadinasi, dailios rankos – originali delninukė, ilgos kojos – ultramadingi šortai. Pabrėžkite tai, ką turite!  

Prancūzių prašmatnumas

Joms svarbiausia – avalynė. Prancūzės mano, kad netgi patys madingiausi drabužiai nesublizgės, jei batai bus netinkami, nukleipti, neprižiūrėti. Todėl niekada nereikia taupyti perkant batus. Moteris privalo turėti keliolika porų batų, tinkančių bet kokiam gyvenimo atvejui ir visada tokių, kurie išliktų madingi. 

Žinoma, moteris turi palepinti save ir madingomis naujovėmis, tačiau nebūtina užgrūsti lentynų batais, kurių net neapsiausite (būna, būna...). Neverta piktnaudžiauti avalyne su smailia nosimi – tai ne tik nemadinga, bet ir atrodo neskoningai.

Prisiminiau dar vieną prancūzių stiliaus priesaką: geriau raukšlė ant veido nei pėdkelnių raukšlė ant kojos.

Laisvas amerikiečių ryškumas

Iš amerikiečių beveik nėra ko mokytis – gal greičiau jos turėtų į mus žvalgytis. Tačiau keli amerikiečių moterų bruožai mane žavi. Mes iš jų galėtume perimti pasitikėjimą savimi ir saviraiškos laisvę. 

Lietuvės itin mėgsta žemės atspalvių drabužius, tačiau ne visoms jie tinka. Todėl nereikia bijoti įsileisti į garderobą ryškių spalvų. Amerikietė ateis į darbą juodu kostiumėliu, tačiau būtinai prie jo turės ryškų aksesuarą. Galima netgi visą savaitę dėvėti vieną ir tą pačią suknelę, tačiau derinti ją su skirtingomis kaklaskarėmis, rankinėmis, avalyne – ir įvaizdis bus naujas. Madingi aksesuarai gali pagražinti, prikelti naujam gyvenimui netgi nusibodusią suknelę.

Rytų dvelksmas

Rytietiški apdarai yra labai subtilūs, juos dėvinti moteris tiesiog sklendžia ore. Švelnus natūralus šilkas yra ne tik malonus odai, bet ir puikiai pabrėžia visus kūno linkius. Šį pavasarį ir vasarą yra madingi rytietiški drabužių motyvai. Tačiau nebūtina atrodyti kaip Rytų princesei ir vaikštinėti po miestą dėvint Aladino kelnes ar susisukus turbaną ant galvos. 

Reikia jausti saiką ir gebėti derinti stilius, pavyzdžiui, rytietiški karoliukais siuvinėti balerinų bateliai ir tokia pat rankinė puikiai tiks prie siaurų kelnių. Saikas, saikas, saikas!

Pakeisti save ir pakeisti gyvenimą

Dauguma moterų yra nepatenkintos savo išvaizda ir skundžiasi vyro dėmesio stoka. Tačiau tik jūs pačios savo gyvenimą galite pakreipti palankesne linkme.

Klaidinga manyti, kad skonis – išrinktųjų dalia. Moteris, kuri yra įpratusi rūpintis savimi, žinanti savo vertę ir turinti stiliaus jausmą, visada pasieks aukštumų, skirtingai nuo damos, kurios didžiausias siekis – nusipirkti originalų sportinį kostiumą. 

Visos moterys, kurios nori būti ryškios ir pastebimos, mylimos ir geidžiamos, turi prisiminti viena: daugelyje situacijų moteris privalo būti graži, tvarkinga ir pasitempusi.