Monako princas Rainieris III ir JAV aktorė Grace Kelly (susituokė 1956 m. balandžio 18 d.)

Grace Kelly su Monako princu Rainieriu susipažino 1955 metais, kai jau buvo žymi aktorė. Princas iš pirmo žvilgsnio įsimylėjo iki ausų – lyg koks moksleivis. Netrukus, nekreipdami dėmesio į skirtingas tradicijas, prietarus bei kilmę, jiedu susižadėjo. 

1956 m. Kelly, suvaidinusi filme „Aukštuomenė“, visiems laikams atsisveikino su Holivudu ir išvyko į Europą vaidinti paskutinio savo vaidmens – karūnuotosios princesės. Monako gyventojai akimirksniu pamilo žavingąją Kelly, o ji visiem įrodė, kad paprasta mergina gali tapti princo mylimąja. 

Pora tikrai gyveno ilgai ir laimingai, susilaukė dviejų dukterų bei sūnaus. Deja, istorija baigėsi tragiškai, nes 1982 m. rugsėjo 13 d. Grace dukra Stepnanie nesuvaldė automobilio, kuriuo vežė motiną, ir šis nusirito nuo skardžio. Grace žuvo, tačiau virto legenda, meilės, kuri pelenę paverčia princese...

Nuotr. Vida Press

Ispanijos princas Felipe'as ir jo sužadėtinė žurnalistė Letizia Ortiz (susituokė 2004 m. gegužės 22 d.)

Vieną 2003 m. lapkričio rytą Ispaniją apskriejo neįtikėtina naujiena – gražuolis princas Felipe'as susižadėjo su populiaria TV žurnaliste, vakaro žinių vedėja Letizia Ortiz. Šalies gyventojai net nustėro, nes ne kasdien šalį sudrebina tokie įvykiai... 

Felipe'as ir Letizia susipažino 2002 m. rugsėjį – pietaudami pas bendrus draugus. Abu prisiekinėja, kad tai buvo meilė iš pirmo žvilgsnio. Beveik dviejų metrų ūgio diplomuotas tarptautinių santykių specialistas, geidžiamiausias Ispanijos jaunikis visada žinojo, kokia moteris turi tapti jo žmona ir Ispanijos karaliene.

Neįtikėtinas faktas tas, kad įsimylėjėliai kurį laiką susitikinėjo slapta. Likus kus kelioms savaitėms iki oficialaus pranešimo apie sužadėtuves, Letizia vienai draugei prasitarė: „Einu su kai kuo susitikti, ir jei viskas bus gerai, mes susituoksime!“ Draugė atsakė: „Jei taip atsitiks, o aš apie tai neišgirsiu, sveikinu iš anksto!“ Letizia tik nusijuokė: „Nesijaudink, tikrai išgirsi…“ Ir išgirdo. 

Nuotr. Vida Press

Olandijos princas Willemas-Alexanderis ir argentinietė Maxima Zorreguieta (susituokė 2002 m. vasario 2 d.)

Maxima su princu Willemu-Alexanderiu susipažino 1999 m. viename Sevilijoje vykusiame vakarėlyje, ir blondinė iš Argentinos patraukė kilmingo vyro dėmesį. Tiesa, meile iš pirmo žvilgsnio to pavadinti negalėtum, man kai po trijų savaičių Willemas atsibeldė pas Maximą į Niujorką, ji sunkiai prisiminė, kas čia toks. 

Kai jau vestuvės atrodė neišvengiamos, poros santykiai vos nesubyrėjo į šipulius... Negalvokite, kad vienas iš jų pasuko išdavystės klystkeliais. Kaltas dėl to, pasirodo, – nuotakos tėvas. Mat į viešumą iškilo faktas, kad jis, valdant žiauriai karinei diktatūrai, buvo Argentinos žemės ūkio ministras. Olandijos parlamentas nesprendė, kad vestuvės vis dėlto gali įvykti, tik jose negalės dalyvauti Maximos tėvas. Jaunieji dėl to nekrykštavo, tačiau neturėjo kito pasirinkimo. 

Nuotr. Vida Press

Venecijos princas Emanuele'is Filiberto de Savoie ir prancūzų aktorė Clotilde Courau (susituokė 2003 m. rugsėjo 25 d.)

Daugelis sakys, kad mažai romantikos šioje istorijoje, nes vestuvės įvyko „iš reikalo“. Na, o Italijos karaliaus anūkui tai buvo nė motais, jis vedė šeštą mėnesį nėščią, trejais metais už jį vyresnę prancūzų kino žvaigždutę. 

Tarp manęs ir Emanuele'io yra ne šiaip aistra… Mūsų meilė – tai kažkas stipresnio, kažkas, kas tęsis dar ilgai!“ – sakė į karališkąją šeimą įsiliejusi Clotilde Courau.

Tiesa, jaunavedžiai Italijoje neužtruko (tik atšventė vestuves) – po vestuvių tuoj pat grįžo į Šveicariją. Ten karališka Savoie šeima turi namus, o buvęs didžėjus Emanuele'is Filberto dirba finansų vadybininku. 

Nuotr. Vida Press