Kaip žinia, princas Williamas ir Kate Middleton turėtų antrą kartą tapti tėvais. Nors gimdymas jau ne naujiena (jų pirmagimis, šiuo metu 1 metų ir 8 mėnesių princas George'as, yra trečiasis eilėje į sostą – po tėčio bei senelio Charleso) visų dievinamai hercogienei, tačiau dėl saugumo taisyklių tikslią datą karališkoji šeima kruopščiai slepia. 

Kol lažybų punktuose statomi tūkstančiai svarų dėl to, kas gims (berniukas ar mergaitė), dalis britų nerimauja, ar ne per ilgai užtruko Kates nėštumas? Štai senolė, pagimdžiusi ne vieną vaiką, pateikia 5 gudrybes: kaip pagreitinti gimdymą.

Masažas

Seniau moterys žinojo labai paprastą būdą – pėdų masažą. Taip suaktyvinamos ir paveikiamos gimdos, kiaušidžių ir hipofizės funkcijos. Taip pat masažas greitina kraujotaką.

Lytiniai santykiai

Nesinori lįsti į karališkąjį miegamąjį, tačiau gimdymo pradžią gali paskatinti ir lytiniai santykiai. Mat spermoje yra audinių hormono prostaglandino, kuris gali paskatinti sąrėmius. Prie gimdymo skatinimo prisidėtų ir orgazmas, mat jo metu susitraukinėja gimda

Namų tvarkymas

Šia tema egzistuoja labai daug liaudiškų patarimų: plauti grindis rankomis, iki blizgesio valyti langus, kasdien atlikti generalinę namų tvarką, tačiau po tokio fizinio aktyvumo nėštukei gali būti sunku ir pastovėti. Kitas faktas – ne kiekviena būsima mamytė ir ne nėštumo būsenoje atlieka tokius darbus (pavyzdžiui, Kate Middleton), tad nelabai prisivers ir dabar.

Speneliai

Spenelių stimuliavimas (masažas) padeda paruošti krūtis natūraliam kūdikio maitinimui. Galite tai daryti pati arba paprašyti, kad mylimasis padėtų greičiau kūdikėliui gimti.

Stimuliuoti žarnyną

Vyresnio amžiaus moterys tikriausiai puikiai pamena, kaip seniau gimdymo namuose buvo taikomas labai įdomus gimdymo skatinimo būdas: išgerti ricinos aliejaus ir užsikąsti juoda duona. Ricinos aliejus veikia kaip laisvinamieji ir stimuliuoja žarnyną (tiesiosios žarnos raumenų susitraukimai gali pagreitinti gimdymą). Aišku, šiandien ricinos aliejaus tikrai nereikėtų vartoti, tačiau yra daug produktų, kurie taip veikia: burokėliai, kopūstai, uogos, slyvos ir t.t.