GARBANOS

Problema: Jūsų garbanoms būtinai reikia drėgmės, nes išsausėjusios jos pajunta ore esančią drėgmę ir siurbia ją – tai ypač būdinga garbanotiems ir sausiems plaukams. Rezultatas – pamišėlės garbanos.

Sprendimas: Kovai su garbanomis, pasirinkite gerai drėkinantį šampūną ir kondicionierių. Jei plaukai bus pakankamai sudrėkinti, jiems reikės mažiau drėgmės iš oro, taip plaukai išlaikys jūsų norimą formą. Plaukų tiesintuvai taip pat sausina plaukus. Tad kad jų visiškai nenuvargintumėte, stenkitės, juos džiovinti natūraliai ar prieš džiovindamos džiovintuvu bent pusvalandį pabūkite galvą apsisukusios rankšluosčiu. Nepamirškite ir drėgmę sulaikančio serumo.

LINKĘ RIEBALUOTIS PLAUKAI

Problema: Prakaituojanti galvos oda dar labiau sustiprina plaukų riebalavimąsi.

Sprendimas: Pasistenkite kasdien netrinkti galvos. Šampūne esančios medžiagos sausina galvos odą, taip dar labiau paskatindamos riebalinių liaukų veiklą. Stenkitės rinktis kuo mažiau putojantį šampūną, o kondicionierių tepkite tik nuo plaukų vidurio iki galiukų. 

SAUSI PLAUKAI

Problema: Ultravioletiniai spinduliai plaukus išsausina ir jie tampa trapūs.

Sprendimas: Priverskite saulę dirbti jūsų naudai. Išeidama į lauką, lašeliu kondicionieriaus perbraukite per sausus plaukus. Kondicionierius suveiks ne tik kaip apsauginis sluoksnis nuo ultravioletinių spindulių, bet saulės šiluma padės kondicionieriui kur kas geriau suminkštinti jūsų plaukus. 

Dar viena svarbi plaukų sausumo priežastis yra baseinų ir jūros vanduo, tad prieš panerdama, pamirkykite plaukus vandenyje – taip apsaugosite juos nuo to, kad jie sugertų chlorą ar sūrų vandenį.

GREITAI BLUNKANTI SPALVA

Problema: saulė blukina tiek tamsiaplaukių, tiek blondinių plaukų spalvą.

Sprendimas: Geriausias būdas išsaugoti dažytų plaukų spalvą – mūvėti stilingą skrybėlę. Žinoma, kasdien to nedarysite, tad stenkitės naudoti plaukams skirtus produktus su apsauga nuo saulės. Laikykite nuo ultravioletinių spindulių apsaugantį purškalą prie pat durų – jis primins jums, kad prieš išeinant reikia pasipurkšti juo plaukus. Norėdamos atgaivinti nublukusią spalvą, kartą per savaitę trinkite plaukus spalvą atgaivinančiu šampūnu. Jis nenudažys jūsų plaukų, tačiau jame esančios pigmento dalelės pagyvins atspalvį.

PLAUKŲ LŪŽINĖJIMAS

Problema: Dėl plaukų formavimo karščiu, saulės bei chloro poveikio plaukai netenka drėgmės, todėl juose esantys baltymai ima irti ir plaukai ima lūžinėti. Jei nuolat rišite plaukus į uodegėlę – jie taip pat gali imti lūžinėti.

Sprendimas: Rinkitės kondicionierių, kuriame gausu baltymų, tačiau tokį gydymą taikykite tik kartą per savaitę, nes per daug baltymų gavusi plaukų struktūra gali tapti lipnia. Keiskite rišamos uodegos aukštį, kad nuolat tame pačiame taške per daug nesuspaustumėte plaukų – tai gali pažeisti plaukus ir jie ims lūžinėti. Jei jūsų plaukai labai šakojasi, tėra vienintelis sprendimas – kirpimas. Trumpos šukuosenos puikiai tinka vasarą. Be to, jei dažnai susirišate plaukus, tai gali būti ženklas, kad jums puikiai tiks trumpesnių plaukų šukuosena. Ir dar, išmėginkite plaukų formavimą nenaudojant jokių žnyplių.