Yra dalykų, kuriuos sužinai tik iš praktikos. Nežinau, gerai ar ne, bet sekse jų yra labai nemažai. Kai kuriuos jų išsiaiškinau jau po fakto...

1) Moterys ejakuliuoja. Taip, stimuliuojant tašką G arba orgazmo metu, moterims išsiskiria skystis, kuris nėra nei vaginos sekretas, nei šlapimas. Tai bekvapis, bespalvis skystis, kuriuo moteris ejakuliuoja. Vienoms to skysčio išsiskiria vos keli lašai, kitoms – visas fontanas. Seksologai teigia, kad fontanams reikalinga ilgametė praktika ir visiškas atsipalaidavimas. Tačiau bet kokiu atveju (trykštate ar ne) jaudintis nereikėtų.

2) Partneriai ne visada būna sutverti vienas kitam. Seksas – kaip dėlionė, kurios metu reikia atrasti dvi idealiai tinkančias detales. Tačiau ne visada pasiseka. Jeigu partneris Jums per didelis, situacija pataisoma renkantis pozas, kuriose vadovauja moteris. Tuo tarpu jeigu partneris per mažas išgelbėti gali sekso žaisliukai, pirštai ir šuniuko poza.

3) Kairiau – geriau. Seksologų teigimu, viršutinė kairioji klitorio zona yra pati jautriausia. Tad šiąnakt galite apsieiti ir be žemėlapio. 

4) Kraujavimas po sueities – ne aistros, o ligos požymis. Labai daug moterų po sekso pastebi kraują ar kraujingas išskyras. Tai toli gražu nereiškia, kad sutriko jūsų mėnesinių ciklas arba kažkas plyšo aistringo sekso metu. Kraujas po sueities dažniau rodo gimdos kaklelio infekciją arba polipą. Todėl jei tai kartojasi, būtina kreiptis į gydytoją.

5) Jūsų seksualumą reguliuoja gamta. Turiu nuvilti daugumą vyrų – mūsų potraukį dažniausiai lemia ne jūsų raumenis, o ciklo stadija. Kuo arčiu ovuliacijos esame, tuo labiau mums norisi sekso, nes būtent tuomet tostesterono kiekis aukščiausias kraujyje ir mes trumpam tampe... vyrais. Taip jau motulė Gamta mus sutvėrė, kad pasiučiausios esame, kai tikimybė pastoti – didžiausia.

6) Daugeliui heteroseksualių vyrų patinka analinės glamonės... tačiau jie niekada to nepripažins, nes bijos būti palaikyti gėjais. Vyrų analinė anga pilna malonumo daviklių, o papildomas prostatos stimuliavimas garantuoja neužmirštamus orgazmus. Jeigu tokį planuojate jam padovanoti, nepamirškite įspėti.

7) Amžius – ne pasiteisinimas. Daugeliui žmonių bėgant metams seksualinio gyvenimo intensyvumas nesikeičia, o ir trauka niekur nedingsta. Vyresnio amžiaus moterys mylisi rečiau ne dėl to, kad nenori, o dėl to, kad tam turi mažiau progų. Tad jeigu jūsų susidomėjimas seksu blėsta, problema tikrai ne amžiuje. Skirkite laiko seksui ir seksas jus apdovanos.

8) Lubrikantas – skirtumas tarp skausmo ir malonumo. Jeigu jūsų seksas skausmingas ir suteikia jums nemalonių pojūčių, problema gali būti ne potraukyje, o jūsų fizinėse savybėse. Vienos moterys drėgnesnės, kitos sausesnės ir nieko čia tokio. Todėl nebijokite įsigyti lubrikanto – šis dalykas ne paleistuvėms, o moterims, norinčioms kokybiškesnio seksualinio gyvenimo.

9) Kartais penio nepakanka. Tai, kad moterys patiria orgazmą, vos tik vyras padaro kelis „pirmyn-atgal“ judesius, nutinka tik filmuose. Didžiajai daliai moterų būtina sekso metu stimuliuoti klitorį. Juk tai vienintelis organas, sukurtas grynai malonumui. Pasitelkite žaisliukus, pirštukus arba paprašykite partnerio jums pagelbėti.

