Vienas užsienio portalas apklausė grupę 2050 metų moterų ir sudarė savotišką sąrašą. 5 dalykai, 5 priežastys, dėl kurių aistringas mylimasis moteriai gali virsti baldu.

1. Pažadai ir užmaršumas

Moteris vyrui gali atrodyti kaip mulas, tempiantis du sunkius nešulius: ant vieno šono sukritę visi instinktyvūs rūpesčiai vaikais, namų ūkiu, ant kito  aiškus protas, apskaičiavimas. Tie du kipšiukai nuolat kirba, todėl moters angelu gelbėtoju-užtarėju-supratinguoju teks būti vyrui.

Vyras neįstatė pašto dėžutės spynelės, nepataisė elektros lizdo, nenupirko maišelių dulkių siurbliui, nors žadėjo,  visai tai vyrui smulkmenos, tačiau jokiu būdu ne mums, moterims! Vyro pažadai, neatsakingumas ir aplaidumas moterį skatina daryti išvadą, kad partneris yra niekam tikęs.

Instinktai moteriai sako: „Šiandien užmiršo pataisyti kompiuterį, rytoj pamirš paimti vaiką iš darželio". O sveikas protas, tas antrasis kipšas, pritaria instinktams: „Taip, taip, kam toks vyras, gal geriau ko nors kito paprašyti, kad išvalytų kompiuterį nuo virusų? Juk esi verta geresnio vyro!". Ir tie kipšai, deja, yra teisūs.

Juk gamtoje, gyvūnų pasaulyje, taip jau sutvarkyta: patinui visuomet reikia atlikti kažkokių žygių, kad gautų patelę  kautis su konkurentu, rodyti dailias plunksnas ar garsiau riaumoti. Ir svarbiausia  pateles žavi ne kiek romantika, o praktiškumas! Štai, pavyzdžiui, pažiūrėkite į vandens paukščius kragus. Patinas drąsiai neria po vandeniu, kad patelei pritemptų dumblių. Tai ne gėlių puokštę atstojantys augalai  iš jų paukščiai susisuks lizdą. Ir tik tuo atveju, jei patelei patiks ištemptas ant kranto grobis, ji bus pasiryžusi poruotis su tuo patinu.

Kaip bebūtų keista, bet moteriai labai svarbūs tie buitiniai dalykai: jeigu ji užsiminė, ko tikisi iš vyro, o šis pažadėjo, palinksėjo galva, tai nereiktų laukti kitos jos užuominos. Moteris suirzta, kai tenka po dešimt kartų vyrui kartoti, kad šis sutaisytų vonios čiaupą. Ji kaip bankas, mintyse skaičiuoja delspinigius, o kai trūksta kantrybė, jos nepasitenkinimo priepuolis primena išmuštus elektros saugiklius. Nesutvarkytas čiaupas labai realiai gali tapti priežastimi, kad moteris nenorėtų su vyru mylėtis. Ji ima negerbti vyro, taigi, nebegali ir atsiduoti jam taip, kaip norėtų.

Jei vyras nedėmesingas ir nerūpestingas, tai jo šansai būti pamylėtam lygūs nuliui. Jei vyras nesugeba atlikti buities darbų, turėtų bent jau suorganizuoti  elektriką, santechniką, dailidę.

2. Grubumas ir smurtas

Tais laikais, kai vyras bėgiojo su kuoka, galėjo į savo urvą parvilkti ne tik mamutą. Jis nevengė gerai stuktelėti moteriai per galvą, ją leisgyvę užsimesti ant peties ir parsinešti į guolį. Nei jokio merginimo, nei jokių žygdarbių. Greičiausiai dar iš tų laikų išlikęs vyrų paprotys kankinti patinkančią moterį: tampyti ją už kasų ar groti jos nervais tol, kol ši pradės mėtyti jo daiktus per langą.

Juokai juokais, tačiau dar iki šiol vyro smurtas prieš moterį yra pateisinamas tokiomis frazėmis, kaip „Muša, vadinasi, myli", „Ji pati išprovokavo", „Ji savo zyzimu ir priekaištais nusipelnė, kad su ja vyras taip elgtųsi".

Vienintelė vieta, kur vyras gali vadinti moterį kale ar pliaukštelėti jai per užpakaliuką, yra miegamasis. Nešvankybės, jei jos priimtinos abiem partneriams, visai įmanomos poros seksualiniame gyvenime. Visais kitais atvejais vyro grubumas yra nepateisinamas. Netgi žodinis: „Užsičiaupk, kvaile" arba „Visas tavo nukvakusių senmergių būrelis" (čia nepagarbus atsiliepimas apie žmonos drauges). Tokie pareiškimai itin slopina aistrą ir meilę. Moteris tiesiogiai ima nekęsti savo vyro, galvoti, su kokiu antžmogiu gyvena.

