Spektaklio „Tiesa, Melas, Diana“ kūrėjai ir scenarijaus autoriai giriasi, kad jie rėmėsi princesės asmeninio liokajaus ir vieno iš meilužių Jameso Hewitto pasakojimais. Neva pastarajam net buvo nusiųsta 15 lapų scenarijaus ištrauką, kurią jis patvirtino. Pats Jamesas Hewittas viską neigia.

Spektaklyje žiūrovai princesės Dianos personažo nepamato – veiksmas vyksta jau po jos mirties, smalsus žurnalistas aiškinasi ne tik mirties aplinkybes, bet ir pikantiškas moters gyvenimo detales. Viena jų – kas tikrasis princo Harry'o tėvas? Leidžiama suprasti, kad tai ne teisėtas vyras princas Charlesas, bet meilužis Jamesas Hewittas. Jaunąjį princą ir karininką sieja ne tik stulbinantis panašumas ir pašaukimas tarnauti kariuomenėje, bet ir pastarojo prisipažinimas, kad su Diana romaną užmezgė likus 18 mėnesių iki princo gimimo. Spektaklyje Hewitto personažas pasako: „Su Diana pradėjome susitikinėti likus daugiau nei metams iki princo Harry gimimo. Aš nesakau, kad esu jo tėvas... Tai tik nepatogi tiesa.“

Apie karininko Jameso Hewitto ir princesės Dianos romaną tiesa išaiškėjo 1994 metais. Tada ir prasidėjo įvairios spekuliacijos, kad jis ir yra princo Harry tikrasis tėvas. Tačiau 1996 metais per interviu apie romaną patvirtinęs Hewittas griežtai paneigė galimą tėvystę. Jis tvirtino, kad su Diana susitikinėti pradėjo 1986 metais, kai jaunajam princui jau buvo du metai.

Antrojo Dianos sūnaus biografė Penny Junor taip pat abejoja ar princesės raudonplaukis meilužis galėjo būti princo tėvas. Pasak jos, iš pokalbių su artimais Dianai žmonėmis susidaro įspūdis, kad Hewittas iki 1986 metų princesės akiratyje nebuvo pasirodęs. Tą patį mano ir pačios princesės biografas Hugo Vickersas. Pasak jo, spektaklio kūrėjai tik siekė dėmesio pigiomis spekuliacijomis.

Kaip yra iš tikrųjų žinojo tik pati princesė Diana. Tačiau princas Harry ir karininkas Jamesas Hewittas iš ties yra šiek tiek panašūs.
Jamesas Hewittas ir princas Harry