Skaitykite 5braskes.lt naujienas ir savo išmaniajame telefone. Parsisiųskite programėles: „iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!

Tačiau jei griebsitės agresyvios lieknėjimo politikos, tai apelsino žievelės efektą tik dar labiau sustiprinsite. Nepakanka deginti riebalus, reikia kai ko daugiau. Nes kai sparčiai krinta svoris, oda praranda elastingumą ir tampa suvytusi. Be to, maisto stygius stabdo raumenų augimo procesus, o jie būtini, kad klubai būtų lygūs.

Iš kitos pusės, jei visiškai nereguliuotumėte mitybos, o tikėtumėtės įveikti celiulitą aktyviu gyvenimo būdu, tai stebuklingų rezultatų irgi nelaukite. Štai amerikiečių mokslininkai atliko tyrimą, kuriame dalyvavo daugiau kaip 100 įvairaus amžiaus moterų. 8 savaites grupė moterų (73) bandė celiulitą lyginti vien tik sportu, o kitos  be sporto, dar laikėsi ir specialios mitybos programos. Visos moterys sulieknėjo, tačiau antrosios grupės dalyvėms riebalai tirpo triskart greičiau ir klubai atrodė lygesni, dailesni.

Mitybos taisyklės

Deja, nė viena iš šiuolaikinių dietų nesugeba visiškai panaikinti celiulito. Tačiau laikantis tam tikrų maitinimosi principų, įmanoma nors šiek tiek palyginti klubų ir pilvo odą.

Taisyklės labai paprastos:

 paisykite suvartojamų kalorijų kiekio. Sportuojate 23 kartus per savaitę? Turite gauti 1800 kcal per dieną. O jeigu laikotės principo „nė dienos be fitneso", jūsų dienos norma  2200 kcal.

 maitinkitės ne rečiau kaip 5 kartus per dieną: 3 pagrindiniai valgymai ir 2 užkandžiai.

 atkreipkite dėmesį į patiekalų sudėtį. Anticeliulitiniame meniu privalo būti sveiko grūdo produktų, ankštinių, vaisių ir daržovių, saikingai liesų baltymų, neriebių pieno produktų, taip pat riešutų, augalinio aliejaus ir žuvies.

 atskiras dėmesys  ląstelienai, kurios turite gauti ne mažiau kaip 20 g. Ir, žinoma, nepamirškite gerti  per dieną ne mažiau kaip 8 stiklinių vandens.

1800 kcal DIETĄ sudaro:

6 porcijos sveiko grūdo produktų,

34 porcijos vaisių,

5-6 porcijos daržovių,

3 porcijos maisto su kalciu (neriebūs pieno produktai, sojų pienas ir vaisių sultys),

140 g baltyminių produktų (vištienos filė be odos, kalakutas, žuvis, kiaušiniai, riešutai),

1 sojos porcija,

1 porcija pupelių arba žirnių,

3 porcijos žuvies (per savaitę).

2200 kcal DIETĄ sudaro:

9 porcijos grūdų,

4 porcijos vaisių,

5-6 porcijos daržovių,

3 porcijos maisto su kalciu (neriebūs pieno produktai, sojų pienas ir vaisių sultys),

170 g baltyminių produktų (vištienos filė be odelės, kalakutas, žuvis, kiaušiniai, riešutai),

1 sojos porcija,

1 porcija pupelių arba žirnių,

3 porcijos žuvies (per savaitę).

O kad jums būtų lengviau laikytis anticeliulitinės dietos, siūlome 3 valgiaraščius. Jei koks nors produktas nepatinka, galite keisti panašiu, bet tos pačios rūšies (grūdiniai, vaisiai ir pan.).

1 VALGIARAŠTIS

Pusryčiai

* Grūdų duonelės su avietėmis: sumaišykite 0,5 stiklinės šaldytų aviečių ir 1 šaukštą sirupo. Ant lėtos ugnies pakaitinkite 5 minutes, tepkite avietes ant duonelių ir valgykite.

* 1 stiklinė neriebaus pieno

Priešpiečiai

* 30 g nesūdytų žemės riešutų

* 1 obuolys

Pietūs

* Lašišos šašlykas su nektarinais: supjaustykite kubeliais lašišos filė. Verkite ant iešmelių, maišydamos su nektarinų kubeliais (1 stiklinė) ir raudono svogūno žiedais (0,5 svogūno). Užliekite 2 šaukštais vyno acto ir kepkite ant grotelių 5 minutes.

* Rudieji ryžiai su pupelėmis: sumaišykite 0,5 stiklinės ryžių su 0,3 stiklinės konservuotų juodųjų pupelių. Viską užpilkite 3/4 stiklinės vandens, pagardinkite 1 šaukšteliu šafrano, 1/8 šaukšto juodųjų pipirų ir dėkite į maksimalaus kaitrumo mikrobangų krosnelę. Laikykite 5 minutes, o paskui tiek pat aušinkite. Išmaišykite šakute ir valgykite.

Pavakariai

5 neriebūs krekeriai ir 5 skiltelės avokado

Vakarienė

* Sumuštinis su sojos mėsa ir sūriu: ant ruginės duonos riekės užtepkite šaukštą saldžių garstyčių, uždėkite 50 g paruoštos sojos mėsos, 30 g neriebaus sūrio ir 0,5 stiklinės smulkintų salotų. Uždenkite kita ruginės duonos rieke.

