Kartais vyrai dingsta iš mūsų horizonto, tarsi visai ne jie dar vakar troško būti su mumis amžinai. O mes liekame spėlioti, kodėl taip nutiko, sutrikusios žvelgdamos jiems pavijui... Visiškai tikėtina, kad padarėte vieną arba kelias tipines moteriškas klaidas.

Klaida Nr. 1. Varžytis su vyru

Bet kuris vyras yra įsitikinęs, kad jis vertas susitikinėti su pačia geriausia mergina. Pačia protingiausia, gražiausia, madingiausia, šeimyniškiausia, seksualiausia  šį sąrašą būtų galima tęsti iki begalybės. Žinoma, taip ir yra iš tiesų, tačiau yra vienas nedidelis „bet". Mergina turi būti geresnė, nei kitos merginos, tačiau  paradoksas!  prastesnė už patį vyruką. Todėl pasvarstykite, ar verta girtis savo profesiniais pasiekimais, penkis kartus iš eilės įveikti jį teniso kortuose, geriau skaičiuoti, greičiau bėgioti, pabrėžti tai, kiek jūs esate vertinga ir taip toliau. Neįvertins! 

Užuot demonstravusios savo pranašumą, tiesiog pasakykite, kaip didžiuojatės jo pasiekimais ir pergalėmis. Priešingu atveju vyras gali manyti, kad per blankiai atrodo jūsų fone ir kad jį užgožiate. Jis įsivaizduos, kad jūsų lyderio savybės bus realizuotos ir šeimoje, bei nuspręs, kad jo nedomina perspektyva „po padu".

Klaida Nr. 2. Manyti, kad viskas nuspręsta

Jūs galite kiek tik tinkama įsivaizduoti, kur norite praleisti medaus mėnesį, koks turi būti žiedas ar kiek giminaičių kviesite į vestuves. Vienintelė sąlyga  svajokite mintyse, jokiais būdais ne garsiai! Tik jūs įsitikinusi, kad viskas nuspręsta, o vyrams būtina žinoti, jog yra „atsarginis išėjimas". Jis nebūtinai juo pasinaudos, tačiau vien žinojimas, kad atsarginis išėjimas yra, sušildo kiekvieno vyro sielą. 

Nuotr. Shutterstock

Venkite frazių „O štai čia puikiai tilps vaiko lovelė" arba „Gal išgriaukime šią sieną". Ar pati jūs pasiruošusi patraukti visą savo kosmetinių priemonių arsenalą lentynėlėje penkis centimetrus į kairę, kad tilptų jo skutimosi peiliukai ir kvepalai? Vyrai nekenčia, kai kas nors kėsinasi į jų teritoriją, priima už juos sprendimus ir/arba verčia su jais sutikti. Neerzinkite jų  neleiskite savo tėvams bendrauti su mylimuoju kaip su būsimu žentu, situacija „mane be manęs sutuokė" erzina.

Klaida Nr. 3. Prisiminti praeitį

Vyrams nemalonu, kai juos su kuo nors lygina. Ypač skaudu, jei leidžiate jiems suprasti, kad jūsų buvęs vaikinas, jei ir nepriskiriamas prie angelų, tai jau tikrai buvo geresnis nei dabartinis gyvenimo pakeleivis. Prikaskite liežuvį, jei mylimasis ims teirautis, kas iš jų suteikdavo jums daugiausia malonumo. Galvojate, kad jis nori išgirsti tiesą? O štai ir ne! Tiesiog jį reikia pagirti ir patvirtinti, kad jis yra geriausias jūsų meilužis. Dėl tos pačios priežasties niekada nelyginkite jo seksualinių „techninių" parametrų su buvusiųjų išklotinėmis. Nebandykite įteigti vyrui, kad visos jo buvusios merginos buvo prastesnės už jus. Vargu ar bandymas išaukštinti save kitų sąskaita suveiks. Ko gero, mylimasis padarys visiškai kitokias išvadas. Jis manys, kad jums jis atrodo nevykėlis  žmogus, kuris nesugeba teisingai pasirinkti.

