Jei norite, kad vestuvių nuotraukose neatrodytumėte pernelyg ryški, pamėginkite išvengti kai kurių čia aprašomų vestuvinio makiažo klaidų. 

Tačiau pirmiausia įsidėmėkite šias pagrindines taisykles: nepersistenkite – jei jūsų vestuvės bus klasikinio stiliaus, tai, ko gero, jūs vilkėsite baltą vestuvinę suknelę, prie kurios dera lengvas ar šiek tiek kontrastuojantis makiažas, o tai reiškia  jokių blizgučių, bent jau ne per daug didelių. Keletas netikrų briliantų tiks, tik jei jie derės prie makiažo. Rinkitės klasikinį įvaizdį ir matinę kosmetiką, nes taip jūs gerai atrodysite tiek nuotraukose, tiek ir pačiose vestuvėse.

Vestuvinio makiažo klaida Nr. 1

Ne visi makiažai, kuriuos jūs galite rasti žurnaluose, tiks prie jūsų akių spalvos, formos ir dydžio. Tad susiraskite patikimą profesionalą, kuris padės jums išsirinkti gražų makiažą, kuris tiks prie jūsų veido, bruožų, vestuvinės suknelės bei aksesuarų.

Kita vertus, jeigu nesate makiažo gerbėja ir neturite dažymosi įgūdžių, išbandykite makiažą iš anksto – jeigu jums nepatiks tai, ką matote veidrodyje, per vestuves galėsite savo natūralų grožį pabrėžti tik tušu ir lūpų blizgiu bei nesigandinti nuotaikos jums neįprasta kauke ant veido.

Vestuvinio makiažo klaida Nr. 2

Neverskite savo pamergių darytis tokio pat makiažo (taip, taip, būna tokių nuotakų monstrių). Tai neatrodys gražiai, nes kiekvienos jų skirtingos akys, odos atspalvis, bruožai. Profesionalas padės jums sukurti įvaizdžius, kurie puikiai tiks jūsų vestuviniam vakarėliui ir derės tarpusavyje.

Taip pat neverskite jūsų artimiausių giminaičių ar draugių pasidažyti, jei jos to nedaro. Kam sukurti papildomą stresą jums ir joms?

Vestuvinio makiažo klaida Nr. 3

Net jei jūs pasidarėte ilgalaikį makiažą, neslėpkite savo kosmetikos reikmenų per giliai, nes jums gali prireikti greitai pasitaisyti makiažą, jei jūs apsiverksite ar suprakaituosite. Su savimi būtinai turėkite servetėlių, pudrą ir lūpdažį.

Vestuvinio makiažo klaida Nr.4

Nusausinkite lūpų blizgesį, nes jis yra labai lipnus ir jei jūs būsite palaidais plaukais, jūs nuolat turėsite traukti juos nuo lūpų. O tai nėra maloni perspektyva, ar ne? Rinkitės kreminius ar matinius lūpdažius.

Vestuvinio makiažo klaida Nr. 5

Jei jūsų makiažas bus blizgus, šlapias, nuotraukose galite atrodyti tarsi riebaluotu veidu. Šiek tiek pabrėžkite skruostikaulius, tačiau rinkitės matinius dažus, nes po šokių jūsų makiažas pavirs riebaluotu, ypatingai jei vestuvės vyks šiltą dieną.