Turėsime nuliūdinti tas, kurios galvojate, kad plaukai gali būti tvarkomi bet kaip. Iš tiesų, sklastymo vieta ir plaukų šukavimo technika viena arba kita kryptimi, kai tai padaroma netinkamai, gali sugadinti jūsų išvaizdą. Tad perskaitykite profesionalų patarimus, kaip derinti plaukų sklastymą su įvairiausiais veido bruožais.

Kai kurios pasitiki motule gamta, kai sprendžia kurią vietą pasirinkti plaukų sklastymui. Tinkamas plaukų skyrimo krypties ir pusės pasirinkimas turėtų priklausyti nuo jūsų veido bruožų. 

Pasižiūrėkite kokius triukus naudoja įžymybės – tai gali būti pagrindinis įkvėpimo šaltinis. Galbūt pasiūlymas pakeisti jūsų plaukų sklastymo vietą ir skamba iššaukiančiai, tačiau tai yra naudinga, jei norite suteikti savo plaukams madingų užmojų. Dėl tokios mažos smulkmenėlės jūs akimirksniu pastebėsite kaip pasikeis veido proporcijos, o ir visa jūsų išvaizda. Pradžioje sutramdyti plaukus gali atrodyti sudėtinga, tačiau jei naudosite tinkamus plaukų tvarkymo produktus ir priemones, tai galėsite padaryti per minutę.

Aptarkime dažniausiai pasitaikančias veido formas ir idealiai joms tinkančias plaukų sklastymo vietas, kurios gali pabrėžti pagrindines jūsų veido vertybes.

Pailga veido forma: Toms, kurioms pasisekė, nes jų veidas yra pailgos formos, bus lengva pasirinkti vietą, kurioje daryti plaukų sklastymą. Kadangi beveik visos vietos tiks prie pagrindinių šios veido formos bruožų. Tačiau atrodo, kad profesionalai yra linkę siūlyti šioms damoms daryti sklastymą per vidurį. Jei jums reikia daugiau apibrėžtumo, galite kaip kompasu pasinaudoti savo nosies tiltu. Naudokitės aukštos kokybės šukomis, kad sukurtumėte tikslią vidurio liniją, kuri padalins galvą lygiai per pusę.

Sukūrus tokį subalansuotą įvaizdį, tai padės jums, jei norėsite sukurti kai kurias pačias stilingiausias dabartines plaukų šukuosenas. Tai yra ideali sklastymo technika, kuri pabrėš geriausią jūsų veido ilgį ir subalansuos galimas disproporcijas.

Nuotr. Vida Press (Heida Reed, Laura Whitmore, Mallory Jansen)

Apvali veido forma: Galbūt nustebsite sužinojusi, kad apvali veido forma geriausiai yra pabrėžiama su per vidurį padarytu skyrimu. Būtent ši plaukų tvarkymo technika sugeba suteikti šiek tiek kampų ir ilgio jūsų veido bruožams. Todėl pradėkite puikuotis savo plaukais tokiu būdu, kad išlygintumėte proporcijų skirtumus.

Pasinaudokite šukų dantukais ir parinkite tinkamas pozicijas savo sruogoms. Apsvarstykite vidinį antakių galiuką kaip idealų tašką skyrimui. Pakelkite plaukus ir jei būtina pagelbėkite sau rankomis.

Nuotr. Vida Press (Jessica Raine, Lucy Mecklenburgh, Julianne Moore)

Kvadratinė veido forma: Panašiai kaip ir apvalaus veido formos savininkės, tos, kurių veidas yra kvadrato formos, taip pat gali mėgautis garbe puikuotis tokiomis plaukų šukuosenomis, kuriose sklastymas yra daromas šone. Tačiau vis tik tai atrodo, kad įstrižas sklastymas bus tiesiog tobulas. Tai sušvelnins aštrius jūsų veido bruožų kampus ir akimirksniu suteiks švelnumo bei subtilumo jūsų išvaizdai.

Be to, šis triukas taip pat padės šiek tiek paaukštinti kaktą ir sumažins jos plotį. Priklausomai nuo nosies ilgio, glotniai sušukuokite plaukus į norimą pusę ir atidenkite savo veidą arba šukuokite ant veido, kad uždengtumėte tam tikrą kaktos dalį.

Nuotr. Vida Press (Maisie Williams, Amal Clooney, Michelle Keegan)

Širdies formos veidas: Šio tipo veido forma taip pat gali būti nuostabiai derinama su šone esančiu sklastymu bei įstrižu sklastymu. Šiuo atveju kaktos platumas kontrastuoja su smakro siaurumu. Todėl revoliucinis sprendimas žongliruojant su  proporcijomis – pasirinkti geriausią plaukų pusę.

Šiuo atveju šukuokite savo plaukus į šoną, uždenkite tam tikrą veido dalį arba visiškai paslėpkite veidą, priklausomai nuo jūsų apsisprendimo ir pasitikėjimo. Naudokitės tinkamais plaukų formavimo produktais, pavyzdžiui, plaukų vašku ir plaukų laku, kad sukurtumėte nuostabų įspūdį jūsų palydai.

Nuotr. Vida Press (Jennifer Lawrence, Lea Seydoux, Reese Witherspoon)