Šunys yra naudingiausi širdžiai gyvūnai

Amerikos širdies asociacija teigia, kad nors bet kokio naminio gyvūnėlio laikymas padeda sumažinti širdies ligų riziką, tačiau geriausias pasirinkimas širdžiai yra šuo, nes šunų šeimininkai daugiau sportuoja vaikščiodami ir žaisdami su šunimi, nei kitų gyvūnėlių savininkai.
Vynas, atostogos ir skiepai nuo gripo gali apsaugoti nuo širdies problemų

Daugelis mūsų gyvenimo aspektų yra susiję su širdies sveikata. Pavyzdžiui, gripas sukelia uždegimą, kuris gali paskatinti užsikimšti kraujagysles. Naujausi tyrimai parodė, jog pasiskiepijusių nuo gripo moterų rizika patirti širdies priepuolį kitais metais yra mažesnė 36 procentais. Nuolatinis nuosaikus alkoholio vartojimas — viena ar dvi taurės vyno ar alaus per dieną — yra siejamas su retesnėmis širdies ir kraujagyslių ligomis, o atostogos mažina streso lygį bei širdies ligų riziką.

Polinkis sirgti širdies ligomis priklauso nuo jūsų kūno tipo 

Jau daugelį metų „obuolio“ tipo žmonės (turintys antsvorio pilvo srityje) yra perspėjami, kad dėl to padidėja rizika susirgti širdies ligomis. Tačiau ataskaitoje, kurioje buvo apžvelgti daugiau nei 220000 žmonių sveikatos įrašai, teigiama, kad kūno forma neturi nieko bendro su polinkiu sirgti širdies ligomis.

Sielvartas tikrai gali pakenkti širdžiai

Mylimojo netektis (tiek mirtis, tiek ir skyrybos) gali būti taip emocionaliai sukrečianti, kad gali paskatinti atsirasti sudaužytos širdies sindromą, kuris gali paskatinti atsirasti į širdies nepakankamumą arba priepuolius panašius simptomus. 

Kas blogiau: spurgos ar kiaušiniai? Spurgos

Be to, kad juose gausu sočiųjų arba trans riebalų, kurie kenkia širdžiai, spurgose gausu pridėtinio cukraus, kuris padidina riziką susirgti širdies ligomis. Nors kiaušinio trynyje gausu cholesterolio, naujausi tyrimai parodė, kad kasdien suvalgomas kiaušinis negali būti siejamas su padidėjusia rizika susirgti širdies ligomis.

Ėjimas širdžiai yra geresnis negu bėgimas

Greitas ėjimas turi pranašumų prieš bėgimą. Bet kokia aerobinė veikla gerina širdies sveikatą. Tačiau naujausiame aterosklerozės, trombozės ir kraujagyslių biologijos tyrime teigiama, kad ėjikai ir bėgikai sportuodami sudegindavo vienodą kiekį kalorijų, tačiau ėjikų rizika susirgti širdies ligomis sumažėdavo dvigubai (palyginus juos su bėgikais). Nepamirškite, kad norėdami sulaukti tokio rezultato, eiti turėsite du kartus ilgiau nei bėgikai.

Geriausias Omega-3 sočiųjų rūgščių šaltinis yra lašiša

Tiek lašiša, tiek ir graikiniai riešutai suteiks jums daug omega-3 sočiųjų rūgščių, padėsiančių širdies sveikatai. Tačiau lašiša tinka labiau, nes graikiniuose riešutuose yra gausu ALA (augalinio pagrindo omega-3 šaltinis), kurį jūsų kūnas turi paversti EPA ir DHA (tik tokias omega-3 formas kūnas gali įsisavinti), o vertimo procesas yra neproduktyvus. Be to, lašišoje iš karto yra DHA ir EPA — todėl daugelis ekspertų giria riebiąją žuvį kaip geresnį pasirinkimą.

Širdies priepuolio ženklai gali būti ne tik skausmas krūtinėje

Nors dažniausias širdies priepuolio simptomas yra skausmas arba diskomfortas krūtinės srityje, kiti jo simptomai yra pykinimas, prakaitavimas, oro trūkumas ir lengvas galvos svaigimas, nugaros, pilvo, rankų, kaklo ar žandikaulio skausmas. Nežinia kodėl moterims dažniau nei vyrams pasireiškia kiti širdies priepuolio simptomai, todėl daugelis moterų nesulaukia tinkamos medikų pagalbos.