* Kopūstų salotos azijietiškai: sumaišykite 2 stiklines supjaustytų kopūstų ir morkų, po 1 šaukštą neriebaus majonezo, smulkintos kalendros ir sezamų aliejaus.

* 1 obuolys arba kriaušė

2200 kcal dietai

Pietums rudieji ryžiai su pupelėmis: padvigubinkite ryžių ir vandens, o pupelių berkite 1/4 stiklinės.

2 VALGIARAŠTIS

Pusryčiai

* Florencijos kiaušiniai: įpilkite į puodą 2 stiklines vandens ir 1 šaukštą stalo acto, užvirkite. Įmuškite ir atsargiai į verdantį vandenį įleiskite 2 kiaušinius. Virkite 3 minutes. Išimkite kiaušinius, padėkite į šalį. Tada į puodą dėkite 1 stiklinę pjaustytų špinatų ir virkite 30 sekundžių. Ant grūdų duonos dėkite špinatus ir kiaušinius, užbarstykite druskos, pipirų ir valgykite.

* 1 kriaušė

* 1 puodelis kakavos su pienu

Priešpiečiai

1/2 stiklinės dribsnių su 120 g sojų pieno

Pietūs

* Pasta: gilioje keptuvėje 2 šaukštuose alyvuogių aliejaus pakepinkite 2 šaukštus smulkintų svogūnų ir 2 suknežintas česnako skilteles. Supilkite 1 stiklinę supjaustytų konservuotų pomidorų, 1 stiklinę vištienos sultinio, 1/3 stiklinės konservuotų baltų pupelių, suberkite 1/2 stiklinės makaronų kriauklelių ir 1/8 šaukštelio maltų juodųjų pipirų. Palaukite, kol užvirs, uždenkite dangčiu ir troškinkite apie 10 minučių.

* Grybų užkandėlė: įkaitinkite keptuvėje 2 šaukštus alyvuogių aliejaus, sudėkite 1 šaukštą smulkintų svogūnų ir 1/2 stiklinės smulkintų pievagrybių. Po 3 minučių suverskite 2 stiklines smulkintų salotų lapų ir troškinkite dar 1 minutę, kol žalėsiai apvys. Nukaitusios nuo ugnies viską apšlakstykite 2 šaukšteliais balzamiko acto. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį.

Pavakariai

* 4 sausainiai arba džiūvėsėliai

* 1 stiklinė lieso jogurto

Vakarienė

* Sumuštinis su lašiša: perpjaukite grūdų bandelę pusiau. Ant vienos pusės dėkite 100 g konservuotos lašišos, 1 šaukštą lieso majonezo ir salotos lapą. Uždenkite kita pusele ir valgykite.

* 1 stiklinė mėgiamų saldžių vaisių

2200 kcal dietai

Rytiniam valgiui pridėkite 1/2 stiklinės lieso jogurto.

Ruošdamos pastą, dėkite 1/3 stiklinės makaronų daugiau, o sultinio - 1 stikline daugiau.
Pavakariams dar suvalgykite ir persiką.

3 VALGIARAŠTIS

Pusryčiai

* Sumuštinis su žemės riešutų sviestu ir bananu: ant grūdų duonos užtepkite 1 šaukštą sviesto ir išdėliokite banano gabalėlius.

* 1 apelsinas

* 1/2 stiklinė lieso pieno

Priešpiečiai

* 1 grūdų batonėlis

* 1 nektarinas

* Kava su sojų pienu: 1/2 stiklinės kavos sumaišykite su 1/2 stiklinės sojų pieno. Užberkite cinamono.

Pietūs

* Pita su vištiena ir sūriu: 1/2 vištienos krūtinėlės supjaustykite juostelėmis ir pakepinkite su 1/2 stiklinės smulkintų svogūnų 2 šaukštuose alyvuogių aliejaus 3-5 minutes. Dėkite visa tai ant pitos, pabarstykite 30 g tarkuoto sūrio, pridėkite 1/4 stiklinės smulkintų salotų ir 2 skilteles pomidoro. Dėkite pitą į mikrobangų krosnelę 30 sekundžių.

* Keptos bulvės: perpjaukite 2 bulves su lupena pusiau. Sutepkite pjūvio vietas aliejumi, pabarstykite druska ir pipirais. Kepkite bulves 25 minutes 120 laipsnių kaitrumo orkaitėje.

* Daržovės rytietiškai: keptuvėje įkaitinkite 1 šaukštą žemės riešutų aliejaus, suberkite po 1 stiklinę kiniškų ir spalvotų kopūstų, sudėkite 1 supjaustytą morką ir įpilkite 1 šaukštą sojų padažo. Troškinkite 2 minutes.

Pavakariai

* 1/4 stiklinės džiovintų vaisių

* 2 šaukštai graikinių riešutų

Vakarienė

* Pita su mocarela ir baziliku: įpjaukite duonelę, kad būtų kišenėlė. Įdarykite 4 pomidoro griežinėliais, 1/2 stiklinės smulkinto baziliko ir 20 g tarkuoto sūrio. Palaikykite mikrobangų krosnelėje 1 minutę.

* 1/2 stiklinės konservuotų juodųjų pupelių

2200 kcal dietai

Pusryčiams 1 stiklinę dribsnių užpilkite 1/2 stiklinės lieso pieno.

Priešpiečiams plaktuvu išplakite 1/2 stiklinės lieso jogurto su 1 stikline šaldytų uogų.