Tad kodėl mes mokame pinigus, jog atrodytume taip, kaip gamta mus sukūrė? Kodėl mums taip svarbu būti pasidažiusioms? Galbūt, tiesiog galbūt, mes esame įsimylėjusios patį makiažą?

Juokinga, kaip greitai mes tampame priklausomos nuo mados tendencijų ir kaip lengvai ir greitai – su vienu blakstienų parietimu ar lūpų blizgio potėpiu – mes galime pamiršti, koks buvo mūsų gyvenimas prieš pasidažant. Jūs nė nepastebite, kaip trokštate šešėlių, blizgesio ir pieštukų, bei pamirštate, kaip iš tiesų atrodo „natūralus grožis“.

Gana keista, kad naujausia tendencija, sudrebinusi grožio pasaulį, skatina mus dažytis taip, kad atrodytumėme kuo „natūraliau“. Dar labiau stebina didėjantis įžymybių skaičius, kurios net viešumoje atsisako savo įprastų grožio paslapčių.

Nauja mada – „tikrieji“ įžymybių veidai

Jei pastaruoju metu nevartėte užsienio žurnalų, galbūt nepastebėjote naujos žurnalų viršelius puošiančių merginų išvaizdos tendencijos: gražiosios įžymybės drįsta apnuoginti viską nuo kaklo iki kaktos, kad atskleistų pasauliui, kaip jos iš tiesų atrodo be begalės kosmetikos priemonių patobulinimų.

Paprastai žvaigždės visomis įmanomomis priemonėmis vengia tokio pobūdžio ne itin žavingų kadrų. Tad kodėl tiek daug jų iš tiesų renkasi pasirodyti viešai be makiažo? Tiek, kiek aš pamenu, ant įvairiausių viršelių merginų veidų puikuodavosi kilogramai makiažo, tačiau dabar, atrodo, jog žurnalų viršeliuose demonstruoti savo veidą be jokios kosmetikos yra nepaprastai madinga.

Tenka pripažinti, kad ne visos garsios moterys puikiai atrodo be makiažo

Miley Cyrus, nuotr. Vida Press

Mila Kunis, nuotr. Vida Press

Michelle Monaghan, nuotr. Vida Press

Mariel Hemingway, nuotr. Vida Press

Lisa Kudrow, nuotr. Vida Press

Kylie Jenner, nuotr. Vida Press

Kirstie Alley, nuotr. Vida Press

Kim Kardashian, nuotr. Vida Press

Kelly Brook, nuotr. Vida Press

Katie Leclerc, nuotr. Vida Press

Julia Roberts, nuotr. Vida Press

Jennifer Love Hewitt, nuotr. Vida Press

Jennifer Garner, nuotr. Vida Press

Jennie Garth, nuotr. Vida Press

Hilary Duff, nuotr. Vida Press

Charlize Theron, nuotr. Vida Press

Cameron Diaz, nuotr. Vida Press

Beyonce, nuotr. Vida Press

Rachel Bilson, nuotr. Vida Press