Skaitykite 5braskes.lt naujienas ir savo išmaniajame telefone. Parsisiųskite programėles: „iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!

Pasirodo, ne perkarusios manekenės, apsikaišiusios nenatūralaus grožio atributais, sukasi vyrų mintyse ir svajonėse. Vyriškosios lyties standartai mums kur kas mažesni. Brangiosios, galite atsipūsti ir mažiau žvilgčioti į veidrodį!

Viename Teksaso universitete mokslininkai atliko tyrimą. Psichologų grupė apklausė įvairių tautų ir rasių vyrus nuo 18 iki 86 metų, jie turėjo atsakyti, kokie išvaizdos kriterijai sukuria idealios moters stereotipą. Jiems reikėjo įvardinti tokius kriterijus: ūgis, svoris, veido bruožai, makiažas ir pan. 

Paaiškėjo, kad svarbu, jog moters liemens ir klubų santykis būtų 0,7 (jei norite apskaičiuoti, reikia dalyti savo liemens apimtį iš klubų apimties). Tokių moterų yra labai daug, jas bene kasdien galite sutikti gatvėje. Įdomus faktas, kad tarp modelių ir manekenių toks klubų bei liemens santykis yra labai labai retas. Tačiau būtent šį kriterijų atitinka gražioji ir visų numylėta princesė Diana.

Daugelis apklaustų moterų atsakė, kad idealios moters svoris turėtų būti apie 50 kg, na, o vyrai pridėjo papildomus 5 kg. Jiems graži moteris, kurios ūgis yra maždaug 163 cm, o svoris – 55 kg. Damos balsavo, kad ideali moteris turi būti gana aukšta  mažiausiai 170 cm.

Gyvename manekenių ir krūtingųjų pupyčių šalyje, tad tikime, kad vyrams patrauklios kaulėtos moterys, į priekį linkstančios dėl itin didelio biusto. Ir šioje apklausoje moterys vieningai teigė, kad vyrams patinka didelė krūtinė (E, D dydžiai). Stiprioji lytis ir vėl nustebino. Jie teigia, kad patraukli moteris, kuri tikrai atkreiptų jų dėmesį, turėtų vidutinio dydžio biustą (B, C dydžiai). 

Vyrai taip pat paminėjo, kad jiems labiau patinka moterys, kurių putlūs klubai, tačiau jos to nedemonstruoja itin trumpais sijonais, geriau kuklesni iki kelių. Jie vertina paslaptį, kurią išlaiko gudri moteris.

Pasirodo, visai prasilenkia ir abiejų lyčių supratimas apie aprangą, makiažą bei manikiūrą. Moterys mano, kad jų mylimuosius žavi ryškiai raudonos lūpos, storas makiažo sluoksnis, ilgos it šluotos blakstienos ir nagai. Vyrai atsakė, kad jiems seksualiau ir patraukliau yra kuklus makiažas, blizgančios lūpos, tvarkingi, trumpi nagai. Jie negali pakęsti tamsių spalvų ir akivaizdaus nenatūralumo.

Taigi, akivaizdu, kad stengdamosi dėl vyrų ir galvodamos, kaip jiems įtikti, dažnai perlenkiame lazdą. Tyrimas parodė, kad viskas daug paprasčiau ir kukliau, nei daugelis mūsų mano. Ar ir lietuviai vyrai taip apibūdintų idealios moters paveikslą?