10) Seksas mus daro seksualesnėmis. Po sueities estrogeno kiekis mūsų kraujyje padvigubėja. Orgazmai suteikia odai (ir net plaukams) švytėjimo, o ir aplinkiniams signalizuoja, kad mes turime priežasčių būti laimingos. Sakoma, kad laiminga makštis palaiko ir tinkamą visą organizmo drėgmę. Tad įsivaizduokite, jog seksas – tai apsilankymas pas kosmetologę. Kuri moteris nenorėtų šitaip savęs palepinti?

11) Spermos vienu kartu išsilieja 12 šaukšteliai. Nors jūsų mylimasis gali galvoti kitaip (įprastai jie įsivaizduoja, jog „savo sėkla galėtų įtrinti visą tavo kūną“), tačiau kiekis nėra jau toks didelis. Tai pravartų žinoti toms, kurios bijo netikėtumų per oralines glamones.

12) Tik žmonės ir delfinai mylisi dėl malonumo. Taip, mes vieninteliai žinduoliai, kurie tai daro ne vien dėl reprodukcijos. Tad branginkite šią dovaną ir išties mėgaukitės meile.

13) Seksas stiprina sveikatą. Ir mažina stresą. Mylintis susireguliuoja kraujo spaudimas bei gaminamas antikūnis, dar žinomas kaip imunoglobulinas A, kuris sumažina tikimybę sirgti peršalimo ligomis.

14) Kėgelio pratimai – sveikata ir palaima. Jūs rūpinatės savo presu, tačiau pamirštate makštį? Kada paskutinį kartą darėte Kėgelio pratimus (jų metu sutraukiami tie patys makšties raumenys, kurie sustabdo šlapinimąsi). Šie pratimai ne tik stiprina jūsų šlapimo pūslę, bet ir suintensyvina orgazmą bei suteikia didesnį malonumą partneriui. Sakoma, haremų moterys sugebėdavo privesti sultonus prie ekstazės vien raumenų sutraukimu... Kaip tai daryti? 10 sekundžių sutraukusios palaikykite raumenis, atsileiskite 10 sekundžių. Pakartokite 10 kartų tris kartus per dieną.

15) Vidutinė sekso trukmė – mažiau negu 10 minučių. Taip taip, visos matėme filmus, kuriuose poros mylisi pernakt, nenueidamos nei į tualetą, nei užkąsdamos, tačiau išbandydamos visus namų baldus ir kampus... Tačiau išties vidutiniškai seksas trunka daug trumpiau. Ir tai nereiškia, kad jūsų seksualinis gyvenimas niekam tikęs (ypač jeigu greituko metu abu partneriai patiria orgazmą). Kita vertus, jeigu jūsų mylimasis labai greitai ejakuliuoja, jam gali padėti specialūs pratimai, tokie kaip kvėpavimo terapijos.

16) Miegas po sekso – normalu tiek vyrams, tiek moterims. Jūs nespėjote baigti, o jis jau snaudžia? Nieko tokio. Sekso metu į kraują išskiriama medžiaga oskitoksinas, kuri atsakinga už ramų miegą ir antistresinį poveikį. Tad kitąkart, kai jis užknarks, nemanykite, jog jam nuobodu su jumis kalbėtis. Atvirkščiai – jūs esate pats geriausias ir mylimiausias antidepresantas.

17) Seksas per mėnesines turi savų privalumų. Per orgazmą mūsų gimda susitraukinėja, tuomet gali išbėgti daugiau kraujo, tačiau rezultate mėnesinės sutrumpės, nes per trumpą laiką pasišalins daugiau išskyrų. Be to, seksas atpalaiduoja ir sumažina ciklo skausmus.

18) Kontraceptinės tabletės gali įtakoti jūsų seksualinį potraukį. Kadaise šios tabletės simbolizavo moterų laisvę, tačiau pastaruoju metu moterys pastebi, kad hormonų ir ovuliacijos reguliavimas smarkiai įtakoja jų libido. Žinoma, to priežastis gali būti ir perėjimas nuo vienų kontraceptinių tablečių prie kitų arba gimstamumo kontrolės priemonių kaitaliojimas.

19) Turėti mazochistinių fantazijų – normalu. Kartais fantazuojate apie tai, kaip jūsų viršininkas jus grubiai paima ant darbo stalo? Jūs ne viena. Net pusė moterų turi seksualinių fantazijų apie prievartinį seksą, antrankius ir grubumą. Nėra, ko baimintis. Fantazijos – ne realybė ir savo troškimų pripažinimas gali suteikti dar daugiau pasitikėjimo savimi.