Nuotr. Shutterstock

Klaida Nr. 4. Nuolat klausinėti „O tu mane myli?"

Suprantama, kad mums malonu girdėti meilės prisipažinimus. Tačiau vyras gali nuspręsti, kad: a) jums vystosi sklerozė, b) jūs abejojate dėl jo jausmų, c) daugiau jums nėra apie kalbėtis. Tokiu klausimu galima pasėti abejones jo sieloje. Iš tiesų,  pagalvos jis vieną kartą,  ar myliu aš ją? Ir jo apmąstymų rezultatas gali jums labai nepatikti.

Klaida Nr. 5. Vaidinti publikai

Vyrams nepatinka, kai juos „demonstruoja" aplinkiniams tam, kad būtų galima pasigirti. Kam malonu jaustis muziejaus eksponatu, ant kurio parašyta „Rankomis neliesti"? Pagal prigimtį vyrai yra medžiotojai, o ne trofėjai.

Klaida Nr. 6. Iš anksto planuoti

„Šiandien mes eisime ten, rytoj šen, o poryt pas mamą valgyti blynų",  galvojate, kad jam patinka, jog jūs planuojate jo gyvenimą, nepalikdama nė galimybės spontaniškiems poelgiams? Tikrai ne visiems vyrams patinka, kai su jais elgiamasi kaip su marionetėmis.

Klaida Nr. 7. Komanduoti 

Nebandykite įsakinėdama atjunkyti jį nuo blogų įpročių. Vyro perauklėjimas  žeminantis darbas. Tam galima išeikvoti begalę pastangų ir nepasiekti nieko, tik susierzinimą. Palyginkite, kaip skamba: „Man būtų malonu, jei tu baigtum klijuoti plyteles" ir „Tučtuojau baik!". Manau, nebereikia komentarų...

Klaida Nr. 8. Kontroliuoti kiekvieną žingsnį

„Mielasis, o kur tu dabar esi?", „Aš skambinau tau prieš penkias minutes, kodėl nekėlei ragelio?", „Ilgiesi manęs?"  gali būti, kad jis tikrai ilgisi, tačiau vargu, ar norės tai aptarinėti garsiai, ypač, jei tuo metu yra susirinkime. O jei paskambinsite jam dar penkis kartus  ne tik nebesiilgės, bet ir pradės tyliai jūsų nekęsti. O po to atjungs telefoną, nes nenorės būti šuniuku, kuris yra pririštas už trumpo pavadėlio. 

Nuotr. Shutterstock

Klaida Nr. 9. Demonstruoti egoizmą parduotuvėse

„Žiūrėk, kokie kailiniai („Tiffany" žiedelis, „Hermes" skarelė, „Chanel" rankinė)! Tiesa, kad man puikiai tinka? Panašu, kad mes skirti vienas kitam!". Gal ir skirti, tačiau panašu, kad jūsų santykių centre  tik jūs ir formulė iš „Kapitalo"  „prekė  pinigai  prekė". Paklauskite savęs, kiek kartų pasakėte „Mielasis, tau šis daiktas puikiai tiktų"? 

Paskui ir kuriami anekdotai:

 Brangusis, jei uždirbtum daugiau, mes geriau gyventume.
 Žinoma  tau išeitų kailiniai, o man nieko.

Klaida Nr. 10. Per dažnai sakyti „mes"

Žodis „mes" idealiai tinka mamai ir kūdikiui iki vienerių metų. Bambagyslė jau nukirpta, tačiau bendrumas lieka, nes mažylis visiškai priklauso nuo motinos. Vyras, skirtingai nuo vaiko, labai bijo prarasti patį brangiausią, ką jis turi  savo nepriklausomybę. Todėl jūsų replikos „Mes juk nusprendėme, tiesa?", „Mes manome, kad..." gali jį labai supykdyti.