3. Atstumianti išvaizda

Gal vyrams tai netikėta, bet mes, moterys, irgi mylime akimis. Jei nuo alaus išsipūtęs pilvas pūpso ant kelnių diržo, o naminiai marškinukai nuo skalbimo jau nenusakomos spalvos, tai moteris į seksualines vyro užuominas nekreips dėmesio.

Jei vyras vis turi priekaištų žmonai dėl jos išvaizdos  „Jai nuolatinė migrena, paskui dar PMS, nuovargis..", tai tegu prikanda liežuvį ir kritiškai pažiūri į savo atvaizdą veidrodyje. O įvertinęs vaizdelį, paspaudžia mygtuką savo smegenyse „Išjungti Ego". Iš nosies kyšantys plaukeliai, kelnės nusmukusiu klynu, kelios nubėgusios akys marškinėlių pažastyse padės rasti teisingą atsakymą ir veikti!

Jei mylima moteris vietoj karkos su žirniais vyrui vis dažniau pakiša lėkštę špinatų ir pomidorų, šiam derėtų susimąstyti apie savo figūrą. Aišku, jei vyras nėra sumo imtynininkas. Žinoma, ne visos moterys teikia reikšmės sutuoktinio išvaizdai. Jos laikosi močiučių priesakų  už beždžionę gražesnis, tai ir gerai...

4. Neryžtingumas ir iniciatyvos stoka

Netgi vienas vienintelis vyro klausimas „Mieloji, o kokią varškę pirkti  liesą ar riebesnę?" gali būti paskutinis kantrybės lašas moters gyvenime. Niekas taip neliūdina moters, kaip vyras, panašus į vaiką. Tas, kuris nieko be jos negali nuspręsti, net menkiausiais klausimais tariasi, skambina, dvejoja... Šiaip moteriai patinka, kai vyras paiso jos nuomonės, tačiau visiškas lepšiškumas ją verčia jaustis motina. O juk moteris nori būti moterimi! Ir šalia turėti savarankišką partnerį.

Psichologai perspėja: moterys vis dažniau imasi iniciatyvos. Vyrai, nemiegokite, nes antraip nebeturėsite su kuo miegoti! Niekas nenori vaikų, vaikščiojančių įsikibusių į sijoną. Moteriai geriausiu atveju neryžtingi vyrai sužadina globėjiškus jausmus, užuojautą, blogiausiu  panieką. O nei viena, nei kita neveda link lovos. Bet yra teigiama šio reikalo pusė: nėra sekso  nėra traumų.

5. Šykštumas  bene didžiausia yda

Tai viena labiausiai atstumiančių vyro savybių. Būti Skrudžu Makdaku  tai pasmerkti save būti nelaimingu vyru, taip ir nesupratusiu, kas yra šeiminė laimė, ką reiškia būti vyru.

Vyro šykštumas, nenoras lepinti moterį dovanomis, leisti pinigų dėl jos yra tokia atsumianti vyro savybė, kad... Aš, pavyzdžiui, netgi donžuaniškumą labiau pateisinu nei godumą.

Net jei moteris feministė, moka restorane už save, vyras turėtų sugalvoti palepinti ją kitaip išvyka, SPA procedūromis ar kokiu nors dovanų čekiu. Vyro investicija, net ir menkutė, įsirėžia pliusu moters smegenyse. Ji mąsto: jei vyras jai negaili pinigų, tai galės pasirūpinti ir palikuonimis. O jei jis sėdi ant maišo, kaip piktas senis, tai čia ne taupumas, čia kuo gryniausias nagas pašonėje!

Net jei vyrai grubiai juokauja, kad moters atsidavimo laipsnis ir greitis priklauso nuo vyro piniginės storio, jie ne taip labai ir klysta. Vyro dosnumas yra vienas afrodiziakų. Bet šykštumas yra tik viena priežasčių, tikrai ne pagrindinė, dėl ko moterys nenori mylėtis su vyru. Bet kad vyras-nagas joms atrodo nepatikimas, tai tikra tiesa. O jei nepasitiki, netiki, koks gali būti seksas?!

Taigi vyrai, priekaištaudami moterims, kad jos nenori mylėtis, nepildo jų seksualinių fantazijų, turėtų pirma įvertinti: ar viską jie daro teisingai? Gal tikrai savo elgesiu  grubumu, užgauliais juokeliais, pažadų netesėjimu, nesavarankiškumu ir šykštumu  užmuša bet kokį moters norą su juo turėti reikalų lovoje? Daugkartinis orgazmas  toli kaip mėnulis...