Skaitykite 5braskes.lt naujienas ir savo išmaniajame telefone. Parsisiųskite programėles: „iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!

Skaitykite 5braskes.lt naujienas ir savo išmaniajame telefone. Parsisiųskite programėles: „iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!

Kad iš gyvenimo draugės taptum žmona, vadinasi, reikia kažko daugiau nei patrauklios išorės ir puikaus sekso. Kitaip kiekviena meilužė turėtų labai daug potencijos tapti žmona, o juk taip nėra.

Taigi  kokias moters savybes vertina vyrai, vertindami ją kaip galimą sutuoktinę?

Dauguma vyrų apskritai santuokos ar šeimos nelaiko pagrindiniu gyvenimo tikslu. Paprastai yra dvi kategorijos vyrų, kurie užsigeidžia vedybų: pirmoji  padėvėti vėjo pamušalai, kurie nori stabilumo, antroji  pragmatiški protinguoliai, kuriems žmona reikalinga kaip inventorius  maksimumas naudos iš minimumo investicijų (jie labai apsirinka, nes yra paskaičiuota, jog žmona atsieina brangiau nei meilužė).

Be to, vesti  dar tik pusė pritvinkusios problemos. Antroji pusė  o kokia moteris nusipelno būti žmona? Kandidatūra turi būti neprasta, atitikti keliamus reikalavimus, kurių pedantiški vyrai gali priskaičiuoti dešimtimis  nuo moters esminių charakterio savybių iki išskirtinių talentų (nervais groti mokame visos, ar ne?). O užkietėję senberniai išvis prirašo šimtus savybių. Vargo vakarienė su tokiais.

Turint omenyje, kad idealių moterų nėra, tai nuo tokių vyrų, kurie išmėsinėja kandidatę į žmonas kaip vaikai  dovanų gautą žaislą, reikėtų atsižegnoti. Jie vis ras prie ko prikibti. Trūks kurios nors idealios moters portreto dalies  ir nustums jus į šoną.

O štai likusiai vyriškos lyties daliai ne tiek jau ir svarbu, ar užsimezgusi pažintis su moterimi truks šešias valandas, ar  šešis dešimtmečius.

Beje, tuo moterys netgi pasinaudoja, itin sureikšmindamos savo išvaizdą. Juk jos žino  kiekvieno vyro skonis skirtingas, todėl kiekviena moteris turi galimybę būti pastebėta  liekna, mažutė, apvalaina ar aukšta.

Ir čia jos neprašauna  pirmas moters vertinimo kriterijus vyrui yra jos išvaizda. Tik dažnai moterys mano, kad užtenka dailiomis blakstienomis įrėmintų dar dailesnių akyčių, įstabios krūtinės ir ilgų kojų. O jei įsigilintumėte, tai vyras atsakys, kad jam svarbi visuma, tiksliau, proporcijos. O apskritai  jei renkasi žmoną, paisys dailaus jos veido, jei moteris numatyta trumpalaikiams santykiams, vyras labiau paisys jos figūros.

Antras svarbus vyrams dalykas, vertinant moterį, kaip rimtą kandidatę į žmonas,  jos protas. Šią savybę pabrėžia beveik visi vyrai. O kaip nustatyti intelektinį suderinamumą be jokių kompiuterinių IQ testų ir kryžiažodžių? Pats paprasčiausias  muzikos ir knygų pasirinkimas. Iš čia ir nuspręsite, kieno koks skonis, išsilavinimo lygmuo. Atsimenate gerą broliukų Coenų filmą „Perskaityk ir sudegink? Kaip ta užkietėjusi senmergė su potencialiu jaunikiu eidavo žiūrėti komedijos? Suderinamumą rodys tai, kas jus abu prajuokina. Jei jūs net užsikvatojote, o vyras sėdi šaltu veidu, tai apie supratimą ir susikalbėjimą vargu ar galėsite svajoti.

O štai moterys, vertindamos vyro protą, dažnai nugrybauja į lankas. Jo protingumą neva rodo savybė kitus mokyti. Bet tokie visažiniai paprastai būna labai paviršutiniški žmonės, nugvelbę kitų pasakytas frazes, citatas iš knygų, o patys jokio prasmingo veikalo net neperskaitę. Tokie didaktikai-mokytojai tik moka sukurti protinguolio įvaizdį, tačiau pabendravus su tokiu žmogumi keletą mėnesių, jo, kaip išminčiaus, aureolė subliūkšta.

O kaip vyras vertina moters protą? Kad su ja galima pakalbėti įvairiomis temomis. Ne vien flirtuoti, bet ir apie gyvenimą persimesti žodeliu kitu. Nors, beje, dažnai ir flirtas atskleidžia moters proto aštrumą, įžvalgumą, sugebėjimą perprasti pašnekovą ir net numatyti „kelis ėjimus į priekį. Tačiau pabrėžtinai demonstruojamas moters apsiskaitymas, paskutinių gilių knygų ar matytų spektaklių išvardijimas vyrą kažin ar sužavės.

Trečias kriterijus, svarbus vyrui renkantis moterį, yra seksas. Seksualinis patrauklumas  labai svarbus poros gyvenimo aspektas. Vyrui patiks ta moteris, kurios jis geis net ir po sunkios darbo dienos. O protinga moteris tikrai sugebės padaryti taip, kad vyras jos geistų. Žinoma, atsižvelgdama į aplinkybes. Tačiau aiški moters užuomina į seksą vyrą paprastai veikia kaip katiną valerijono lašai. Tik moteris turėtų to seksualumo neperdozuoti. Išmintinga ir protinga moteris, savaime suprantama (aptarėme antrą kriterijų juk...)  

Na, o toliau vyrui jau svarbūs praktiniai kriterijai: moters ūkiškumas, virtuoziškumas virtuvėje (savarankiški vyrai atlaidūs net ir šioms savybėms  jiems nereikia skalbėjos, virėjos, indaplovės), namų jaukumo kūrimas, jos sugebėjimas būti ne tik žmona, vaikų mama, bet ir drauge.

Bet iš tiesų  puikiai žinoma tiesa ta, kad renkasi tai ne vyras, o moteris. Moteris sukuria tą erdvę, tai lauką, kai leidžia vyrui prie jos prieiti, ją užkalbinti, su ja užmegzti vienokį ar kitokį ryšį. Gali sėdėti bare pati patraukliausia ir protingiausia moteris su nerealios meilužės sugebėjimais, tačiau jai nepanorėjus ir sau nepaliepus, jokio veiksmo toliau neįvyks. Ji savo veido išraiška, žvilgsniu, šypsena, gestais gali pritraukti arba atstumti vyrą.

Todėl verta susimąstyti vienišėms: ką jūs darote ne taip, kad esate tokios gražios, protingos ir tvarkingos, o kaip nežiūri į jus vyrai, taip nežiūri? Užteks kaltinti nedėkingą karmą ar kaltę versti vyrams, kurie yra visiški lepšiai, jei jūsų tokios, žavios ir nepakartojamos, nepastebi (nors tai labai arti tiesos; čia aš  apie lepšius vyrus).

Paprastumas, sugebėjimas bendrauti, mokėjimas išklausyti, suprasti ir palaikyti, pajuokauti ir patarti  štai toks, regis, paprastas, tačiau svarbus bendravimo komplektėlis. Jei vyras su jumis bendravo, jei sugebėjote sužadinti jo smalsumą, sujaukėte mintis jo galvoje, privertėte visą vakarą tik ir galvoti apie jus  tai kažkas daugiau nei vienos nakties antspaudas ant jo kaklo.