– Kaip bėgant metams keitėsi Jūsų svoris? Ar antsvoris visada kamavo? O gal po kažkokio įvykio priaugote nereikalingų kilogramų?

 Kažkada su svoriu neturėjau jokių bėdų. Iki mokyklos visada trūko svorio, mokykloje buvau šiek tiek apvalaina, o sulaukus aštuoniolikos metų svėriau 70 kg. Kaip 174 cm ūgio merginai toks sudėjimas atrodė visiškai normalus.

Viskas pasikeitė pradėjus gerti hormoninius vaistus. Iš pradžių svoris nukrito iki kritinio lygio, po to, pakeitus vaistus, užaugo iki 99 kg. Įsivaizduokite, svėriau beveik 100 kg, kas net ir aukštai merginai buvo labai daug...

– Kokį diskomfortą patirdavote? Gal sulaukdavote patyčių? 

 Tyčiodavosi tik nepažįstami, nes visi aplinkiniai žinojo, kad geriu vaistus. Aišku, bendraklasiai greitai pastebėjo, kad išsipūčiau.

Kaip gyvenote iki tol, kai nusprendėte keistis? Kada buvo tas taškas, kai nusprendėte, kad laikas pradėti kovą su kilogramais?

Visada maitinausi gana sveikai. Didžiausia mano bėdą  esu didelė smaližė, tiesiog dievinu saldumynus. Kai pradėjau gerti vaistus, apetitas tiesiog sužvėrėjo... Dėl to svoris augo tiesiog ne dienomis, o valandomis, per pirmą savaitę priaugau 13 kilogramų. 

Puikiai prisimenu dieną, kai suvokiau, kad turiu pradėti kažką keisti savo gyvenime. Tiesiog nebespėjau užbėgti paskui 30 metę savo pusseserę laiptais, o man buvo tik aštuoniolika. 

– Nuo ko pradėjote? Ar keitėte mitybą? Ar sportavote?

– Pradėjau nuo vaistų metimo. Aišku, pasitariau su gydytoju, kuris mane prižiūrėjo. Paaiškėjo, kad nuo jų buvo sutrikusi motorika, sunkiau judėjau. Tik išsivalius organizmui pradėjau vaikščioti, bėgioti, po šiek tiek mažinau porcijas. Tai svoris pradėjo kristi.

Vėliau išbandžiau pačias įvairiausias treniruotes ir sporto rūšis, grįžau į mėgiamas šokių treniruotes. Tai tapo tarsi gyvenimo būdu. Vis ieškodavau ir galvodavau, ką dar galima būtų padaryti, kad nereikalingi riebaliukai tirptų. Pradėjau bėgioti, minti elipsinį treniruoklį, susidraugavau su sveikos mitybos principais. Šiandien atidžiai renkuosi, ką dėti į burną.

Nuotr. iš asmeninio albumo (Ta pati suknelė, bet jau kitokia panelė: nuo 99 kg iki 72 kg)

Ką norėtumėte patarti moterims, kurios jaudinasi dėl antsvorio, bet nežino, nuo ko pradėti pokyčius?

– Išeiti pasivaikščioti, pradėti judėti. Tik pamėgus fizinę veiklą, pamačius pokyčius, žymiai lengviau pradėti keisti mitybą, nes nebesinori visko kimšti į savo kūną. Juk jis ne šiukšlių dėžė!

Nuotr. asmeninio albumo (Kornelijos svoris 68 kg)

Mums svarbios jūsų istorijos ir patirtys kovojant su antsvoriu. Jei ir jums pavyko sulieknėti, laukiame jūsų laiškų (geriausia su nuotraukomis) el. paštu: info@5braskes.lt