Charlesas ir Diana nenorėjo tuoktis

Naujausios knygos apie princą Charlesą autorė žurnalistė Catherine Mayer tvirtina, kad princas turėjo didelių abejonių dėl Dianos ir vestuvių išvakarėse norėjo viską atšaukti. Pasak autorės šaltinių, prieš pat vestuves Charlesas nuolat kartojo, kad jis to (t. y. vesti) padaryti negali ir norėtų viską atšaukti. Jo nuomone, jiems su Diana reikėtų visa pirma geriau vienas kitą pažinti. Nieko nuostabaus, mat Charlesas Dianai pasipiršo vos po kelių pasimatymų.

Abejonių dėl vestuvių turėjo ne tik princas, bet ir nuotaka. Diana gerai žinojo, kad Charlesas vis dar mylėjo savo buvusią merginą Camillą ir artimai draugei prasitarė, kad tikriausiai išprotėjo, nes sutiko tekėti. Diana mielai būtų nutraukusi vestuves, bet to padaryti neišdrįso, mat viskas jau buvo suplanuota, o „jaunųjų veidai nupiešti ant šventinių puodelių“.

Charlesas ir Camilla laimingi, nes gyvena atskirai

Tikroji Charleso gyvenimo meilė buvo ištekėjusi moteris Camilla. Tai tapo vieša paslaptis vos praėjus keliems metams po vestuvių su Diana. Camilla buvo princo meilužė iki jo vestuvių ir vėl ja tapo pašlijus santykiams su Diana. Galiausiai Charlesas ją vedė tik prieš dešimt metų, praėjus kone tiek pat laiko nuo pirmosios žmonos žūties. Antrą kartą vesdamas princas jautėsi užtikrintai ir iki šiol yra laimingas. Tačiau Charleso ir Camillos santuoka nėra visai tradicinė.

Karališkoji pora iki šiol gyvena tarsi meilužiai – jis savo namuose, ji savo. Susitinka tik kelis kartus per savaitę. Jie abu myli vienas kitą ir mėgaujasi vienas kito kompanija, tačiau nenori atsisakyti nusistovėjusių įpročių. Jai patinga penkių jos anūkų klegesys, o jam vienatvė su knygomis ir darbais sode.

Camillos ir Charleso draugai juokauja, kad dabar jie kartu būna kur kas rečiau nei tais laikais, kai princas dar buvo vedęs Dianą. Tačiau knygos apie Charlesą autorė teigia, kad Camilla nebuvo princo nesėkmingos pirmosios santuokos priežastis. Vedęs Dianą jis su Camilla nutraukė bet kokius ryšius. Padėjo ir jo mama karalienė Elizabeth II – ji davė įsakymą, kad Camilla nebūtų kviečiama nė į vieną oficialų priėmimą ar renginį kuriame dalyvaus jos sūnus ar ji pati.

Nepaisant princo pastangų būti geru vyru, santuoka byrėjo dėl Dianos nepagrįstų priekaištų ir pavydo scenų. Princesė Charlesui net buvo uždraudusi matytis su draugais. Galiausiai po kelių metų princas pavargo nuo dažnų žmonos nuotaikų svyravimų, puldinėjimų ir ėmė vėl matytis su senais bičiuliais. Būtent jie pastebėję, kad Charlesas yra nelaimingas į bendrus susitikimus ėmė kviesti Camillą. Princas romaną su ja atnaujino tik įsitikinęs, kad jo santuoka su Diana jau yra žlugusi.