Bendra charakteristika. 

Ožka atneš netikėtų pasikeitimų, nestabilumo jausmą ir permainas, todėl labai svarbu naujais metais viską planuoti iš anksto ir gerai apgalvoti prieš imantis veiksmų. Turite būti kaip niekada dosnūs ir taikūs. 2015-ieji Ožkos metai skirti nuolatiniam progresui ir dėmesiui detalėms. Norint pasiekti išsikeltų tikslų, jums reikės susikaupimo ir drausmės.

Jau dabar pradėkite taisyti savo klaidas ir naikinti ydas, tai metai, kai blogis grįš su dviguba jėga. Laikas pažvelgti į save, iš šalies pažiūrėti, kaip gyvenate, ko norite, ką duodate kitiems. Pats metas pradėti aukoti, užsiimti labdaringa veikla ar savanoryste. Naikinkite visas blogio apraiškas, nepavydėkite ir nelinkėkite kitiems blogo. 

Ožka leidžia rizikuoti ir vadovautis širdimi, racionalūs sprendimai ne visada bus geriausi. Tai aktualiausia meilės srityje. Viskas, ko linkėjote kitiems, šiais metais bumerangu grįš jums. Jei džiaugėtės aplinkinių meile, tai ir jums nusišypsos Fortūna.

Ramybė ir tikslas. Ožka  itin darbštus ir kruopštus padaras, mėgstantis tylų aiškumą, ramybę labiau nei sambrūzdį ir chaosą. Rami vienatvė yra ir planetos Saturno pirmenybė, todėl visiškai nenuostabu, kad Ožkos metais turi tokią stiprią įtaką.

Šių metų spalva  rožinė, ji kiekviename iš mūsų skatins ir puoselės šilumą, atlaidumą ir meilę. Daugiau džiaugsimės dėl kitų žmonių, nuosaikiau sieksime asmeninių tikslų ir išmoksime džiaugtis mažomis pergalėmis. Būtent toks turėtų būti kiekvieno iš mūsų šūkis: link tikslo mažais žingsniais, bet užtikrintais. Ir jokio sukčiavimo! Aferistams šie metai bus itin sunkūs. 

Taupymas ir darbas. 

Darbuose būkit ypač atsargūs. Prieš pasirašydami bet kokius dokumentus, itin atidžiai įsigilinkite į juos. 2015-ųjų horoskopas pranašauja, kad ateinantys metai bus itin palankūs pradėti svarbų detalų darbą. Moksliniai tyrimai bus remiami.

Pirmoji metų pusė bus sudėtingas prekybai, nepalankus nekilnojamojo turto rinkai, turintiems verslą patariama neskubėti su investicijomis.Finansinė situacija stabilizuosis antrame pusmetyje, padidės darbo vietų pasiūla, tada ir bus galima pagalvoti apie išlaidavimą. 

Šie metai neskatina konkurencijos, stenkitės siekti visos komandos, o ne asmeninių tikslų. 

Apsauga ir sėkmė. Susikurkite saugią erdvę darbui nuo 2015-ųjų. Ožkai patinka užuovėja, jai reikia jaustis saugiai ir užtikrintai, tik tuomet ji galės panaudoti savo analitinius įgūdžius. Ateinančiais metais lėtai, bet metodiškai darysite pažangą. Saturnas prisidės ir prie šių jūsų pastangų. Be jokių abejonių, pasieksite savo užsibrėžtus tikslus, jei susitelksite į ateitį.

Ateinančius 2015-uosius laikykite vidinio susitelkimo metais. Jūsų nebetrauks socialinės situacijos, nes būsite žymiai labiau susidomėję rimtu progresu, o ne paviršutiniškais plepalais. Leiskite sau atsitraukti, nes jums reikia pasigilinti į save ir apmąstyti esamas bei galimas situacijas.

Kosminis metų simbolis bus medis (juk Žalioji medinė Ožka), todėl daug laiko praleiskite gamtoje, rinkitės natūralumą, paprastumą. Astrologai sako, kad 2015-aisiais į namus būtina nusipirkti bent vieną naują daiktą. Geriausia tai daryti metų pradžioje.